«Annas dienas svētku gadatirgus» Vērmanes dārzā - veltījums Annai Ģertrūdei Vērmanei

No 22.jūlija līdz 23.jūlijam Vērmanes dārzā notiks “My Expo” rīkotais “Annas dienas svētku gadatirgus”.  Tajā piedalīsies vairāk nekā 40 vietējie amatnieki, dizaineri, mājražotāji, kas piedāvās skaistas un gardas lietas gan ikdienai, gan svētkiem. Simboliski gadatirgus būs veltīts Annai Ģertrūdei Vērmanei.

Kā zināms, Annai Ģertrūde Vērmane pēc vīra nāves 1817. gadā lika ierīkot eksotisku koku parku ar rozāriju savā zemes gabalā ārpus Rīgas nocietinājumiem. Tieši šeit atradās viņas dārza mājiņa. Savā testamentā viņa dārzu novēlēja pilsētai ar noteikumu, ka tas nekad netiks pārdots privātpersonām vai sadalīts.

Šodien Vērmanes dārzs ir otrais vecākais Rīgas sabiedriskais parks pēc Viestura dārza. Tā platība ir 5 hektāri, un tas ir kļuvis par iecienītu atpūtas un izklaides vietu rīdziniekiem un pilsētas viesiem.

“Annas dienas svētku gadatirgū” varēs iegādāties: vietējo dizaineru rotas no sudraba, dzintara un jūras akmeņiem, izstrādājumus no lina, kokvilnas, ādas un koka, dizaineru apģērbu bērniem un pieaugušajiem. Elegantas eko sveces, sieviešu apģērbus ar latviskiem rakstiem, gleznas. Būs ļoti interesanti darbi no krāsainā stikla, rotas ar raganām un pasaku tēliem, latvju spēka zīmēm un daudz citu skaitu lietu.

“Tieši latvju spēka zīmes ir redzamas uz ļoti daudzu dizainu darbiem. Tās ir uzgravētas uz rotām, gredzeniem, jostām, somām, cepurēm, apģērba. Un, manuprāt, tā nav nejaušība – latvju spēka zīmēm šodien ir īpaši liela nozīme un vērtība” uzsvēra tirdziņa organizētāja” My Expo” vadītāja Maira Ādmine.

Ikvienu gadatirgus apmeklētāju iepriecinās arī saimnieču ceptās gardās smalkmaizītes. Dabīgas sulas, medus sīrupi.

“Annas dienas svētku gadatirgus” tiek organizēts ar domu, ka tie būs svētki visai ģimenei. Gadatirgus būs skaisti dekorēts, būs foto zona, un gadatirgus laikā skanēs jautra mūzika.

Būs izbraukuma kafejnīca ar tradicionālajiem latviešu ēdieniem.

Gadatirgus darba laiks ir no plkst. 11.00 līdz 19.00. Ieeja gadatirgū ir bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54447007sec.