«Grimbergen» Vasaras festivāls Berga bazārā turpinās ar lēdiju koncertiem

“Grimbergen” Vasaras festivālā Berga bazārā augustā uzstāsies šarmantas Latvijas mūzikas skatuves lēdijas: Jolanta Gulbe-Paškeviča, Elza Rozentāle, Beāte Zviedre un Aija Vītoliņa ar pavadošajiem mūziķiem. Koncerti Berga bazārā notiek trešdienu vakaros, attiecīgi Jolanta Gulbe-Paškeviča uzstāsies 5. augustā.


Nesteidzīgiem mūzikas baudītājiem domātajā festivālā neizpaliek ne tikai nelielu muzikālo sastāvu piedāvāti koncerti, bet arī vīna bāra “Garage” un restorāna “Andalūzijas suns” garšīgie piedāvājumi.


Prezentējot savu jauno mūzikas albumu “Gaisma krīt”, koncertā 5. augustā Jolanta Gulbe-Paškeviča izdziedās īpaši atlasītas viņai ļoti nozīmīgu latviešu komponistu dziesmas. Visām kompozīcijām radīti jauni aranžējumi, kuru autori ir gan Jolanta pati, gan talantīgais džeza pianists Kristaps Vanadziņš. Viņš tad arī būs Jolantas pavadošais mūziķis koncertā Berga bazārā.


Koncertprogrammā iekļauti tādi darbi kā Imanta Kalniņa un Vizmas Belševicas “Dūdieviņš”, Aigara Voitišķa un Viktora Kalniņa “Cik savādi”, Mārtiņa Brauna un Jāņa Petera “Dziesma par spēli”, Raimonda Paula un Jāņa Petera “Ja Tevis nebūtu” un citas latviešu tautai nozīmīgas dziesmas.


“Jāsaka paldies latviešu komponistiem un dziesmu vārdu autoriem par nacionālo kultūras bagātību,” par gaidāmā koncerta programmu saka Jolanta Gulbe-Paškeviča. “Esmu uzaugusi ar šo mūziku, tā ir veidojusi manu muzikālo gaumi. Šī koncerta programma ir veltījums manai tautai, maniem cilvēkiem.”


Jolanta Gulbe-Paškeviča ir viena no latviešu džeza profesionālās elites ekstravagantākajām

dziedātājām ar tembrāli bagātu un spēcīgu balsi. Viņa ir viena no pieprasītākajām bossa nova un portugāļu fado stila mūzikas izpildītājām visā Baltijā. Paralēli primārajai darbībai šajā lauciņā Jolanta bijusi vairāku Latvijas TV šovu žūrijas locekle un vokālā pedagoģe, kā arī veidojusi starptautiskus mūzikas projektus un ierakstījusi mūzikas albumus ar jazz, soul un world music meistariem no Eiropas, Krievijas un ASV, ar kuriem sadarbība turpinās joprojām.


12. augustā “Grimbergen” Vasaras festivāla apmeklētājus priecēs Elza Rozentāle. Viņa zināma ar savu muzikālo daudzveidību. Elzai ir etnodžeza grupa “Bur Mani”, elektrosvinga projekts “Electric Elza”. Viņa dzied džezu un Ninas Simones dziesmas, kā arī latviešu estrādi un folkloru. Koncertā Berga bazarā tiek solīta ļoti dažāda muzikālā programma, tā teikt, “no sirds”. Elza uzstāsies kopā ar pianistu Tomu Mikālu.


19. augustā uz Berga bazāra skatuves kāps Beātes Zviedres trio, kurā bez šarmantās dziedātājas muzicē arī kontrabasists Jānis Rubiks un pianists Artjoms Sarvi. Trio muzikālā programma būs veidota vasarīgi dzirkstošās un romantiskās noskaņās. Trīs galvenās pamatvērtības tajā būs džeza klasika, mūziklu spozme un oriģinālmūzikas dziļdomīgums.

 

Beāte Zviedre ir vokāliste ar smalku un niansētu balsi, plašu diapazonu un daudzpusīgu muzikālo pieredzi. Absolvējusi Rīgas Doma kora skolas kordiriģēšanas nodaļu, ieguvusi maģistra grādu džeza dziedāšanā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Kā soliste muzicē dažādos sastāvos un projektos. Spilgtākie un nesenākie no tiem bijuši: Imanta Kalniņa 4. simfonijas atskaņojums ar Jelgavas kamerorķesti, Leonarda Bernsteina “Mesas” atskaņojums Vācijā, Ziemassvētku koncerts Latvijas Radio 3 “Klasika” starptautiskajā Eiroradio tiešraidē 2019. gada decembrī u.c. Kā džeza soliste Beāte sadarbojusies arī ar orķestri “Rīga”, Jelgavas bigbendu un drīzumā debitēs jaunās mūzikas koncertprogrammā ar Latvijas Radio bigbendu. Kopš 2010. gada viņa ir arī vokālās grupas “Framest” soprāns.


Savukārt 26. augustā Berga bazāra vasaras festivāla sezonu noslēgs ne mazāk daudzpusīgā dziedātāja Aija Vītoliņa, kura sola izpildīt dziesmas dažādās pasaules tautu valodās, izdziedot dažādus viņai mīļus, krāšņus un ekspresīvus stāstus no Argentīnas, Francijas, Spānijas un arī visskaistākās vietas pasaulē – Latvijas! Aijas pavadošajā sastāvā būs pianists Romāns Vendiņš, kontrabasists Jānis Stafeckis un sitaminstrumentālists Ainis Zavackis.


Koncerti Berga bazārā sākas pulksten 19.00 un ieeja tajos ir bez maksas. Par galdiņu rezervēšanu vīna bārā “Garage” jāzvana 26628833, bet restorānā “Andalūzijas suns” – 67288418.


Festivālu atbalsta beļģu alus zīmols “Grimbergen”, Berga bazārs, vīna bārs “Garage” un restorāns “Andalūzijas suns”.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.6779871sec.