Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 3. un 4. jūnijā notiek «Lielais gadatirgus»

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 2023.gada 3. un 4. jūnijā notiks tradicionālais lielais Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Gadatirgus. Šogad Gadatirgus notiks 51. reizi. Tajā savu preci piedāvās vairāk nekā 530 amatnieku, pārtikas un kosmētikas mājražotāju, grāmatizdevēju un ēdinātāju. Būs arī plaša un daudzveidīga kultūras programma. 

Līdzīgi kā dziedātāji un dejotāji pulcējas Dziesmu un Deju svētkos, tā amatnieki un tautas lietišķās mākslas meistari ik gadu sabrauc no visām Latvijas malām, lai rādītu savas prasmes, dalītos ar pieredzi un smeltos jaunus iespaidus turpmākajam darbam. Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Gadatirgum Latvijas kultūrtelpā ir ļoti nozīmīga vieta un tas allaž bijis arī svarīgs tautas nacionālās pašapziņas stiprinātājs.

Jau vēsturiski gadatirgus nav tikai tirgošanās vieta, bet tas ir daudzu dažādu notikumu apvienojums. Līdzās plašajai tirdzniecībai būs aktivitātes un dažādi notikumi arī Ezermalas pļavā, varēs apskatīt podnieka darbošanos pie Kurzemes podnieka cepļa, pie Lībiešu sētas notiks keramikas, skalu grozu pīšanas un vilnas vērpšanas amata demonstrējumi, bet uz skatuves pie Rietumu vārtiem abas dienas notiks teātra izrādes.

Sestdien, 3. jūnijā, plkst. 10.00 muzeja tirgus laukumā notiks svinīga Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Gadatirgus atklāšana ar Suitu sievu un Suitu dūdenieku piedalīšanos. Plkst. 11.00 varēs vērot Kurzemes podnieka cepļa vaļā vēršanu un keramikas darbu izņemšanu, savukārt Ezermalas pļavā tajā brīdī jau būs sākušās tirgus lustes ar Ivetu un Vidvudu Medeņiem, kur uzstāsies Rīgas danči (Rīga), Suitu sievas un Suitu dūdenieki (Kuldīgas novads), Etnoprieka grupa “Ogas” (Rīga), "Teikas muzikanti" (Rīga) un Rēzeknes kapela “Dziga”. Uz skatuves pie Rietumu vārtiem plkst. 11.00 un 15.00 varēs noskatīties Jāņa Jaunsudrabiņa lugu “Jo pliks, jo traks” Iļģuciema Kultūras centra studijas “Rampa” uzvedumā.

Svētdien, 4. jūnijā, no plkst. 11.00 Ezermalas pļavā turpināsies tirgus lustes ar Ivetu un Vidvudu Medeņiem, uzstāsies vīru folkloras kopa “Vilkači” (Rīga), Lielvārdes folkloras kopa “Josta” (Ogres novads), Iecavas “Tarkšķu mandolīnisti” (Bauskas novads), lustes noslēgs Julgī Stalte un Ēriks Zeps ar etnofolka grupu “Tā kā pērn”. Uz skatuves pie Rietumu vārtiem Sabiles amatierteātra izrāde Voldemāra Sauleskalna “Meldermeitiņa”.

Muzeja izstāžu zālē līdz 4. jūnijam vēl būs apskatāma izstāde “Tamborējumi Latvijas etnogrāfijā”.

Vairāk informācijas - www.brivdabasmuzejs.lv/zinas/lielais-gadatirgus-3-un-4-junija/

Gadatirgus ieejas biļetes vēlams iegādāties elektroniski iepriekšpārdošanā https://www.bilesuparadize.lv/lv/performance/27111

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49584794sec.