Tiks atklāta vasaras brīvdabas kultūrvieta – Aristīda pagalms

Ar jaudīgu muzikālo programmu 20. maijā tiks atklāta vasaras brīvdabas kultūrvieta Aristīda pagalms, kas atrodas K. K. fon Stricka villas kompleksā un ko ieskauj kultūrtelpa “M/Darbnīca”, jaunatvērtais fon Stricka villas bistro, klubi “Piens”, “One One” un “de flou”, kā arī alus darbnīca “Labietis”. Atklāšanas dienā Aristīda pagalmā notiks koncerts, kurā uzstāsies lietuviešu balkāniskā hiphopa un fankroka grupa “Antikvariniai Kašpirovskio dantys” un mūsu pašu ballīšmeistari “Very Cool People”.

Jaunizceptais Aristīda tēls ir bohēmists, kurš bauda vieglu dzīvi un ir apmeklētājs katrā no minētajām tuvākās apkārtnes iestādēm. Pagalma radošās attīstīšanas idejas autori ir kultūrtelpas “M/Darbnīca” un mākslas galerijas “M/Gallery” aktīvisti, kuriem gan finansiāli, gan ar idejām un darbaspēku pievienojušies arī pārējie pagalma apdzīvotāji.

“Tā kā arvien vairāk cilvēku interesējas par mākslas pieredzi jaunās telpās un kontekstos, Aristīda pagalms būs lieliska vieta, kur pavadīt laiku, socializēties un baudīt dažādas mākslas izpausmes,” saka kultūrtelpas “M/Darbnīca” radošā direktore un vadītāja Maija Moira Mazanova. “Pagalms atrodas saulainā aizvējā, tajā vairs nedarbosies automašīnu stāvvieta un vasaras laikā tiks veikti vēl dažādi uzlabojumi, kā arī uzradīsies jauni mākslas objekti.”

Pirmajā mākslas uzbrukuma vilnī pagalms pārvērties par radošu rotaļu laukumu pilsētai. Šīs reprīzes autores ir trīs latviešu laikmetīgās mākslinieces – Kristīne Kutepova, Evija Skriba un Emma Sofija.

“Mans darbs “Dzirkstošais mežs” ir stāsts par vietu, kur var piedzīvot brīnumu!” par savu pie “M/Darbnīcas” ēkas apskatāmo gleznu saka Kristīne. “Tur viss aug un nemitīgi pilnveidojas. Tas ir dabas spēks un daudzveidības pilnība. Viss ir harmonisks, un katrs var atrast sev vēlamo.”

Savukārt Evija Skriba dekoratīvajiem gleznojumiem uz pagalma asfalta iedvesmu smēlusies vēsturiskajos rakstos, kas atrodami fon Stricka villā. “Ideja radās iedvesmojoties no šīs vietas vēstures, stilizēti iznesot senās ēkas dekorus tagadējā pagalmā,” komentē Evija. “Paklājs kā galvenais elements simbolizē mājīgumu. Mērķis ir pagalmu padarīt omulīgāku un ļaut apmeklētājiem justies kā mājās.”

Emmas Sofijas bērnu stūrītis savukārt apvij kokus krāsainu lentu jūrā, radot rotaļīgu veidu, kā pamodināt vasaras atnākšanu.

To visu būs iespējams apskatīt 20. maijā no plkst. 19.00, kad Aristīda pagalms vērs durvis pirmajiem apmeklētājiem. Pēc mākslas aplūkošanas un iesildīšanās lietuviešu leģendārā funk mūzikas viesdīdžeja Vladas muzikālā noformējuma pavadībā, plkst. 20.30 būs iespējams baudīt atraktīvo Lietuvas ballētāju “Antikvariniai Kašpirovskio dantys” (AKD) koncertu.

“Pirmoreiz uzstāsimies brīnišķīgajā pilsētā Rīgā,” saka grupas dalībnieki. “Izveiksim jaunajā Aristīda pagalmā tādu kā AKD + VCP festivālu. Labi uzdziedāsim, labi uzdejosim, labi sajutīsimies un lietuviešu-latviešu brālību pilnā mērā izjutīsim!”

“Ar AKD sākām sadarboties šā gada martā, kad iesildijām viņus Palangas koncertzālē Lietuvā,” stāsta grupas “Very Cool People” vadītājs Elvijs Grafcovs. “Viņi redzēja mūsu uzstāšanos arī janvārī, kad spēlējām klubā “Tamsta”, Viļņā, sadraudzējāmies un nolēmām ik pa laikam aicināt cits citu iesildīt – viņi mūs Lavijā, mēs viņus Lietuvā!”

“Savukārt Aristīda pagalms ir mūsu mājas jau vairāk, kā desmit gadus,” viņš piebilst. “Esam lepni, ka mūsu pagalms atkal kļūs par vienu no centrālajām Rīgas atpūtas vietām vasarā!”

“Very Cool People” uz skatuves kāps plkst. 22.00. Savukārt pēc pusnakts “M/Darbnīcā” notiks nu jau leģendārie Jam session.

No 16.00 paralēli pagalma atvēršanas svētkiem “M/Darbnīcā” notiks Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentu noslēguma eksāmeni, kas izvērsti studentu festivālā ar nosaukumu “Džeztivāls”.

Savukārt klubā “One One” sākot no plkst. 20.00, svinot Aristīda pagalma atklāšanu, bez ieejas maksas varēs izbaudīt elektroniskās deju mūzikas vakaru ar dīdžeju DIN un Ikss uzstāšanos. No plkst. 23.00 līdz pat rīta gaismai notiks jau maksas pasākums “Berlin Invasion Goes to Riga”. Tajā uzstāsies Ekva, LE/AR, Groove Daniel, Konik Polny, E91 un Miseralist.

Klubā “Piens” paralēli notiks “Bingo” pasākums, kurā spēlēs DJ Carlo.

Aristīda pagalms ikdienā būs atvērts no plkst. 16.00 līdz pēdējiem viesiem. Ieejas maksa Aristīda pagalmā – EUR 2.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.99601102sec.