Jūrmalā notiks Kauguru rudens svētki

Jūrmalas pilsētā  notiks jau par tradīciju kļuvušie Kauguru rudens svētki. 3. septembrī uz Tallinas ielas lielās skatuves pirmo reizi jūrmalniekiem un pilsētas viesiem uzstāsies Gacho, gaidāma arī harizmātiskā Intara Busuļa un populārās Krievijas mākslinieces Jeļenas Vaengas kopīga uzstāšanās.

Kauguru rudens svētkos notiks arī sportiski aizraujošs šovs – starptautisks turnīrs "Best Nordic Strongman 2016", kurā sacentīsies divpadsmit Ziemeļvalstu spēcīgākie spēkavīri. Visas dienas garumā būs arī bagātīga aktivitāšu programma bērniem un jauniešiem. Svētku noslēgumā – krāšņa uguņošana. Ieeja uz visiem pasākumiem bez maksas.

Kauguru rudens svētku programmas vadmotīvs šogad ir "Spēks un Daile", tā veidota, radot svētku gaisotni, kur mijiedarbojas sievišķība, skaistums, māksla, estētika un vīrišķība, izaicinājums, cīņas spars. Šogad Kauguru rudens svētki norisināsies vienā no plašākajām ielām Kauguros – Tallinas ielā, posmā no Mazās Nometņu ielas līdz Jurģu ielai.

"Best Nordic Strongman 2016" – pirmais starptautiskais spēkavīru turnīrs Jūrmalā

Paplašinot Kauguru rudens svētku programmu, pirmo reizi Jūrmalā notiks aizraujoši sportisks šovs – starptautisks spēkavīru turnīrs "Best Nordic Strongman 2016", kur visas dienas garumā no plkst. 13.00 līdz 18.00 divpadsmit Ziemeļvalstu atlēti demonstrēs sportisko raksturu un enerģiju, izpildot septiņus tradicionālos spēkavīru vingrinājumus: smagās mašīnas vilkšana aizjūgā, vikinga prese, mašīnas vilkšana no zemes, vairoga nešana, stafete, "spēka trepe" un Atlanta akmeņu celšana. Latviju starptautiskajā turnīrā pārstāvēs Didzis Zariņš, Oskars Martužans, Artis Plivda un Magnuss Vucāns. Sacensību starplaikos ikvienam svētku apmeklētājam būs iespēja iejusties spēkavīrā lomā un piedalīties dažādos konkursos.

Vienlaikus ar spēkavīru turnīru notiks Kauguru rudens svētku stiprākā pāra noskaidrošana stafetē "Spēks un Daile", bet izglītojoša šķēršļu josla būs jāpārvar skrējienā "Rainis un Aspazija", atpazīstot dižgaru ievērojamāko darbu citātus. Jūrmalas Bērnu un jauniešu centrs piedāvās robotikas un elektronikas darbnīcas, skeitborda un kartinga paraugdemonstrējumus. Sava sitiena spēku izmērīt piedāvās Jūrmalas boksa skola.

Vietējo kolektīvu priekšnesumi

Kauguri ir ne tikai apdzīvotākā Jūrmalas pilsētas daļa, šeit darbojas daudz bērnu, jauniešu, pieaugušo un senioru amatieru kolektīvi. Jūrmalnieki īpaši svētkiem sagatavojuši daudzveidīgu teātra, dziesmu un deju programmu, ko svētku apmeklētāji varēs vērot uz lielās skatuves no plkst. 13.00 līdz 18.00. Ikviens varēs piedalīties Jūrmalas Mākslas skolas radošajās darbnīcās, kur varēs aust, zīmēt, veidot grafikas, kā arī izgatavot sev vai draugiem jaunas rotas.

Vakara koncertā – Gacho, Intars Busulis, Jeļena Vaenga

Pirmo reizi Jūrmalā uz svētku lielās skatuves plkst. 19.00 uzstāsies Gacho, kas klausītājus kā vienmēr priecēs ar enerģisku uzstāšanos. Jau otro gadu pēc kārtas Kauguru rudens svētkos koncertēs viens no spilgtākajiem Latvijas solistiem Intars Busulis un "Abonementa orķestris". Pirms svētku uguņošanas, svētku noslēgumā uzstāsies starptautiski atpazīstamā Krievijas māksliniece Jeļena Vaenga, kas Latvijā plaši pazīstama sadarbojoties ar Intaru Busuli. Jeļenas Vaengas priekšnesumus raksturo augsts profesionālais sniegums un spilgts, vitāls, emocionāls vēstījums. Koncerta laikā Jeļena Vaenga ar Intaru Busuli kopīgi atskaņos skaņdarbus, kas ir plaši pazīstami Latvijas auditorijai, tai skaitā dziesmu "Ņeva".

Sīkāka informācija par Kauguru rudens svētku programmu un citiem pasākumiem pieejama Jūrmalas pilsētas mājaslapā jurmala.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4077661sec.