Kultūras centrs «Imanta» aicina uz valsts svētku tiešsaistes koncertu «Es un šis laiks»

2021. gada 4. maijā plkst. 14.00 tiešsaistē Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” Facebook lapā un Youtube kanālā būs skatāms Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 31. gadadienai veltīts koncerts “Es un šis laiks”.

Koncerts “Es un šis laiks” iecerēts kā muzikāli dzejisks stāsts, kurā savīsies dažādu Latvijai nozīmīgu dzejnieku un mūziķu rokraksti. Koncerta mākslinieciskā vadītāja un soliste ir dziedātāja Ieva Parša. Kopā ar viņu uz Kultūras un atpūtas centra “Imanta” skatuves kāps pianists Aldis Liepiņš, akordeoniste Inita Āboliņa, vijolnieks Arvīds Zvagulis, trompetists Guntis Supe, sitaminstrumentālists Edgars Saksons un aktieris Gundars Grasbergs, kurš spēlēs arī kontrabasu.

“Dzejnieks Aleksandrs Čaks, komponisti Imants Zemzaris, Pēteris Vasks, Raimonds Pauls, Imants Kalniņš, Orests Silabriedis, tostarp arī pianists Aldis Liepiņš un es pati šogad svinam apaļu jubileju. Koncertā Gundars Grasbergs šo raibo kompāniju apsēdinās pie svētku kopgalda kādā iedomātā “Čakiskā” Rīgas kafejnīcā, ar katru no viņiem iedraudzējoties, parunājoties un apvaicājoties – kāds tad ir šis mūsu laiks,” par koncerta ieceri stāsta Ieva Parša. Programmā skanēs ne tikai pieminēto jubilāru, bet arī komponistu Jāzepa Vītola, Emiļa Melngaiļa, Emīla Dārziņa, Jāzepa Mediņa un Artura Maskata mūzika, dzirdēsim Raiņa, Aspazijas, Rūdolfa Blaumaņa, Valda un Knuta Skujenieka tekstus.

Ieva Parša ir akadēmiskās mūzikas dziedātāja, kura piedalījusies visdažādākajos projektos un sastāvos, atskaņojot dažādu stilu mūziku – no operas līdz koncertam solo balsij. Īpašu uzmanību Ieva Parša veltījusi latviešu mūzikai, kamermūzikai  un vārdam mūzikā. I. Parša veidojusi dažādas koncertprogrammas ar orķestriem, ērģelniekiem, dažādiem kameransambļiem, arī kamerizrādes, nereti viņu pavada paši mūzikas autori, kā arī labākie Latvijas pianisti. Ievas Paršas balsij veltīti daudzi Latviešu komponistu darbi, par latviešu jaunās mūzikas interpretācijām viņa saņēmusi Lielo mūzikas balvu (2008).

Koncerts būs skatāms bez maksas Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” Facebook lapā un Youtube kanālā. Koncerta ieraksts būs pieejams līdz 7. maijam.

Koncertu rīko Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Kultūras un atpūtas centrs “Imanta”, atbalsta Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Latvija
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.98919797sec.