7 iecienītākās vietas Kauguros vietējo acīm

Kauguri ir Jūrmalas pilsētas daļa, kas atrodas tās rietumu daļā starp Sloku un Kaugurciemu. Šeit savstarpēji sadzīvo daudzstāvu māju apbūve ar baltās kvarca smilts pludmali, jūru un priežu mežiem. Tieši Kauguros dzīvo lielākais skaits jūrmalnieku. Tuvojoties Kauguru rudens svētkiem Jūrmalas tūrisma informācijas centrs apkopojis septiņas iecienītākās vietas vietējo skatījumā.

Kauguru tirgus

Lielāko rosību Kauguros var izjust Kauguru tirgū Nometņu ielā, kur pieejams visplašākais sezonas augļu, ogu, dārzeņu un dažādu dabas un lauku labumu klāsts Jūrmalā. Tirgus attīstība Kauguros ir likumsakarīga, jo laikā posmā no 1651. līdz 1689. gadam Kaugurciemā ieveda franču sāli, tabaku, vīnu siļķes, dažādas luksa preces, savukārt izveda: kuģu kokus, ozola baļķus un plankas, darvu, labību, linsēklas. Turpretim no Kaugurciema ostas tika piegādāti kokmateriāli Ventspils kuģu būvētavai. Kauguru tirgus ir izsenis iecienīts ne tikai ar sezonālo produktu klāstu, bet arī ikdienas mājsaimniecībā nepieciešamības precēm.

Rotaļu laukums "Zīmuļu parks"

Visbiežāk mazie un lielie bērni Kauguros ir sastopami aktīvās atpūtas teritorijā "Zīmuļu parks", kas nosaukumu ieguvis, pateicoties tajā izvietotajām 6 - 7 metrus garām konstrukcijām, kas vizuāli atgādina zīmuļus. Zīmuļu konstrukcijas ir tikai par 91 cm ir īsākas nekā pasaulē garākais zīmulis. "Zīmuļu parkā" ir izveidota aktīvās šūpošanās zona, "klasīšu" laukums mazuļiem, kā arī integrētas sporta zonas basketbolam, futbolam un strītbolam. Centrālā rotaļu laukuma konstrukcija ir unikāla, kam nav analoga ne Latvijā, ne citviet pasaulē.

Veselības taka

Viena no iecienītākajam pastaigu vietām Kauguros ir Veselības taka pilsētas kāpās, kas sākas 300 metrus no Talsu šosejas un Celtnieku ielas krustojuma - Jaunķemeru virzienā. Veselības takas garums ir divi kilometri un tā ik pēc zināma attāluma paredz vingrojumu kompleksu ar redzamu tā aprakstu, kas pastaigu papildina ar vienkāršām, bet vērtīgām sportiskām aktivitātēm. Jūrmala ir vienīgā pilsēta Latvijā, kas nes Pasaules veselības organizācijas piešķiro Veselīgās pilsētas statusu jau vairāk nekā 10 gadus. Īpaši iecienīts vietējo vidū ir arī nesen izveidotais celiņš velobraucējiem un skrituļslidotājiem, kas ved no Talsu šosejas Kauguros līdz Ķemeru pagriezieniem.

Kafejnīca "Kūriņš", picērija "Red Bus", grilnīca "Četri kaķi"

Ne tikai jūrmalnieku, bet arī pilsētas viesi dodas uz Kauguriem, lai izbaudītu latviešu ēdienu kafejnīcā "Kūriņš", kam analogu Jūrmalā nav. Jau vairāk nekā 20 gadus apmeklētājiem galdā tiek celta uz oglēm cepta marinēta siļķe ar kartupeļiem, cūkas stilbs pelēkie zirņi ar speķi un citi tradicionālie ēdieni. Citas labas garšas var izbaudīt picērijā "Red Bus", kuru sortimentā ir vairāk kā desmit dažādu picu. Starp daudzstāvu mājām pavisam nesen durvis vēris "Happy days & Nights" vasaras rezidence – grilnīca "Četri Kaķi", kas īpaši patiks kaķu mīļotājiem. Kaķi šeit tiek īpaši loloti un gaidīti.  

Raiņa iela

Par izcilo dzejnieku Raini Kauguros ik dienu atgādina Raiņa iela, kas sākas no Dzirnavu ielas krustojuma un turpinās 2,4 km garumā līdz Talsu šosejai. Agrāk Raiņa iela tika dēvēta par Jūras ielu, un tas ir senākais ceļš no jūras uz upi. Šī iela 17.gadsimtā savienoja Kaugurciema ostu ar Lielupi, kur kopš Hercoga Jēkaba laikiem, pajūgos tika pārvadātas preces. Raiņa ielā atrodas arī lielākā un modernākā sporta zālē Jūrmalā. Telpu kopējā platība pārsniedz 3000 kvadrātmetru,

Kauguru kultūras nams

Vietējo kolektīvu pulcēšanās vieta ir iekārtota bijušajā kinoteātrī – Kauguru kultūras namā, kur jūrmalniekiem tiek organizēti izglītojoši pasākumi, koncerti, izstādes un arī kino. Šeit darbojas dažādi interešu radošie kolektīvi bērniem, jauniešiem, pieaugušiem un senioriem. 3.septembrī otro gadu tiks svinēti Kauguru rudens svētki un jūrmalnieki īpaši svētkiem sagatavojuši daudzveidīgu teātra, dziesmu un deju programmu, ko svētku apmeklētāji varēs vērot uz lielās skatuves no plkst. 13.00 līdz 18.00. Ikviens varēs piedalīties Jūrmalas Mākslas skolas radošajās darbnīcās, kur varēs aust, zīmēt, veidot grafikas, kā arī izgatavot sev vai draugiem jaunas rotas.

Aktīvās atpūtas zona pludmalē

Kauguru pludmali īpaši iecienījuši aktīvās atpūtas cienītāji. Aktīvās atpūtas zonā iespējams izmantot vējdēļus, vindsērfingu, kaitbordu un citus peldlīdzekļus. Pludmalē atrodas arī labiekārtota peldvieta, kurā ir gan pludmales kafejnīcas, bērnu rotaļu laukumi, dušas, pārģērbšanās kabīnes un glābšanas stacija. Kauguru pludmalē ir piemērota personām ar invaliditāti - pieejami peldrati peldēm jūrā, īpaši atpūtas krēsli, speciāli ielāgotas dušas un cits speciālais aprīkojums. Pludmalē uzstādīti arī bērnu rotaļu laukumi un ielu vingrošanas konstrukcijas. Līdz rudens beigām te norisinās nūjošanas un ciguna nodarbības.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.81350017sec.