«Riga Food 2019» tiksies pārtikas nozares profesionāļi no 60 valstīm!

Jau no 2019. gada 4. līdz 7. septembrim Baltijas nozīmīgākais pārtikas industrijas notikums "Riga Food 2019" Ķīpsalā pulcēs nozares profesionāļus no visas pasaules – izstādē piedalīsies 700 uzņēmumu no 30 valstīm, apmeklējumam ir reģistrējušies profesionāļi no 60 valstīm.

"Ar katru gadu "Riga Food" kļūst aizvien interesantāks ārvalstu profesionāļiem, atzinīgi tiek novērtēta gan pasākumu programma, gan izstādes B2B iespējas. Visbiežāk profesionāļi kā izstādes apmeklējuma mērķus norāda jaunu kontaktu un informācijas iegūšanu, kā arī reālu iepirkumu veikšanu. Interesi izrāda arī veikalu tīkli no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas," norāda "Riga Food" vadītājs Rolands Nežborts.

Pirmo reizi "Riga Food" piedalīsies uzņēmumi no Baškīrijas, Lielbritānijas, Tulas apgabala un Altaja novada  un Rumānijas! Šogad izstādē būs apskatāmi 13 valstu kopstendi – Baltkrievijas, Čehijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Meksikas,  Latvijas, Lietuvas, Kanādas,  Ukrainas un Krievijas: Baškīrijas, Tulas apgabala un Altaja novada.

Latvijas nacionālajā kopstendā jaunākos pārtikas produktus prezentēs 22 uzņēmumi – "Almarini", "Aloja Starkelsen", "Dimdiņi", Gaļas nams "Ādaži", "Kronis", "Lat Eko Food", "LKOM", "Jaunpils pienotava", "Mosenc", "Perfecto", "Skrīveru saldumi", "Top Food", "Valežs", "Very Berry" un Latvijas Maiznieku biedrības biedri: "N. Bomja maiznīca", "Lielezers", "Dona", Maiznīca "Flora", "Hanzas maiznīca", "Lāči", "Saldus maiznieks", "LPB Priekules maizes ceptuve" un "Puratos". Savukārt Latvijas novadu hallē ar savu gastronomisko piedāvājumu un kulināro mantojumu dižosies Latvijas novadu, pārnovadu mazie un vidējie uzņēmumi un mājražotāji.

Līdztekus "Riga Food 2019" plašajai ekspozīcijai notiks pavāru, pavārzeļļu, bārmeņu un tējas meistaru konkursi, aizraujoši šovi, izglītojuši semināri, biznesa tikšanās, prezentācijas, degustācijas un daudz citu izglītojošu un iedvesmojošu pasākumu. Detalizēta "Riga Food 2019" programma šeit.

Izstādes "Riga Food 2019" oficiālā atklāšana notiks 4. septembrī plkst. 11.00 konferenču zāle Nr. 3, savukārt plkst. 12.30 interesenti aicināti uz Baškīrijas kopstenda atklāšanu.

Latvijas gardāko medus, maizes un piena produktu nominēšana

Lai popularizētu piena, maizes un medus nozīmi uzturā, kā arī parādītu – cik dažādus veselīgus produktus spēj saražot Latvijas uzņēmumi un meistari, 4. septembrī, uzreiz pēc "Riga Food 2019" atklāšanas, tiks apbalvoti augstas kvalitātes pārtikas produktu konkursu uzvarētāji. "Kaut arī maize ir viens no senākajiem pārtikas produktiem, tā mainās līdzi mūsdienu patērētāju tendencēm un kļūst arvien dažādāka – gan uzturvērtības, līdz ar to veselīguma, gan lietojuma ziņā. Šogad konkursa devīze ir "Veselīga maize mūsdienīgam patērētājam", stāsta Latvijas Maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka.

Jaunums – "Labākais alus kokteilis 2019"

Pirmo reizi izstādē "Riga Food" 4. septembrī plkst. 12.00 notiks bārmeņu konkurss "Labākais alus kokteilis 2019", kurā dalībniekiem būs jāpagatavo jauna, paša izdomāta alus kokteiļa recepte, par bāzes dzērienu izmantojot Latvijā ražotu alu. "Vēlamies parādīt, ka Latvijā ražotu alu var izmantot arī oriģinālu un garšīgu kokteiļu pagatavošanā," norāda konkursa rīkotāja, "Alus fans" valdes priekšsēdētāja Daiga Skrimble.

Industriālie IOT risinājumi pārtikas industrijā

Lai praktiski iepazīstinātu pārtikas nozares uzņēmumu pārstāvjus ar IOT sistēmu un IOT risinājumu iespējām ražošanas procesu uzlabošanā, 4. septembrī plkst. 12.00 konferenču zālē Nr. 1 notiks seminārs "Kas īsti ir industriālie IOT risinājumi, un kā tos praktiski izmantot pārtikas industrijā?"

Spēkiem mērosies Latvijas zināmākie pavāri!

4. septembrī plkst. 14.00 izstādē pavāru ringā par Latvijas labākā meistarpavāra titulu sacentīsies seši pieredzējuši šefpavāri – Lauris Aleksejevs, Raimonds Zommers, Valters Zirdziņš, Māris Jansons, Jānis Zvirbulis, Ingmārs Ladigs. "Bieži saņemam pārmetumus, ka pavāru konkursos sacenšas un savas spējas demonstrē tikai jaunie pavāri. Tāpēc šoreiz savu virtuves mākslu pagatavot brīnišķīgus ēdienus demonstrēs Latvijā iemīļoti šefpavāri. Tā būs aizraujoša cīņa starp pieciem lieliskiem meistariem. Aicinu ikvienu nelaist garām šo lielisko iespēju un vērot spraigo šovu!" – tā "Pavāru kluba" valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova.

Starptautiska kontaktbirža uzņēmumiem un pētniecības institūcijām

"Riga Food 2019" starptautiskā pārtikas nozares kontaktbirža norisināsies 5. septembrī plkst. 11.00. Kontaktbiržā uzņēmēji un zinātnieki sēdīsies pie viena galda ar potenciālajiem sadarbības partneriem no Latvijas, Eiropas Savienības valstīm un citām izstādes dalībvalstīm, lai pārrunātu eksporta, importa, jaunu produktu izstrādes, komercializācijas, tehnoloģiju pārneses, kopēju pētniecības projektu attīstības jautājumus. Dalību kontaktbiržai var pieteikt līdz 2. septembrim šeit.

Latvijas pavāri sacentīsies par dalību "Bocuse d'Or"!

Dinārs Zvidriņš, Artūrs Taškans, Juris Latišenoks, trīs jauni, talantīgi un Latvijā labi zināmi pavāri, ir pieņēmuši izaicinājumu un 5. septembrī plkst. 10.00 izstādē uzsāks cīņu par iekļūšanu pasaules prestižākā pavāru konkursa "Bocuse d'Or" pusfinālā. Latvijas nacionālās atlases uzvarētājam būs iespēja ieiet vēsturē kā pirmajam no Latvijas, kurš piedalīsies "Bocuse d'Or". Nāc un atbalsti savu favorītu!

Idejas ar pievienoto vērtību pārtikas nozarei

5. septembrī izstādē "Riga Food 2019" norisināsies konkursa "Inovāciju balva" (Innovation Prize) demo diena – plkst. 15.00 hallē Nr. 1 interesetni ir aicināti vērot  konkursantu iesniegto ideju prezentācijas, sākot no ražošanas optimizācijas risinājumiem, jauna iepakojuma, pārtikas piedevām līdz pat pārtikas produktu sērijām. Divi vērtīgāko ideju autori saņems grantu – pirmās vietas ieguvējam tie būs 10 000 eiro, bet otrās vietas ieguvējam – 5000 eiro.

Darbojies un smelies idejas!

"Riga Food 2019" apmeklētāji varēs vērot ne tikai dažādus šovus un konkursus, bet arī paši  iesaistīties aktivitātēs, darboties, mācīties, iedvesmoties un nogaršot visdažādākos produktus. Apmeklējot Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma ekspozīciju, ikviens varēs piedalīties sviestmaižu gatavošanas maratonā "Sviestmaize vieno!". "Akmeņlauža" ekspozīcijā interesenti varēs izmēģināt prasmes kokteiļu pagatavošanā, izmantojot kādu no 11 "Akmeņlaužiem". Savukārt 5. septembrī plkst. 12.00 ekspozīcijā "Latvijas maize" fitnesa modele un trenere Anita Pužule lauzīs stereotipus par maizes lietošanu ikdienā. Apmeklē un uzzini, kā dzīvot aktīvi, darīt to, kas patīk, neatsakoties no maizes ēšanas ikdienā!"

"Riga Food" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem mājaslapā: www.rigafood.lv; sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood

Izstādes darbalaiks:

4. septembris 10.00–18.00 (Profesionāļu diena)

5., 6. septembris 10.00–19.00

7. septembris 10.00–17.00

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68078184sec.