Norisināsies tradicionālais festivāls «Riga Symphony»

No 2019. gada 11. līdz 14. decembrim Rīgā norisināsies jau par labu tradīciju kļuvušais festivāls "Riga Symphony", kas šogad pulcēs talantīgus jauniešus no vairāk nekā divdesmit valstīm:  Anglijas, Īrijas, ASV, Turcijas, Igaunijas, Lietuvas, Vācijas, Spānijas, Polijas, Francijas, Bahreinas, Itālijas, Krievijas, Ukrainas, Gruzijas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Moldovas, Kazahstānas un, protams, Latvijas.

Mūsu valsti starptautiskajā žūrijā pārstāvēs LNO soliste Ilona Bagele, džeza dziedātāja Olgas Pīrāgs, diriģente Māra Marnauza; Krieviju pārstāvēs "Slāvu bazāra" direktors Gļebs Lapickis, tāpat žūrijā darbosies eksperti no Itālijas, Igaunijas, Krievijas u.c. valstīm.

Talantīgie jaunieši par galveno balvu sacentīsies nominācijās "Folkloras un tautasdziesma", "Autordziesma", "Kora un ansambļa dziesma", "Latviešu komponista dziesma", "Populārās mūzikas vai džeza stila dziesma", "Akadēmiskais vokāls" u.c. Jāpiebilst, ka šogad festivālā ieviesta jauna nominācija – "The best of the best – Diamond voice of Riga Symphony".

"Festivāls veicina un attīsta neformālās radošās izglītības iespējas Latvijā starptautiskā līmenī, savukārt  konkursa galvenais mērķis ir kalpot par starptautiska mēroga platformu jaunajiem izpildītājiem, kā arī veicināt populārās, tradicionālās, un akadēmiskās dziedāšanas žanru, stiprināt starptautiskās attiecības un radošus kontaktus, iesaistīt dažādu tautību jauniešus Latvijas un Baltijas valstu kultūras mantojuma popularizēšanā, dodot iespēju parādīt savu meistarību un savai kultūrai raksturīgās iezīmes. Festivāla laikā, mācoties un izpildot dziesmas par Latviju un Rīgu, jauniešiem ir iespēja iepazīt Latvijas muzikālo kultūru, tās unikālo raksturu un bagātību. Vienlaikus tā ir vērtīga pieredzes apmaiņa, daudzu valstu dziesmu, komponistu, jauno talantu stila un izpildījuma manieres sintēze," norāda festivāla direktore, komponiste Jeļena Švilpe.

Festivāla dalībnieki varēs apmeklēt radošās darbnīcas, kurās piedalīsies vokālisti, komponisti, producenti un mūziķi no visas pasaules, piedalīties meistarklasēs vokālajā tehnikā, kurās pieredzē dalīsies dažādu valstu vadošie speciālisti, piedalīties kultūras pasākumos, kuri notiks festivāla ietvaros; sacensties par iespēju uzstāties svinīgajā Galā koncertā VEF Kultūras pilī kurā piedalīsies festivāla labākie dalībnieki un populāri Latvijas un Eiropas mākslinieki. Latvijas jaunieši prezentēs latviešu muzikālos priekšnesumus, savukārt citu valstu dalībnieki rādīs savas valsts muzikālos darbus.

11.decembrī un 12.decembrī norisināsies festivāla konkursi. 13.decembrī tiks apbalvoti uzvarētāji, bet pēcpusdienā Rīgas Sv. Pētera baznīcā norisināsies tradicionālais labdarības Ziemassvētku koncerts un tiks rotāta tradicionālā "Riga Symhony 2019" festivāla Ziemassvētku eglīte. Festivāla kulminācija būs 14.decembrī, kad VEF Kultūras pilī norisināsies "Riga Symphony 2019" Galā koncerts, kurā festivāla labākie dalībnieki sacentīsies par "Grand Prix" piecās nominācijās un "Dimond voice of  Riga Symphony 2019", kā arī festivāla galveno balvu – "Riga Symphony 2019 – Grand Prix" 1000 EUR vērtībā. Galā koncerta vadītāja loma uzticēta festivāla draugam – dziedātājam Markum Rivam.

Festivāls jau iepriekš ir izcēlies ar savu ieguldījumu labdarībā, dodot iespēju bāreņiem un jauniešiem ar ierobežotām iespējām piedalīties dažādos pasākumos, tādējādi veicinot un uzsverot viņu iekļaušanos sabiedrībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.436059sec.