Viesnīcā «Grand Poet Hotel» atklāta Agates Bernānes personālizstāde

Apritot gadam kopš Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) un “Semarah Hotels” sadarbības uzsākšanas Latvijas jauno un talantīgo mākslinieku atbalstam, trešdien, 10.jūlijā, dizaina viesnīcā “Grand Poet Hotel” atklāta jau ceturtā personālizstāde. Līdz 10.oktobrim ikvienam interesentam būs iespēja iepazīties ar LMA gleznošanas bakalaura studentes Agates Bernānes darbiem izstādē “Meitene ar kanārijputniņu”.

“Uzskatu, ka labam māksliniekam ir sevi jāizaicina. Strādājot pie saviem darbiem, es daudz pētu un arī apstrīdu savas domas. Tā rodas jaunas idejas un mainās skatījums par apkārt notiekošo. ledvesmu gleznot gūstu pilnīgi negaidīti. Tam par iemeslu var kļūt jebkas – putekļaina palodze, veļas kaudze, nodrupusi nagu laka, spriedze, sapņi – viss, kas rada attiecīgās sajūtas. Reizēm vieglāk ir gleznot, nekā piemeklēt pareizos vārdus, lai paskaidrotu, kā jūtos. Radīšanas procesā es it kā saplūstu ar konkrēto darbu, dodu tam savu dvesmu, lai tas tālāk var dzīvot patstāvīgi,” aicinot interesentiem apmeklēt izstādi, stāsta māksliniece Agate Bernāne.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja vadītāja, LMA lektore Inese Baranovska uzsver, ka Agates darbi izceļas citu studentu darbu vidū ar savdabīgo pasaules uztveri. “Viņas gleznojumiem piemīt vizuāls jūtīgums, spēja redzēt un ieraudzīt. Māksliniece reflektē uz ikdienas dzīves norisēm, bet katrā šķietami banāli ikdienišķajā parādībā viņa cenšas tvert pasaules universa kopumu, saslēdzot pagātnes, tagadnes un nākotnes formas. Gleznotajās vīzijās ikdienas realitāte mijas ar iedomām un sapņiem – mākslas vēstures replikas, ceļojumu piezīmes, populārās kultūras zīmes un ikdienas dzīves rituāli,” par savas studentes darbiem izsakās I.Baranovska.

Izstādē redzamās gleznas tapušas pēdējo divu gadu laikā. Māksliniece filozofiski skaidro, ka tās ir gleznas viena sapņa garumā. Satikšanās ar audeklu, otām un krāsām atsauc atmiņā patīkamo satraukumu par sastapšanos ar kanārijputniņu. Meiteni sapnī apciemo kanārijputniņš. Viņa to pabaro un apmīļo. Baltajās dzīvokļa sienās viņa izlaiž to izvicināt spārnus. Tam nav nedz vārda, nedz vecuma, un nevar saprast, no kurienes tas atlido un kur pazūd, bet viņa tam ir pieķērusies. Ūdens un ēdiena trauks tam ir tukšs, un meitene to atkal pabaro, apmīļo un noklausās tā dziesmu. Tā viņi tiekas – te biežāk, te retāk – gandrīz divu gadu garumā.

A.Bernāne dzimusi 1996.gadā. Iepriekš mācījusies Jāņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā (2012–2016), bet šobrīd studē LMA bakalaura studijās. Piedalījusies tādos projektos kā “Film Art Action Party” (2015), “Māksla pieder tautai” (2015), “RAF. Jelgava. Māksla.” (2013), kā arī vairākās grupas izstādēs. Divas reizes (2014., 2015.) saņēmusi Pētera Avena labdarības fonda “Paaudze” izcilības stipendiju. Savukārt šogad jūnijā kā viena no LMA pārstāvēm piedalījās starptautiskajā laikmetīgās mākslas mesē ArtVilnius'19.

Atklātā izstāde viesnīcā “Grand Poet Hotel” ir mākslinieces pirmā personālizstāde.

Novērtēt gleznas var ikviens interesents, piešķirot sirdij tuvākajam darbam speciāli veidotu uzlīmi – monētu piecu grandu vērtībā –, kas pieejama viesnīcā. “Grand Poet Hotel” vadītājs Māris Alnis skaidro, ka katras izstādes noslēgumā viesnīca iegādājas izstādes apmeklētāju novērtētāko gleznu, veidojot unikālu jauno Latvijas mākslinieku darbu kolekciju “Grand Poet Art Collection”. Šobrīd kolekcijā ir jau trīs jauno mākslinieču – Madaras Kvēpas, Justīnes Seiles  un Ellas Mežules darbi –, kuriem viesnīcas telpās kopā ar dizaineriem piemeklētas īpašas vietas, priecējot apmeklētājus, mākslas un dzīves badītājus no visas pasaules. Nākamās izstādes atklāšana plānota šī gada rudenī.


Par “Grand Poet Art Collection”

2018.gada 14.jūnijā Latvijas Mākslas akadēmija un  viesnīcu tīkls “Semarah hotels”  noslēdza sadarbības memorandu jauno mākslinieku atbalstam un attīstībai. Tā mērķis ir atbalstīt akadēmijas studentus un Latvijas jaunos māksliniekus – iedrošināt jauniem sasniegumiem, celt pašapziņu un veidot starptautisku karjeru, sniegt finansiālu atbalstu talanta izkopšanai, radīt telpu personālizstāžu veidošanai, tādējādi veicinot mākslas attīstību Latvijā.

Par “Grand Poet Hotel”

“Grand Poet Hotel” izveidojusi Latvijā radītā viesnīcu ķēde “Semarah Hotels”. Šobrīd viesnīcu tīkls var lepoties ar kūrorta viesnīcu “Lielupe” Jūrmalā un divām viesnīcām Rīgā – četrzvaigžņu vēsturisko viesnīcu “Metropole” Aspazijas bulvārī un eleganto pieczvaigžņu dizaina viesnīcu “Grand Poet Hotel” Raiņa bulvārī 5/6. Katra no tām ir ar savu unikālo stāstu un vērtībām.

“Grand Poet Hotel” jaunradītais “Diplohēmijas” koncepts apvieno diplomātijai un bohēmai raksturīgos dizaina risinājumus, ko veidojusi starptautiski atzītā un godalgotā koncepta un dizaina aģentūra “Stylt Trampoli” (Zviedrija). Savukārt projektu izstrādājis arhitektu birojs “Sarma un Norde” (Latvija), saglabājot ēkas arhitektonisko unikalitāti. Viesnīcas nosaukums sevī nes dualitāti, kas bieži vien iemiesojas arī dzejniekos, – lietišķums un bohēmiskums.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51500297sec.