Vēl tikai dažas dienas vari paviesoties Zaķusalas TV tornī pirms tā pārbūves (video)

Zaķusalas TV torņa publiski pieejamā daļa un skatu laukums tiks slēgts apmeklētājiem. Sākot no 2019. gada 5. maija, torni varēs apmeklēt vairs tikai apraides, datu centra un citu pakalpojumu klienti.

2018. gadā torni bija apmeklējuši nepilni 30 000 apmeklētāju. Aptuveni trešā daļa no tiem bijuši skolas vecuma bērni, savukārt pārējie – pieaugušie. Tradicionāli visvairāk apmeklētāju tornī viesojas vasaras un rudens mēnešos, bet ikdienas apmeklēju skaits vairākkārt palielinās valsts svētku laikā novembrī, kad tornis atvērts arī nakts stundās.

Torņa skatu laukuma pēdējā darba diena būs 4. maijs, kad no rīta augstākajā karoga mastā Eiropas Savienībā tiks pacelts valsts karogs, bet torņa pakājē LVRTC darbinieki, klienti, sadarbības partneri un ikviens interesents var pulcēties Baltā galdauta brokastīm. TV torņa skatu laukums līdz pat 4.maijam būs atvērts apmeklētājiem katru dienu no 10.00 līdz 19.00.

"Priecājamies, ka tornis ir ne tikai populārs apskates objekts, bet arī iemīļots tēls fotogrāfu, mākslinieku, video operatoru, reklāmu, kalendāru un cita vizuālā materiāla veidotāju acīm, tāpēc teju ik dienu sociālajos tīklos ieraugām arvien skaistākas TV torņa fotogrāfijas. Aicinām apmeklētājus ne tikai fotografēt un filmēt torni, bet arī ierakstīt savus vēlējumus torņa viesu grāmatā, kas, tāpat kā atklājot torņa ekskursiju biroju, izveidota papīra formātā!" informē LVRTC Korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja Vineta Sprugaine.

Tornis un ekskursiju birojs darbību uzsāka pērnā gadsimta astoņdesmito gadu otrajā pusē. Sākotnēji torņa tehnoloģiskais uzdevums bija nodrošināt radio un televīzijas apraidi valstī. Mūsdienās TV tornis vēl arvien ir augstākais tornis Eiropas Savienībā, turklāt ir kļuvis par nozīmīgāko elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzēju kolokācijas punktu Baltijā, kas nodrošina gan radio un televīzijas apraidi pusei valsts teritorijas, gan datu pārraides, datu centra un cita veida elektronisko skaru pakalpojumus.

Torņa pārbūve un pieguļošās teritorijas labiekārtošana nepieciešama, lai atjaunotu torņa infrastruktūru kopumā, izveidotu apmeklētājiem pievilcīgu un mūsdienīgu zinātnes un inovācijas centru un tūrisma objektu, tostarp izveidojot papildus skatu laukumus, kā arī izveidotu vienotu biroju LVRTC darbiniekiem.

2017. gada aprīlī tika noslēgts līgums par būvprojekta izstrādi. Būvprojekta koncepts 2018. gada septembrī tika prezentēs sabiedrībai, tūrisma un būvniecības nozares pārstāvjiem. Būvprojekta koncepcijas vizualizācija:


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46739793sec.