Rīgas Zooloģiskais dārzs sper pirmo soli visaptverošas zoodārza teritorijas pārbūves virzienā

Publiskajai apspriedei nodots iepirkums – SIA “Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs” Ilgtermiņa attīstības plāna “Masterplan 2035" pirmā posma “Himalaji” būvprojekta izstrāde un autoruzraudzība. Izsludinot iepirkumu, Rīgas Zoodārzs ir spēris pirmo soli “Masterplan 2035” īstenošanā, aizsākot visaptverošu zoodārza teritorijas pārbūves procesu.

Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs savus viesus plāno iepazīstināt ar Himalaju reģiona daudzveidīgo faunu, izveidojot jaunu ekspozīciju savas attīstības stratēģijas “Masterplan 2035” ietvaros. Šis reģions ir ievērojams ar Himalaju kalnu nogāžu subtropu mežiem un Tibetas plato augstkalnu tuksnesi, taču daudzas tur mītošās dzīvnieku sugas ir iekļautas Pasaules Sarkanajā grāmatā kā retas, apdraudētas vai izzūdošas. Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs piedalās EAZA (Eiropas Zooloģisko dārzu un akvāriju asociācija) organizēto EEP (Ex-situ programma) darbā un jaunajā ekspozīcijā nodrošinās kvalitatīvus biotopus dzīvnieku sugām, kurām kritiski nepieciešama aizsardzība.

Tāpēc aicinām speciālistus iesniegt savus komentārus līdz 2023. gada 31. martam Himalaju ekspozīcijas būvprojekta izstrādei un autoruzraudzībai. Projektētāju viens no uzdevumiem ir tehniskajā piedāvājumā un būvprojektā izstrādāt un iekļaut 3D vizualizācijās trim objektiem – Tibetas ciemam, sniega leoparda mītnei un ielejai ar akmens tiltu. Vairāk informācijas par iepirkumu – https://pvs.iub.gov.lv/show/730855.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.76651096sec.