Latvijas tūrisma pērles un dimanti – atklāj izstādē «Balttour»

Apgrieztā māja, glempings ar kupola teltīm pasakainā bērzu birzī, restorāns ar atmiņā paliekošu interjeru, jauns muzejs cietoksnī, 9000 kvadrātmetru plašs veloparks, iespējams, Latvijā lielākais sfēriskais kupols – tie ir tikai daži no Latvijas tūrisma jaunumiem, ar kuriem jau 3.–5. februārī varēs iepazīties tūrisma izstādē “Balttour 2023” Ķīpsalā!

Apgrieztā māja Smārdē

Kad rodas jautājums, ko tad atkal jaunu darīt Tukuma pusē, aicinām apgriezt savu pasauli kājām gaisā! Jaunajā tūrisma objektā Smārdē ikviens varēs izaicināt savu vestibulāro aparātu, jo Apgrieztā māja ir ne tikai uzbūvēta otrādi, bet arī novietota septiņu grādu leņķa slīpumā pa diagonāli. Ieraugi kurpes, galdu un pat dīvānu virs savas galvas!

Rotko centram jubileja

Mākslas un kultūras pazinējiem jāparedz mazais atvaļinājums no 21. līdz 28. aprīlim, jo tieši tad notiks Daugavpils Marka Rotko mākslas centra 10 gadu jubilejas svinības ar bagātīgu programmu – dažādiem koncertiem un performancēm, mākslas izstāžu un vides objektu atklāšanām, kā arī jaunu ekspozīciju, kurā varēs redzēt Latvijā līdz šim neizstādītus Marka Rotko oriģināldarbus. Pie viena noteikti jāpaviesojas arī turpat blakus pērn atklātajā sengaidītajā kultūras un mākslas telpā, par kuru vairāk izstādē pastāstīs paši Rotko centra pārstāvji!

Karostas jaunums – redāns

Ceļotājiem teju obligāta pieturvieta Liepājā ir Karostas cietums, kas blakus esošajā redānā ir atklājis Karostas un Neatkarības kara muzeju. Redāns ir daļa no 19. gs. beigās būvētā cara laika cietokšņa. Tagad redānā ir apskatāmas vairākas ekspozīcijas, no kurām viena stāsta par Karostas rašanos, būvniecību un vēsturi. Muzejā ir īpaši tam veidots izgaismots trīsdimensiju objekts – Liepājas karte ar izceltu Karostu, svarīgāko celtņu un nocietinājumu maketiem. Turklāt redānā tiek organizētas arī dažāda veida aktivitātes. Viena no tām ir spēle grupām “Noslēpumu sala REDANS”– jautrs pasākums ar lugas iestudēšanu, orientēšanos, atjautības un veiklības uzdevumiem. Karostas stendā ikvienu sagaidīs Brīvības cīnītājs un līdz zobiem bruņots Bermontietis!

Glempings un unikāls restorāns Bauskas pusē

Pavisam noteikti katram būs kāda jauna pērle, ko izstādē atklāt Bauskas pusē! Nupat izveidotais Zvirgzdes orientēšanās poligons ar četriem maršrutiem, jaunā kultūrtelpa “Mežotnes baznīca” vai nesen atvērtais viesu nams “Semo Guest house”. Un tas nav viss! Šī gada vasarā Brunavas pusē darbu uzsāks glempings “Mazie Mežgaļi”, kur pasakainā bērzu birzī kupola teltīs ar panorāmas skatu varēs vērot zvaigznes. Savukārt tie, kuri vēlas ļauties gastronomiskām baudām īpaši izmeklētā vietā, noteikti nepaliks vienaldzīgi pret restorānu “Mežs Kungs”, kurš savu atvēršanu piedzīvos pavisam drīz! Uzzini “Balttour 2023” visu par labas un skaistas atpūtas iespējām Bauskas pusē!

Multifunkcionāls veloparks Aizkraukles novadā

Viens no jaunumiem, ar kuru lepojas arī Aizkraukles jaunieši, noteikti ir pagājušā gada nogalē atklātais 9000 kvadrātmetru plašais multifunkcionālais veloparks, kurā var vizināties ar visu, kas ripo. Objekts vizuāli veidots kā Daugavas gultne, un pie trases ir norāde, ka Daugavas dziļākā vieta ir 47 metri, bet velotrases augstākā virsotne simboliski attēlo augstāko Daugavas punktu – Sirds jeb Mīlestības salu. Efektīvu papildinājumu ir piedzīvojis kempings pie Daugavas “Ceriņi” – tur ir “nolaidies” sfēriskais kupols, kurā tiek rīkoti dažādi muzikāli un izklaidējoši pasākumi. Un vēl – Likteņdārzā ir atklāts Saieta nams, bet Mazzalves pagastā atvērta vēstures istaba. Aizkraukles novada pašvaldības tūrisma nodaļa izstādē ar prieku dalīsies ar citiem jaunumiem!

EXIT RĪGA aicina uz Pierīgu

Arī Pierīgas apceļotājus gaida vairāki jaunumi – ir atvērtas jaunas aktīvās atpūtas vietas, pieejami vēl nebijuši maršruti, labiekārtota tūrisma infrastruktūra un tapušas mājīgas naktsmītnes un ēdināšanas vietas. Piemēram, Mārupes novadā pērn darbību uzsākusi Tūrisma informācijas un amatu māja, bet netālu no Starptautiskās lidostas “Rīga” durvis apmeklētājiem vērusi jaunā viesnīca “Hampton by Hilton Riga Airport”. Salaspils novada Doles salā atpūtniekus priecē koka atpūtas mājiņu komplekss “Doles skati”, kas piedāvā mierīgu, omulīgu un komfortablu atpūtu ar nakšņošanu. Savukārt starp Ādažiem un Carnikavu dabas mīļotājus priecēs Zvaniņu ceļš, ko veidojuši divi dabas entuziasti. Par šiem un vēl citiem jaunumiem plašāk uzzini, apmeklējot EXIT RĪGA stendu!

Un tas nav viss!

Vēl izstādē “Balttour 2023” Ķīpsalā jau 3.–5. februārī varēs uzzināt vairāk par pasaulē lielāko vēja zvanu ansambli – vides objektu “Gaiss” Balvu pilsētas parkā, Līvānu Stikla un amatniecības centra Stikla pūšanas darbnīcu, Dvietes palieni, kur mājo savvaļas zirgi un dzērves. Vairāk: www.balttour.lv

Izstādi-gadatirgu “Balttour” organizē Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA), norisi nodrošina Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Seko līdzi jaunumiem sociālajos tīklos: www.facebook.com/balttour  un www.instagram.com/balttour/

Darba laiks:

3. februārī – 10.00–13.00 (Profesionāļu laiks)

3. februārī – 13.00–18.00

4. februārī – 10.00–18.00

5. februārī – 10.00–17.00

Biļešu cenas:

Ieejas biļete – 5 EUR

Pensionāriem, invalīdiem, skolēniem – 4 EUR

Ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1 bērns vai 1+2) – 10 EUR,

vairāk bērnu: +2 EUR par katru

Bērniem līdz 7 gadu vecumam – bez maksas

PRO biļete (profesionālajam apmeklētājam) – 18 EUR

Autostāvvieta – 5 EUR

Nestāvi rindā – pērc biļeti internetā: http://www.balttour.lv/visit.php 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80745792sec.