Festivāls «Windstream 2020», kas parasti notiek pavasarī, skanēs oktobrī

Orķestra “Rīga” rīkotais festivāls WINDSTREAM ik gadu notiek pavasarī, taču šajā gadā visi festivāla koncerti tika pārcelti uz vēlāku laiku. Oktobrī festivāls izskanēs saīsinātā formātā, piedāvājot klausītājiem trīs koncertprogrammas – 2. oktobrī notiks Festivāla atklāšanas koncerts, 7. oktobrī koncerts “Pjacolla Parīzē”, bet 18. oktobrī koncerts “Rudens valsis”.

Festivāla atklāšanas koncertā, kas vienlaikus simboliski atklās arī Orķestra “Rīga” jauno koncertsezonu, Lielo ģildi pieskandinās spoža pūšaminstrumentu mūzika tēlaini austrumnieciskā tematikā. Pie orķestra diriģenta pults stāsies īpašs viesis – britu izcelsmes diriģents Duglass Bostoks (Douglas Bostock, 1955) –, kura radošā darbība saistās ar virkni pasaulslavenu orķestru, tostarp vienu no labākajiem pūtēju orķestriem – Tokio Kosei Wind Orchestra. Koncertā tiks atskaņoti Latvijā vēl nedzirdēti skaņdarbi – izlase no labākajiem Japānas autoru darbiem simfoniskajam pūtēju orķestrim. Tā piemēram, komponista J. Ito Barkarola skaņdarbs Funa-Uta (2007) balstās divās tautas dziesmās no Setonaikai (Iekšzemes jūra) apvidus; T. Mašimas svīta “Trīs Japānas skices” (2001) uzbur gan dzērvju riesta deju, gan taiko bungu skaņas svētku reizē; T. Kušidas darbs Asuka (1969) ir delikāts un cēls senā Asukas reģiona ainavas attēlojums ar skaisti tvertu senatnes izjūtu. Līdzās programmā iekļauta arī Filipa Spārka “Krāsu simfonija” un Vāclava Nelhībela Toccata feroce, kurā klavieru solo izpildīs Agnese Egliņa.

7. oktobrī Lielajā ģildē notiks pārceltais koncerts “Pjacolla Parīzē”, kurā klausītāji varēs ļauties Pjacollas un franču mūzikas radītajai atmosfērai. Kā vēsta nosaukums, koncerts ļaus atskatīties uz argentīniešu komponista Astora Pjacollas daiļradi, kad koncerta pirmajā daļā A. Pjacollas mūziku atskaņos mūziķu apvienība Tango Sin Quinto. Koncerta otrās daļas centrā būs akordeons un tā spēles meistars Artūrs Noviks. Šī būs reta iespēja atklāt akordeona un pūšaminstrumentu īpatnēji kopīgo un atšķirīgo skanējumu, kā arī novērtēt franču komponistu daiļradi un populārā franču mūziķa Marsela Azolas (Marcel Azzola) repertuāru akordeonista A. Novika un pūtēju orķestra kopspēlē.

Festivāla izskaņā, 18. oktobra pēcpusdienā, Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” Orķestris “Rīga” un tā mākslinieciskais vadītājs, galvenais diriģents Valdis Butāns piedāvās rudens noskaņai atbilstošu koncertu “Rudens valsis”. Ar Orķestra “Rīga” radītajām mūzikas skaņām mijiedarbosies mūsdienu dejas interpreti Egija Abaroviča un Reinis Rešetins. Programmā P. Čaikovska, J. Štrausa jun., M. Ravēla, D. Šostakoviča, J. Ivanova, E. Dārziņa, E. Īgenbergas, M. Brauna, A. Vecumnieka un J. Karlsona mūzika. Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūguma kartēm, kas no 5. oktobra saņemamas Kultūras pils “Ziemeļblāzma” informācijas centrā.

Ievērojot aktuālos drošības noteikumus, Lielajā ģildē samazināts iespējamais sēdvietu skaits, tāpēc atsevišķām iegādātajām biļetēm nepieciešama pārreģistrācija. Klausītājiem, kuri biļetes uz koncertiem “Festivāla atklāšanas koncerts” un “Pjacolla Parīzē” iegādājušies “Biļešu paradīze” kasēs (nevis internetā), lūgums sazināties ar Orķestra “Rīga” administrāciju: orkestris@riga.lv.

Biļetes pieejamas “Biļešu paradīze” kasēs un www.bilesuparadize.lv. Festivāls notiek ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu. Sekojiet aktuālajai informācijai Orķestra “Rīga” mājas lapā www.orkestris.riga.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75222492sec.