Pie «Origo» atklāta arhitektūras izcilībām veltīta brīvdabas lielformāta izstāde

No 13. janvāra līdz pat aprīlim laukumā pie tirdzniecības centra “Origo” aplūkojama laikmetīgās arhitektūras, dizaina un restaurācijas izcilībām veltīta ceļojošā brīvdabas lielformāta izstāde “Detaļu spēks II”. Tā piedāvā iepazīt izcilas un vērtīgas būves, kas guvušas gan Latvijas, gan starptautiska mēroga atzinību.

Lielformāta brīvdabas fotoizstāde laukumā pie “Origo” ir unikāls, diennakti izgaismots pilsētvides objekts, kuru ikviens interesents visa gada garumā var apmeklēt un apskatīt bez maksas. 450 m2 plašā brīvdabas lielformāta izstāžu telpa ir “Linstow Baltic” ieguldījums mākslai nepieciešamās publiskās telpas pieejamības nodrošināšanā.

“Jebkurš arhitektūras, dizaina vai restaurācijas objekts ir sava laika liecība, kurā iemiesotas pamatvērtības, laikam raksturīgās inovācijas vai atjaunota autentiskā vēsture. Par unikālu var dēvēt ikvienu izstādē aplūkojamo objektu. Daudzi no tiem saņēmuši Latvijas Būvniecības gada balvu, kā arī apbalvojumus vērtīgāko Latvijas ēku konkursā “Ilgtspējība arhitektūrā, būvniecībā, dizainā”, turklāt daļa izstādei izvēlēto objektu ieguvuši arī starptautisku atzinību. Nav nejaušība, ka izstādi atklājam tieši pie tirdzniecības centra “Origo”, kas 2021. gadā tika atzīsts par Latvijas ilgtspējīgāko objektu,” norāda brīvdabas lielformāta izstādes organizatoru – biedrības “Building Design and Construction Council” (BDCC) – vadītāja Gunita Jansone.

“Ilgtspējība ir viena no tirdzniecības centra “Origo” attīstītāju galvenajām prioritātēm, kas tiek integrēta visos aspektos – no arhitektūras un pieejamības līdz energoefektivitātei un apsaimniekošanai. Tāpēc īpaši novērtējām mums piešķirto Ilgtspējas balvu, kā arī esam pagodināti uz laiku kļūt par ceļojošās izstādes “Detaļu spēks II” izstāžu telpu. Pasaules uztveri lielā mērā definē vide, kurā atrodamies. Ir svarīgi, lai tā ap mums būtu estētiska, sakārtota un arī pieejama. Tādēļ prieks par katru izcilu un vērtīgu būvi, kas papildina Latvijas arhitektonisko ainavu. Aicinu “Origo” apmeklētājus pievērst uzmanību brīvdabas lielformāta izstādei un iepazīt būvniecības labāko praksi,” aicina "Linstow Baltic" un “Origo” komercdirektore Evija Majevska.

Izstādē iespējams ieskatīties Latvijas ilgtspējīgākajā objektā 2021 – tirdzniecības centrā “Origo” un biznesa centrā “Origo One”, iepazīt Daugavpils cietokšņa Pulvera pagraba rūpīgo restaurāciju, vēsturisko telpu pielāgošanu keramiķa Pētera Martinsona mantojuma ekspozīcijai, kurā liela loma ir modernajam materiālam rūdītājam stiklam. Vēl nebijis projekts realizēts Ventspilī, kas īstenots ar mērķi muzejā izveidot novietni vēsturiskajām laivām. Koka arhitektūras priekšrocības vairs nav apšaubāmas: arvien vairāk cilvēku izvēlas privātmājas, kas būvētas no koka. Arī šai tēmai veltīts atsevišķs stends. Tāpat aplūkojami nozīmīgi objekti no Rēzeknes, Valmieras, Jelgavas, Kocēniem, Saulkrastiem, Salaspils, Alūksnes, Jūrmalas, Ogres un Rīgas.

“Izstādes mērķis ir aicināt publiku atraktīvā formā paraudzīties uz interesantāko Latvijas arhitektūrā, veltīt laiku ēku estētikas iepazīšanai un gūt lielāku izpratni par arhitektu, inženieru, būvnieku, dizaineru un restauratoru darbu,” atzīmē biedrības BDCC valdes locekle Agrita Lūse.

Lielformāta objektu un to detaļu fotogrāfijas papildinātas ar stāstiem latviešu un angļu valodā, vēstot par ēkām, inženierbūvēm, restaurācijas objektiem un labiekārtojumu, kas izpildījuma augstās kvalitātes dēļ ir parauga vērti funkcionālā un radošā līmenī. Papildu informācija iegūstama, skenējot QR kodu uz katras planšetes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40770388sec.