Noderīga informācija gaismas festivāla «Staro Rīga» apmeklētājiem

Divpadsmitais starptautiskais gaismas festivāls "Staro Rīga" norisināsies no 2019. gada 15. līdz 18. novembrim. Tajā būs apskatāmi pavisam 35 mākslas objekti. Dažiem būs īpaši apmeklējuma noteikumi, festivāla laikā notiks arī īpaši pasākumi. Visa apmeklētājiem noderīgā informācija zemāk.

16. novembrī pulksten 21.00 Operas skvērā festivāla pamatprogrammas objektā "Maiga vara" notiks popdziedātājas Aminatas tāda paša nosaukuma minialbuma prezentācijas koncerts. Kopā ar "Staro Rīga" un "Artistic" radošo komandu tapis maģisks priekšnesums, kura laikā skanēs gan gluži svaigas, gan jau dzirdētas jaunā minialbuma dziesmas. Piedalīsies arī īpašās viešņas - "Tautumeitas"!

Dienu vēlāk - 17. novembrī - Kronvalda parkā ar starta un finiša zonu pie Kongresu nama norisināsies "Staro Rīga" skrējiens, kas startēs pulksten 17.30. Pieteikties tam var mājas lapā starorigaskrejiens.lv.

Īpaši noteikumi jāņem vērā arī plānojot apmeklēt festivāla programmas objektus Sv. Pētera baznīcā un Rīgas mākslas telpā. Sv. Pētera baznīcā apskatāmais lāzeruzvedums "Linea Temporis" ilgs 15 minūtes. Orientējošie sākuma laiki atkarībā no apmeklētāju skaita būs trīs reizes stundā ik pēc 20 minūtēm, sākot ar katras apaļās stundas ieskandināšanu.

Savukārt Rīgas mākslas telpā izvietotās pasaulslavenā britu multimākslinieka Braiena Īno (Brian Eno) ģeneratīvās mākslas instalācijas "77 Million Paintings" jeb "77 miljoni gleznu" apmeklējumam ieteicams iepriekš izņemt ieejas kartes uz noteiktu laiku, kas iezīmēti katrā apaļā stundā un pusstundā. Ieejas kartes ir bezmaksas un tās var saņemt elektroniski interneta servisā bilesuparadize.lv. Atbilstoši cilvēku skaitam instalāciju būs iespējams apskatīt arī rindas kartībā, taču priekšroka būs apmeklētājiem ar iepriekš saņemtām ieejas kartēm.

18. novembrī Brīvības laukumā notiks svinīgs pasākums ar Latvijas prezidenta Egila Levita uzrunu, tādēļ laikā no pulksten 19.15 līdz 20.30 būs pārtraukums objekta "Déjà vu" darbībā. Savukārt dāņu mākslinieces Tīnes Bečas (Tine Bech) instalācija "Colour Me Beautiful" jeb "Krāso mani skaisti" no 16. līdz 18. novembrim aicinās līdzdarboties arī gaišajā dienas laikā jau sākot no pulksten 12.

Plašāka informācija par festivālu atrodama tā mājas lapā staroriga.lv. "Staro Rīga" norises laikā darbosies informācijas centrs Aspazijas bulvārī pie "Laimas" pulksteņa, kur varēs saņemt kartes un bukletus. Tie būs pieejami arī pie festivāla programmas gaismas objektiem, kā arī pie brīvprātīgajiem festivāla norises teritorijās.

Festivāla 35 gaismas mākslas objekti sadalīti divās programmās. Pamatprogrammai objekti tika izvēlēti mākslinieku konkursa kārtībā, bet otru programmu veidojuši "Staro Rīga" sadarbības partneri, un tajā iekļauti 13 objekti. Pamatprogrammas objekti kartē sanumurēti ar sārtiem punktiem, bet sadarbības partneru programmas objekti - ar ziliem.

Mobilo ierīču lietotājiem ieteicams apmeklēt arī "App Store" vai "Google Play", jo tur būs lejupielādējama festivāla aplikācija, kas ir visērtākais veids, kā orientēties objektu izvietojumā, atvieglot to atrašanu un izlasīt informāciju par apskatāmo objektu. Aplikācijā ikviens var izveidot savu festivāla maršrutu, atlasīt konkrētus objektus, ko apmeklēt, un arī atrast tuvākos ceļus, kā līdz tiem nokļūt.

Pilsētvidē darbosies arī īpašas tirdzniecības vietas, kurās varēs iegādāties siltus dzērienus, uzkodas un gaismas festivālam atbilstošu atribūtiku. Visās četrās festivāla norises dienās tā objekti būs apskatāmi no pulksten 17 līdz 23.

Laika apstākļi nedēļas nogalē tiek solīti gaiši un starojoši. Pat nokrišņi, ja tādi kāda pārpratuma rezultātā tomēr būs, šajā gadījumā drīzāk jāuztver kā vēl viena festivāla instalācija. Piemēram, "Zvaigžņu lietus". Tomēr ieteicams izvēlēties atbilstoši siltu apģērbu un gana ērtus, ziemīgus apavus, lai nav iemesla diskomfortam un atliek gana daudz laika kopīgai un gaišai svētku noskaņas baudīšanai.

Festivālu organizē Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība kopā ar "Staro Rīga" sadarbības programmas partneriem – Valsts kanceleju, LR Saeimu, Aizsardzības ministriju, Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecību Rīgā, Valsts izglītības attīstības aģentūru, Rīgas brīvostas pārvaldi, zvērinātu advokātu biroju "Eversheds Sutherland Bitāns", SIA "Omniva", Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju, AS "Latvenergo", VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" un "UNTITLED originals".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.49999309sec.