Muzeju naktī Rīgas Jūgendstila centrs aicina meklēt pilsētas «robežpārkāpējus»

Starptautiskās Muzeju nakts tēma šogad ir “Robežas”, tādēļ Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” piedāvā iepazīt tos namus, kuru fasādēs atveidoti pilsētas robežu pārkāpēji — dzīvnieki.

Muzeju nakts laikā, 15. maijā, aicinām iepazīt tos namus, kuru fasādēs atveidoti pilsētas robežu pārkāpēji — dzīvnieki. Maršruta “Fauna pilsētā” karte atrodama muzeja Facebook vietnē un mājas lapā.

Maršruts iepazīstinās ar nelielu daļu no daudzajām Rīgas jūgendstila ēkām, kuru fasāžu dekoros redzami dzīvnieki un putni. Tas vedīs pa Alberta, Antonijas, Elizabetes un Strēlnieku ielām un liks vērīgāk apskatīt ēku fasādes. Pūce, ērglis, vāvere, kaķi, suns, pat lauva un lācis izvietojušies Rīgas klusā centra rajonā un bijuši ēku arhitektu un tēlnieku iedvesmotāji. Dabas un dzīvnieku tēma ir nozīmīga jūgendstila perioda mākslā un arhitektūrā. Interjera un dizaina priekšmetu rotājumos, kā arī ēku fasāžu dekoros bieži sastopamas dabas līnijas un formas.

Pēc iepazīšanās ar maršrutu aicinām nofotografēties pie nama ar jūsu iemīļotāko zvēru un ievietot bildi tīmekļa vietnē Facebook  ar tēmturiem #TiekamiesTagad #Jūgendstils, kā arī atbildēt uz dažiem jautājumiem, tādejādi kļūstot par Muzeju nakts maršruta “Fauna pilsētā” un jūgendstila ekspertu.

Pastaigas laikā aicinām ievērot valstī pastāvošos epidemioloģiskos noteikumus. Pavadīsim laiku attālināti un tomēr kopā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65256691sec.