Ideja nedēļas nogales aktivitātēm: brīvdabas mākslas meistardarbnīcas ar četriem pazīstamiem māksliniekiem

Kristīne Luīze Avotiņa, Alīna Grīnpauka, APLUSB.DESIGN un Rombo kāos – četri unikāli mākslinieki aicina 1. maijā piedalīties IKEA organizētajās mākslas meistardarbnīcās, kur katram dalībniekam būs iespēja ar profesionāla mākslinieka palīdzību radīt savu unikālo atpūtas krēsla dizainu. Katrs no māksliniekiem radījis arī savu īpašo dizaina krēslu un piedāvās to labdarības izsolei. Visi izsoles ieņēmumi tiks ziedoti Ukrainas bēgļu atbalstam Latvijā.

Radi unikālu dizaina papildinājumu savam mājoklim

Meistardarbnīcas norisināsies IKEA āra kafejnīcā svētdien, 1. maijā laikā no plkst. 13.00 līdz plkst. 17.00. Dalībnieki ir aicināti izveidot unikālu SKARPÖ krēsla dizainu profesionāla mākslinieka vadībā. Iepriekšēja pieredze vai iemaņas gleznošanā nav obligātas – katrs mākslinieks vadīs meistardarbnīcu un palīdzēs gan ar praktisku informāciju, gan padomiem. Tāpat ikviens varēs izmantot sagatavotos trafaretus un noskaņu kolāžas, lai smeltos iedvesmu. Dalības maksa pasākumā ir līdzvērtīga SKARPÖ krēsla vērtībai – krēslu varēs iegādāties turpat IKEA āra kafejnīcā. Vai arī iespējams ņemt līdzi jau savu iepriekš iegādāto SKARPÖ krēslu, ko meistardarbnīcā varēs apgleznot.

Pasākuma norises laikā uz jauno sezonu tiks atvērta arī IKEA āra kafejnīca. Bērniem būs pieejama aktivitāšu zona, tāpēc pasākumu aicinām apmeklēt kopā ar ģimeni. Ikvienam ieteicams padomāt par apģērbu, kas būtu vispiemērotākais šāda veida radošajām aktivitātēm. Pasākuma dalībniekus aicinām ņem vērā, ka apgleznotajam krēslam, pirms transportēšanas uz jauno mājokli, vajadzēs vismaz vienu stundu, lai nožūtu. Kamēr krēsls žūs, varēsiet atpūsties āra kafejnīcā un atzīmēt tās vasaras sezonas atklāšanu, baudot gardus ēdienus un relaksējošu mūziku.

“Aicinām visus svinēt kopā ar mums āra un grilēšanas sezonas atklāšanu, radot skaistus, krāsainus un unikālus šedevrus savai āra terasei vai balkonam. Mēs esam uzaicinājuši četrus dažādus māksliniekus, kas palīdzēs īstenot ikviena radošo ideju, pārvēršot mūsu SKARPÖ krēslu par unikālu dizaina priekšmetu. Iespējams pat piedalīties vairākās meistardarbnīcās, izveidojot dažāda stila krēslu dizainus vai līdzdarboties kopā ar visu ģimeni, ļaujot katram ģimenes loceklim izveidot savu krēslu,” stāsta IKEA interjera dizaina nodaļas vadītājs Darius Rimkus.

Četri dažādi mākslinieki un četri dažādi stili

Meistardarbnīcas vadīs četri dažādi mākslinieki, kas piedāvās radoši izpausties sev raksturīgajā stilā.

Alīna Grīnpauka savā meistardarbnīcā prasmīgi palīdzēs izveidot minimālistisku, taču elegantu dizainu, izmantojot melnu akrila krāsu un dažādus trafaretus. Tas var būt jebkas, sākot ar ritmiskām līnijām un nevienādiem rullīša nospiedumiem, līdz pat smalkiem siluetiem un dabas motīviem. Ikdienā Alīna veido skices pasaulē pazīstamiem modes namiem. Viņas draudzīgais smaids un iedrošinājums noteikti ikvienam palīdzēs īstenot iecerētās idejas.

Kristīne Luīze Avotiņa aicina spēlēties ar krāsām vai mērķtiecīgi uzzīmēt kādu zvēru, ziedu vai dabas motīvus. Gleznotājas pieredze darbā uz audekla un dažādās citās platformās vadīs dalībniekus pareizajā virzienā, padarot vīziju par realitāti. Pārdomā, ko vēlies uzzīmēt jau iepriekš vai smelies iedvesmu uz vietas apskatot kādu no krāšņajām mākslinieces veidotajām kartītēm. Kristīne palīdzēs piemeklēt katra vēlmēm atbilstošākos elementus un iedrošinās ļauties mākslinieciskajam procesam.

APLUSB.DESIGN savus darbus veidos abstraktā tehnikā – pleķošanā. Dizaina duets palīdz atraisīt radošumu, strādājot bez robežām un izmantojot krāsu šļakatas un otas triepienus. Lai gan ikdienā Ilze un Alise visbiežāk strādā ar apģērbu dizainu, šoreiz viņas ļausies krāsu nejaušībai uz SKARPÖ krēsla.

Rombo kāos – ilustrators, grafiķis un grafiti mākslinieks, jau vairāk nekā desmit gadus veido lielformāta sienu gleznojumus, attēlojot galvenokārt dzīvniekus un dabas motīvus. Meistardarbnīcā mākslinieks aicinās pamodināt savu iekšējo zvēru un radīt darbu ar brīvu roku vai kādu no trafaretiem, izmantojot aerosola krāsu

Izvēlies vienu no četriem stiliem vai mākslinieku, ar kuru vēlies sadarboties, un reģistrējies meistardarbnīcai: https://www.ikea.lv/lv/ara-sezona.

Labdarības izsole

Katrs mākslinieks radījis arī īpašu krēsla dizainu labdarības izsolei, kuras ieņēmumi tiks ziedoti Ukrainas bēgļu atbalstam Latvijā, lai palīdzētu kara skartajām ģimenēm. Izsole notiks tiešsaistē no 1. maija plkst. 14.00 līdz 5. maija plkst. 14.00. Visi krēsli līdz izsoles beigām tiks izvietoti un izstādīti IKEA veikalā. Plašāka informācija par izsoli būs pieejama no 1. maija vietnē: https://www.ikea.lv/lv/ara-sezona.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65598297sec.