Pirmo reizi Latvijā un Baltijas valstīs norisinājies suņiem draudzīgs kinoseanss

Manhattan Short Latvia kopā ar Woof.lv par godu festivāla 10.gadadienai organizēja Dog Friendly kinoseansu. Skate notika 2.oktobrī DinoZoo arēnā, kur tika sagatavoti visi apstākļi komfortablai filmu skatīšanai kopā ar mīluli. Uz seansu bija ieradušies 35 suņi ar saviem saimniekiem. Zālē atradās arī kinologi, kas rūpējas par komfortablu filmu skatīšanos gan divkājainajiem, gan četrkājainajiem apmeklētājiem.

Zālē bija pieejamas bļodas ar ūdeni, atsevišķa izeja uz slēgtu teritoriju pastaigai ar suni, pieklusināta skaņa un gaisma suņu drošības sajūtai un skatītāju pilnu emociju gammu gūšanai no filmām.

Vakara garumā zālē atradās četri kinologi, kuri palīdzēja apmeklētājiem un suņiem pielāgoties jauniem apstākļiem. Kinologu arsenālā bija dažādas rotaļlietas un gardumi, kas palīdzēja suņiem atpūsties, pielāgoties lielam cilvēku un suņu skaitam. Saskaņots kinologu darbs padarīja īpašo kinoseansu komfortablu visiem!

Kinoseanss norisinājās ar devīzi "Connecting Dogs and People" – kas ir zīmola Zee.Dog galvenais moto, kuru pārstāvji ir Woof.lv.
Latvijā – Rīgā un vairākās pilsētās šogad festivāls tika rīkots jau desmito gadu pēc kārtas, kam par godu notika arī Latvijas jauniešu veidoto īsfilmu konkurss, kura galveno godalgu saņēma Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas III kursa studenta Marka Frīdberga īsfilma "Ikdiena", kura tika demonstrēta Manhattan Short skatītājiem pirms festivāla filmu programmas.

Šogad MANHATTAN SHORT programmā redzējām filmas no astoņām valstīm: Skotijas, Čehijas un Slovākijas, Spānijas, Austrālijas, Somijas un Libānas, kā arī pa divām filmām no Francijas un ASV. Finālisti pārstāvēja labākās īsfilmas no 70 valstīm ar 868 pieteikumiem.

Par 25. starptautiskā Manhetenas īsfilmu kinofestivāla uzvarētāju gan pasaulē, gan starp Latvijas kino skatītājiem kļuva īsfilma no Spānijas "Ārstēšana", sudraba balvu ieguva franču īsfilma “Brīvais kritiens”, bronzu - kinolente "Brīvības peldētājs" (Austrālija un Francija). Arī vērtējot aktierdarbu festivāla apmeklētāji Latvijā un visā pasaulē bija vienoti – balvu saņēma somu režisora Teppo Airaksinen filmas “Sega“ galvenā varone, divpadsmitgadīgā Elina Pettraka.

MANHATTAN SHORT ir unikāls pasākums. Vairāk nekā 100 000 kinomīļu visā pasaulē vienas nedēļas laikā apvienojas ar mērķi – skatīties un balsot par labākajām pasaules īsfilmām. Kino skatītāji Latvijā un visā pasaulē kļūst par kinokritiķiem. Skatītāju balsojums tiek nosūtīts uz MANHATTAN SHORT galveno mītni un uzvarētājs tiek paziņots ceremonijā Ņujorkā.

Pēc MANHATTAN SHORT balsojuma rezultātiem katra īsfilma automātiski saņem iespēju piedalīties “Oskara” balvas atlasē. Daudzi bijušie kinofestivāla finālisti ir nominēti “Oskaram”, tādi kā “Pure”, “White Eye” un citi.

Festivāla rezultāti ir publicēti tīmekļa vietnē www.ManhattanShort.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69316196sec.