Rīgas Zoodārzā atklāta Artūra Analta izstāde «Kas te?»

Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā 1. februārī atklāta Artūra Analta izstāde “Kas te?”. Zoodārza teritorijā izvietotas sarkanas kastes, kuru izmērs atbilst pie mums mītošajiem dzīvniekiem, tā ļaujot apmeklētājam pietuvoties tiem vēl tuvāk kā jebkad.

Ekspozīcijā aplūkojamas 19 kastes, no kurām 3 atrodas Tropu mājā. Pārējie “Kas te?” eksponāti izvietoti zem klajas debess un apskatāmi zoodārza galvenajā alejā. Nostāties blakus varēs pat tiem dzīvniekiem, kuriem tik tuvu atradies vien retais – apmeklētājs varēs salīdzināt savu roku atvērumu ar Andu kondora spārnu platumu, mēroties garumiem ar tīkloto pitonu un noskaidrot, cik dižs ir fregates dižmelnulis.

Artūrs Analts: “Izstādes uzdevums ir parādīt zoodārza funkciju, un šī funkcija ir saglabāt. Saglabāt dzīvniekus, saglabāt dažādās sugas, saglabāt ekosistēmas. Māksliniekam ir jārunā par svarīgām tēmām, ir jārada kaut kāds vēstījums, un kāds gan var būt svarīgāks vēstījums par ekosistēmu un tās trauslumu? Galvenais, ka izstāde nav tikai izklaidējoša, bet arī informatīva – uz kastēm ir informācija par attēlotajiem dzīvniekiem un to aizsargājamību.”

Artūrs Analts ir godalgots un pasaulē atpazīstams dizaina mākslinieks, 2018. gadā saņēmis zelta medaļu Londonas Dizaina biennālē, izstādījis savus darbus izstāžu zāles un galerijās ne tikai Rīgā, bet arī Ķelnē, Madridē, Milānā un citu pasaules valstu pilsētās. Artūrs Analts izstrādājis LNMM izstādes “Vērtību zīmes” māksliniecisko veidolu, kas nominēta “Kilograms kultūras 2022” apbalvojumam sadaļā “Mantojums”. Vērienīgais vides objekts “Mūsu Saule” nesen bija skatāms pie Mākslas muzeja ieejas.

“Pateicoties šai izstādei un idejai, sadarbībai starp Artūru Analtu un Rīgas Nacionālo zooloģisko dārzu, mēs esam spēruši kārtīgu, plašu un nopietnu soli jaunā posmā. Zoodārzs sevi piesaka kultūrvietas statusā,” tā izstādes atklāšanā bilda Anete Bilzēna, Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza valdes locekle.

Ansis Egle, Mārketinga un biznesa attīstības nodaļas vadītājs: “Skatoties statistiski datus par kultūrvietu apmeklējumu, mēs šobrīd esam numur 1 kultūrvieta Latvijā zinātnes, izglītības, kultūras un atpūtas jomā. Pagājšgad mūs apmeklējuši vairāk nekā 390 tūkstoši apmeklētāju. Šī izstāde ievada jaunu posmu zooloģiskā dārza attīstībā, turpmāk līdzīgas izstādes par un ap dzīvniekiem – gan to aizsardzību, gan uzturēšanu, gan stāstiem par to, kā dzīvnieki dzīvo – organizēsim arvien vairāk. Turpināsim sadarboties ar Artūru un citiem māksliniekiem, lai izglītotu un kulturāli bagātinātu visus mūsu apmeklētājus!”

Izstādi iespējams aplūkot katru dienu. Uz spilgti sarkanajām kastēm ir izvietotas informatīvas plāksnes ar dzīvnieka nosaukumu, izmēru, aizsardzības statusu un īsu sugas aprakstu. Skenējot uz kastes esošo QR kodu, varēs uzzināt vairāk par tajā atveidoto dzīvnieku. Savukārt QR kods blakus izstādes aprakstam vedīs pie ceļa lapas, kura palīdzēs atrast izstādes “varoņus” zoodārza teritorijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Park Hotel Latgola semināru telpas
,


Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52738595sec.