Kārtīga līgošana Jūrmalā no 17. jūnija līdz pat 23. jūnijam

Jūrmalas pilsēta aicina uz vasaras Saulgriežu un Līgo svētku pasākumiem kūrortpilsētā.  Jūrmalas brīvdabas muzejā varēs iepazīt saulgriežu tradīcijas, siet sieru un gatavot skābputru, Dzintaru pludmalē būs deju kolektīvu koncerts un balle, Kauguru pludmalē – Līgo svētki un zaļumballe Mellužu parkā.

Vasaras Saulgriežu pirts rituāli Jūrmalas brīvdabas muzejā 17. jūnijā

Uz Jāņu ielīgošanas pasākumu "Līgotāji, līgotāji, nav vairs tālu Jāņu diena!" 17. jūnijā no plkst. 13.00 līdz 16.00 aicina Jūrmalas brīvdabas muzejs Tīklu ielā 1a Lielupē. Par pirts rituāliem, jāņuzāļu vākšanu, maģiju un ieskatīšanos nākotnē stāstīs un rādīs stāstniece, zāļu sieva un pirtniece Līga Reitere. Lustīgu Saulgriežu noskaņu radīs tautas mūzikas grupa "Teikas muzikanti". Uz ugunskura tiks vārīts siers un gatavota skābputra, varēs uzzināt ticējumus un teikas, kā arī receptes alus un kvasa pagatavošanai.

Saulgriežu ielīgošana Raiņa un Aspazijas vasarnīcā 21. jūnijā

Gada garāko dienu un īsāko nakti aicina sagaidīt Raiņa un Aspazijas vasarnīca J. Pliekšāna ielā 5/7 Majoros. 21. jūnijā plkst. 18.00 Saulgriežu ielīgos folkloras kopa "Mare", tiks vīts Jāņu vainags Rainim, dziedātas dziesmas un rotāta sēta. Būs arī mielošanās pie tradicionālā svētku galda.

Līgo svētki Dzintaru un Kauguru pludmalē un Mellužu estrādes parkā 23. jūnijā

23. jūnijā Dzintaru pludmalē plkst. 20.00 Līgo svētku programmas "Pa pāriem ābolītis" deju koncertā piedalīsies Jūrmalas tautas deju kolektīvi "Zālīte", "Vēlreiz" un jauniešu tautas deju kolektīvs "Delveri" no Talsiem. Pēc koncerta – zaļumballe līdz pat plkst. 4.00 kopā ar vokāli instrumentālo ansambli "Neaizmirstulītes" un Laimi Rācenāju, "Jelgavas Big Band" un solistiem Aiju Vītoliņu, Ralfu Eilandu, Elzu Rozentāli, Žoržu Siksnu un Rūtu Dūdumu.

Kauguru pludmalē plkst. 21.30 Līgo vakaru ieskandinās latviešu tradīciju kopa "Skance". Līksmošana turpināsies ar grupas "Credo" koncertu un dīdžeju Pēteri Začestu no plkst. 22.00 līdz pat 4.00. Mellužu estrādes parkā no plkst. 22.00 līdz 2.00 balle kopā ar Jūrmalas teātra aktieri Ģirtu Alsteru un īpašo "Jūrmalas Jāņu orķestri".

Ieeja visos pasākumos bez maksas. Dodoties uz svētku pasākumiem, ērtākai sēdēšanai pludmalē ieteicams ņemt līdzi pledus vai paklājiņus. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1462059sec.