Baibas Ābelītes, Visvalža Asara kopizstāde «Savienojumi» izstāžu zālē «Rīgas mākslas telpa»

No šī gada 29. decembra izstāžu zāles “Rīgas mākslas telpa” lielajā zālē būs skatāma divu mākslinieku – meitas Baibas Ābelītes un tēva Visvalža Asara kopizstāde “Savienojumi”. Tā apmeklētājiem būs pieejama līdz pat 2022. gada 6. februārim.

Izstāde “Savienojumi” radusies apvienojoties diviem dažādiem māksliniekiem – urbānās mūsdienu ainavas gleznotājai Baiba Ābelītei ar dizaineri, grafiķi Visvaldi Asari, kura veikums glezniecībā nav bieži eksponēts. Lai arī abi mākslinieku rokraksti un mākslinieciskās izteiksmes līdzekļi krasi atšķiras, viņus abus vieno gleznu ciklos risinātā tēma – zeme.

Visvalža Asara darbiem, kas izvietoti izstādē, raksturīga zemes krāstoņu gamma, laukumu ritmi un saspēles, nostalģiski uzslāņojumi, izteiksmīgas faktūras kā atmiņu nospiedumu nogulsnes. Mākslinieks šajos darbos risina savas zemes un zemītes latvisko kodu, uzirdinot to līdz zeltainam spīdumam – tā ir mūsu vēsture un bagātība. Tikmēr Baiba Ābelīte savā daiļradē pievēršas urbānās tematikas atainojumam mākslā, radot gleznas uz metāla, veidojot instalācijas un digitālās mākslas objektus, kas vēsta par gadsimta dinamiku, informācijas pārblīvējumu, dabas un domas piesārņojumu uz planētas Zeme. Abu mākslinieku veikums šajā izstādē būs nenodalīts, aicinot to uztvert kā vienotu veselumu un jaunu savienojumu – sakausēšanos.

Izstādē darbus būs iespējams atdzīvināt un apskatīt virtuāli  izmantojot Overly aplikāciju, kas nozīmē, ka daļa no mākslas darba, vai pat viss darbs, tiek radīts ar autonomas sistēmas palīdzību, bez mākslinieka iejaukšanās.

Baiba Ābelīte ar izcilību absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības apakšnozares bakalaura un maģistrantūras programmas. Studiju laikā devusies praksēs Lielbritānijā, Vācijā un Norvēģijā, kur paralēli mācībām veidojusi kopizstādes un personālizstādes, kā arī veikusi pedagoģisko darbu. Māksliniece savas darbības laikā ieguvusi vairākus apbalvojumus – divreiz SEB stipendiju Glezniecībā LMA Skatītāju simpātijas balvu, Rīgas domes simpātiju balvu konkursā “Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā”, kā arī piedalījusies daudzās kopizstādēs un mākslas pasākumos Latvijā un ārvalstīs. Visvalža Asara meita.

Visvaldis Asaris ir mākslinieks, dizaineris un grafiķis. Absolvējis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Dekoratoru nodaļu, studējis dizainu un grafiku Humboldt State University (ASV), kā arī ieguvis maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vides mākslas apakšnozarē. Latvijas Mākslinieku savienības un Latvijas dizaineru savienības biedrs. Lielākoties zināms kā grafiķis un dizaineris, taču šīs izstādes ietvaros Visvaldis Asaris sevi parāda no glezniecības puses. Ar savu meitu Baibu Ābelīti kopīgu izstādi veido pirmoreiz.

Izstādes ietvaros 29. decembrī plkst. 15.00 notiks ziemas koncerts “Atļautā ilūzija”. Tajā piedalīsies Agnese Egliņa (klavieres), Guna Šnē (čells), Viktorija Pakalniece (soprāns), Rinalds Kandalincevs (baritons). Programmā komponistu Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola, Tālivalda Ķeniņa, Pētera Plakida, Imanta Zemzara un Jēkaba Jančevska mūzika. Ieejas biļetes iegādājamas izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa”. Ieejas maksa 7.00 eiro, nepieciešams COVID-19 darbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Izstādi un koncertu organizē Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības izstāžu zāle “Rīgas mākslas telpa”, atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.27414799sec.