«Pavasara svētku gadatirgus» Vērmanes dārzā un Esplanādē – svētki visai ģimenei

Šīs nedēļas nogalē trīs dienas – no 07.maija līdz 09.maijam – Rīgā, Vērmanes dārzā un Esplanādē, notiks kompānijas My Expo in Latvia rīkotais pirmais “PAVASARA svētku gadatirgus”, kas tiek organizēts pēc divu gadu pārtraukuma. Ievērojot valdības visus pieņemtos lēmumus, kas saistīti ar COVID19 ierobežošanu, gadatirgū piedalīsies kopumā 40 tirgotāji, tātad katrā tirdzniecības vietā 20 tirgotāji.

“Lai arī tirgotāju skaits ir ļoti neliels, tomēr centāmies izvēlēties tā, lai gadatirgū piedalītos tirgotāji no visiem Latvijas nostūriem, piedāvājot visdažādākos un skaistākos darbus un visgaršīgākos pārtikas produktus, kas gatavoti Latvijas lauku saimniecībās,” sacīja gadatirgus organizētāja Maira Ādmine.

Gadatirgū varēs iegādāties: vietējo dizaineru rotas no sudraba, dzintara un jūras akmeņiem, izstrādājumus no lina, kokvilnas, ādas un koka, dizaineru apģērbu bērniem un pieaugušajiem, t.sk. arī vīriešiem. Eko sveces, sieviešu apģērbus ar latviskiem rakstiem, gleznas. Būs ļoti interesanti darbi no krāsainā stikla, rotas ar raganām un pasaku tēliem, latvju spēka zīmēm un daudz citu skaitu lietu.

“Tieši latvju spēka zīmes ir redzamas uz ļoti daudzu dizainu darbiem. Tās ir uzgravētas uz rotām, gredzeniem, jostām, somām, cepurēm, apģērba. Un, manuprāt, tā nav nejaušība – latvju spēka zīmēm šodien ir īpaši liela nozīme un vērtība” uzsvēra M. Ādmine.

Viņa turpināja: “Jau tradicionāli gadatirgū piedalīsies Daugmales amatnieku biedrības ar savu izcilo keramiku, Pampāļu podi ar saviem fantastiski skaistajiem keramikas podiem un gardo medu. Esplanādes tirdziņā būs Lapsas mājas saimnieks ar sieriem ar 18 (!) garšām. Kā stāstīja pats saimnieks, siers tiekot taisīts īsi pirms katra gadatirgus un sieru derīguma termiņš ir tikai 7 dienas. Ir taču vērts nobaudīt!”

Ikvienu gadatirgus apmeklētāju iepriecinās arī saimnieču ceptās gardās smalkmaizītes un kūkas - medus, ķirbju, burkānu, upeņu, rabarberu, mango, biezpiena u.c.

Dabīgas sulas, medus sīrupi, ogu nektarīni. Varēs baudīt pašmāju kvasu un alu.

Ir arī jaunpienācēji gadatirgū - SIA KU KUU PARKA KAFEE. “Viņiem tas būs pirmais gadatirgus. Tā būs izbraukuma virtuve – neliels vagoniņš  - ar siltajām uzkodām un atspirdzinošajiem dzērieniem. Viņi organizēs arī nelielu āra kafejnīcu,” tā M. Ādmine.

“PAVASARA svētku gadatirgus” tiek organizēts ar domu, ka tie būs svētki visai ģimenei. Gadatirgus būs skaisti dekorēts, būs foto zona, un gadatirgus laikā skanēs jautra mūzika.

“Protams, tiks ievēroti visi noteikumi, ko pieņēmusi mūsu valdība saistībā ar gadatirgus organizēšanas kārtību. Gadatirgus tiks norobežots, un attiecīgi laukuma platībai, gadatirgū tiks ielaists konkrēts cilvēku skaits sejas maskās.”

Ieeja gadatirgū ir bez maksas. Gadatirgus darba laiks piektdien no plkst. 12.00 līdz 17.00. Sestdien un svētdien no plkst. 10.00 līdz 17.00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67919087sec.