Ģimenes diena «Nauda, naudiņa – laikiem pāri» Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

Uz Ģimenes dienu "Nauda, naudiņa – laikiem pāri" 2019. gada  1. decembrī, aicina Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs.

Programmā – pulksten 12.00 un 15.00 ekskursija "Naudas ceļš Rīgā cauri gadsimtiem līdz šodienai", no 11.00–17.00 radošas darbošanās vietā "Nauda – iepazītā un izdomātā" apskatot, uzzinot, fantazējot, bērni kopā ar vecākiem varēs veikt tematiski rosinošus uzdevumus.

Pulksten 12.00 un 15.00 uz ekskursiju "Naudas ceļš Rīgā cauri gadsimtiem līdz šodienai" bērnus kopā ar ģimenēm aicinās muzeja pedagoģe, vēsturniece Irēna Strēle. Ekskursijas dalībniekiem būs iespēja gan "ielūkoties" rīdzinieku un Rīgas viesu naudas lādēs un maciņos dažādos gadsimtos, gan arī iepazīt un pat "aptaustīt" tur glabātās naudas vienības. Veidosies ieskats, kā nauda tika izgatavota, kā glabāta un tērēta, kā tā pārveidojās un attīstījās dažādu varu ietekmē. Nauda stāsta, tā rāda, tā atklāj. Monētas, naudas ekvivalenti un banknotes. Naudas kalēji, naudas glabātāji, naudas viltotāji, naudas lietotāji. Dzintara ceļš, senākā nauda Latvijas teritorijā un Rīgā, nauda Livonijā, Rīgā kaltā nauda, poļu – zviedru laika nauda, Krievijas impērijas nauda, Latvijas valsts nauda – laika zīmes, laika liecinieki. Naudas ceļš ekskursijas dalībniekus atvedīs līdz mūsdienām.

No 11.00–17.00 radošas darbošanās vietā "Nauda – iepazītā un izdomātā" bērni, kopā ar savas ģimenes pieaugušajiem, varēs fantazēt, izdomāt un zīmēt savu īpašo naudu, kā arī veikt vēsturisko naudas vienību atveidojumu un arī kādu izzinošu uzdevumu.

Vēl tikai līdz šai svētdienai, 1. decembrim, apskatāmas muzeja izstādes "Kur gūšu Latvijas spēku?" (A.Brigadere) un "Nosargātā Rīga. Bermontiādei – 100".

Ģimenes dienas apmeklējums - ar muzeja ieejas biļeti. Pirmsskolas vecuma bērniem un daudzbērnu ģimenēm ar "3+ Ģimenes karti" – brīva ieeja.

Naudas vara, naudas spēks, naudas noslēpums, nauda – pazudinātāja un glābēja cauri laikiem un paaudzēm. "Nauda ir laiks, jo katrā laikmetā cilvēki ir gatavi maksāt par ko citu", secinājis mācītājs Juris Rubenis. Žurnālists Džordžs Lorimers atgādina: "Ir labi, ka jums ir nauda un visas tās lietas, kuras par naudu var nopirkt. Bet, ik pa laikam, ir noderīgi pārbaudīt un pārliecināties, ka neesat pazaudējis to, ko par naudu nevar nopirkt". Tā kā ir sācies Adventes – Ziemassvētku gaidīšanas laiks, iespējams, noderēs latviešu tautas ticējums: "Lai naudas nekad netrūktu, tad Ziemassvētkos to visu nedrīkst izdot".  

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55681896sec.