Latvijas galvaspilsētā Rīgā svinēs pilsētas svētkus

No 2020. gada 14. līdz 16. augustam Rīgas svētkos tiks atzīmēta Latvijas galvaspilsētas dzimšanas diena.

Galvaspilsētas dzimšanas dienu, kā katru gadu, atzīmēs ar Rīgas svētkiem. Šogad svētkos rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti doties nesteidzīgās pastaigās, iepazīstot savu Rīgu, apmeklējot pilsētas dažādās apkaimes, tiekoties ar iemīļotiem skatuves māksliniekiem, kopā ar draugiem ejot ekskursijās, baudot galvaspilsētas restorānu un kafejnīcu viesmīlību, kā arī piedaloties sporta aktivitātēs.

"Šajā īpašajā laikā, atšķirībā no citiem gadiem, svētkos nebūs lielu, vērienīgu notikumu krastmalā un pilsētas centrālajos laukumos, izpaliks allaž kupli apmeklētais uguņošanas priekšnesums, bet tas noteikti nemazinās mūsu kopības sajūtu un piederību Rīgai, pilsētai, kurai vēlam skaistas 819. dzimšanas dienas svinības!", aicinot izbaudīt svētkus, saka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš.

Svētku apmeklētājiem būs iespēja pabūt kādā no daudzajām norišu vietām un iesaistīties vairāk nekā 50 dažādās svētku norisēs pilsētas ielās, parkos un laukumos, kanālmalā, kultūras centros, kā arī vērot koncertus tiešraidēs Doma laukumā izvietotajā ekrānā.

Šogad svētku rīkotāji aicina doties izzinošās, relaksējošās, pārsteidzošās un muzikālās pastaigās pa Vecrīgu, pilsētas centru, Jūgendstila Rīgu, Jauno Teiku un gar pilsētas kanālu. Atšķirībā no citiem gadiem svētku apmeklētāji varēs baudīt mobilos un akustiskos koncertus Rīgas centrā un apkaimēs – Sarkandaugavā, Juglā, Arkādijas parkā, Āgenskalnā, Imantā, Kalnciema kvartālā un citviet pilsētā. Bērniem interesanta un aizraujoša svētku programma risināsies Spīķeros, taču kopā ar vecākiem mazuļi gaidīti arī Lielajā piknikā Mežaparkā, Aviācijas svētkos Spilvē un citos pasākumos.

Svētku organizatori aicina pasākumu rīkotājus un apmeklētājus ievērot valstī noteiktos ierobežojumus un Slimību profilakses kontroles centra rekomendācijas saistībā ar COVID -19 izplatību. Svinēsim svētkus atbildīgi!

Rīgas svētku programma un aktualitātes ikvienam interesentam ir pieejamas mājas lapā www.rigassvetki.lv. Savukārt svētku jaunumus pirmie izlasīs tie, kas sekos svētku sociālo tīklu Twitter, Facebook un Instagram kontiem. Kā katru gadu, arī šogad, būs izvietota informācijas telts pie Laimas pulksteņa un pieejami svētku programmas bukleti tūrisma informācijas centros un pasākumu norises vietās.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas pašvaldība, tos organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
Latvija 3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40908313sec.