Rīgas Zoodārza jenotiem Jaškam, Pelmenim un Cepelīnam Jurģi

Jaunas mājas Rīgas Zooloģiskajā dārzā ieguvuši trīs omulīgi apaļi un darbīgi jenotu puiši Jaška, Pelmenis un Cepelīns. Jaunā jenotu ekspozīcija atrodas blakus Lūšu ekspozīcijai. Tā kā šie dzīvnieki labprāt mīl kāpelēt arī pa kokiem, tad jau itin drīz pēc ielaišanas jaunajā aplokā, jenoti sāka aktīvu labiekārtotās mītnes apguvi, gan kāpelējot pa celmiem, gan rāpjoties pa baļķiem, lai piekļūtu augstumā izvietotajiem gardumiem.

Par jenotiem

Pirms vairākiem gadiem Latvijas mediju telpu pāršalca ziņa, ka Dabas aizsardzības pārvalde kādam saimniekam konfiscējusi jenotu, kas turēts nepiemērotos apstākļos un barots ar čipsiem un konfektēm. Tā rezultātā dzīvnieks bija pārlieku tukls. Nonākot Zoodārza karantīnā, jenotam Jaškam tika pielāgota mainīta diēta un tādēļ ar atbilstošu barību izdevās normalizēt dzīvnieka vielmaiņu. Savukārt pērnā gada augustā Rīgā no Kauņas zoodārza ieradās divi jenoti Pelmenis un Cepelīns. Nu visi trīs dzīvnieki ir saraduši savā starpā un ar lielu interesi iepazīstot jauno mājvietu.

Jenotu (Procyon lotor) dzimtene ir Ziemeļamerika, taču aktīvās darbības un simpātiskā izskata dēļ, daudzviet ir iecienīts mīļdzīvnieks. Tā rezultātā Eiropā un arī Āzijā šie plēsēji ir izkļuvuši savvaļā un iedzīvojušies jaunajos apgabalos, radot draudus vietējo dzīvnieku populācijām. Latvijā jenoti nav konstatēti, taču ļoti bieži iedzīvotāji par jenotiem kļūdaini sauc citu dzīvnieku – jenotsuni, kas vizuāli atgādina jenotu, taču bioloģiski nav tā ciešs radinieks.

Atgādinām, ka no 18. novembra apmeklētājiem pieejams jauns ceļvedis pa Rīgas Zoodārzu “Latvijas dzīvnieki Zoodārzā”, kuru iespējams lejupielādēt no Rīgas Zooloģiskā dārza sociālajiem tīkliem https://lv-lv.facebook.com/RigaZoo/   un mājaslapas https://rigazoo.lv/lv/apmekletajiem/tematiskie-marsruti .

Laipni aicināti ciemos!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54789996sec.