Patriotiskās noskaņās apskatāma izstāde «Gaismas ceļš»

Par godu Latvijas svētkiem līdz pat 2020. gada 18. novembrim t/c “Galerija centrs”, Rīdzenes ielā, būs apskatāma izstāde no šī gada saulgriežos biedrības “1836” un taku skrējiena seriāla “Stirnu buks” organizētā “Gaismas ceļš” skrējiena apkārt Latvijai. Paredzēts, ka izstādē būs iespēja novērtēt Latvijas tautas vienotību, apskatot 34 fotogrāfijas no dažādām Latvijas pierobežas un piekrastes vietām, kam aizvadītā skrējiena piecu dienu laikā cauri devās vairāk nekā 87 skrējēju grupas, veicot maršrutu no Krāslavas līdz Kolkasragam.

“Neskatoties uz to, kas šobrīd notiek Latvijā un pasaulē, novembrim pienākot, klāt ir arī Latvijas valsts svētki – Lāčplēša diena un Latvijas Republikas proklamēšanas diena. Lai gan nevaram vienoties kopā būšanā, izlēmām, ka ir lielisks laiks, lai kavētos atmiņās par vasarā aizvadīto skrējienu apkārt Latvijai. 87 skrējēju grupas, kas no Krāslavas devās uz Kolku, sadaloties divās komandās – Ziemeļaustrenī un Dienvidrietenī, izgaismojot sev ceļu ar lāpām, devās pretī viena otrai, lai satiktos Kolkasragā, simboliski apjožot Latviju ar gaismas viju. Fotogrāfijas ir lieliskas un izceļ Latvijas dažādību un skaistumu. Novērtēsim to arī šobrīd, gūstot siltas emocijas,” izstādi apmeklēt aicina Enriko Podnieks, biedrības “1836” vadītājs.

“Šogad, diemžēl, neizvadījām pilnu “Stirnu buka” sezonu, tāpēc līdzās mūsu pasākumiem, viens no aizvadītās sezonas spilgtākajām atmiņām ir “Gaismas ceļš” jeb skrējiens apkārt Latvijai. Ir skaidrs, ka skriešana pa mežiem, takām, gar jūru ir daudzu cilvēku iecienīta aktivitāte, teju tāds kā “tautas sports”, ko apliecināja arī vasaras saulgriežos aizvadītais pasākums. Mēs esam vienoti, un šobrīd mums ir nepieciešams meklēt ceļus kā smelties emocijas, un svētku noskaņās, varam gūt papildu pozitīvās emocijas, kas īpaši, iestājoties tumšajam laikam, nepieciešamas ik vienam no mums,” Rimants Liepiņš taku skrējiena seriāla “Stirnu buks” organizators.

Izstāde t/c “Galerija centrs” ātrijā būs apskatāma no 6. līdz 18. novembrim. Interesenti ir aicināti smelties patriotiskas noskaņas, novērtējot mūsu valsts dabas skaistumu, nedrūzmējoties apskatīt izstādi sev ērtā laikā, katru dienu no plkst. 10:00 – 21:00.  

Akcija “Gaismas ceļš” ietvaros 87 skrējēju vienības nepilnu piecu dienu laikā veica 1836 km garo ceļu pa pierobežu un izgaismoja Latviju, iededzot 87 simboliskus ugunskurus. Akcija sākās 16. jūnijā Krāslavā, bet jau 20. jūnija pievakarē, ar svinīgu skrējēju vienību tikšanos, noslēdzās Kolkasragā. Skrējiens tapa sadarbojoties biedrībai "1836", Stirnubuks.lv un garo distanču skrējējam Dinam Vecānam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46019793sec.