Muzeju naktī Rīgas Jūgendstila centrs aicina meklēt pilsētas «robežpārkāpējus»

Starptautiskās Muzeju nakts tēma šogad ir “Robežas”, tādēļ Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” piedāvā iepazīt tos namus, kuru fasādēs atveidoti pilsētas robežu pārkāpēji — dzīvnieki.

Muzeju nakts laikā, 15. maijā, aicinām iepazīt tos namus, kuru fasādēs atveidoti pilsētas robežu pārkāpēji — dzīvnieki. Maršruta “Fauna pilsētā” karte atrodama muzeja Facebook vietnē un mājas lapā.

Maršruts iepazīstinās ar nelielu daļu no daudzajām Rīgas jūgendstila ēkām, kuru fasāžu dekoros redzami dzīvnieki un putni. Tas vedīs pa Alberta, Antonijas, Elizabetes un Strēlnieku ielām un liks vērīgāk apskatīt ēku fasādes. Pūce, ērglis, vāvere, kaķi, suns, pat lauva un lācis izvietojušies Rīgas klusā centra rajonā un bijuši ēku arhitektu un tēlnieku iedvesmotāji. Dabas un dzīvnieku tēma ir nozīmīga jūgendstila perioda mākslā un arhitektūrā. Interjera un dizaina priekšmetu rotājumos, kā arī ēku fasāžu dekoros bieži sastopamas dabas līnijas un formas.

Pēc iepazīšanās ar maršrutu aicinām nofotografēties pie nama ar jūsu iemīļotāko zvēru un ievietot bildi tīmekļa vietnē Facebook  ar tēmturiem #TiekamiesTagad #Jūgendstils, kā arī atbildēt uz dažiem jautājumiem, tādejādi kļūstot par Muzeju nakts maršruta “Fauna pilsētā” un jūgendstila ekspertu.

Pastaigas laikā aicinām ievērot valstī pastāvošos epidemioloģiskos noteikumus. Pavadīsim laiku attālināti un tomēr kopā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.32398486sec.