Nākamajā «Brīvdienu mūzikas» koncertā Jūrmalā – vokālā grupa «FRAMEST»

Rudens “Brīvdienu mūzikas” cikla trešajā un noslēdzošajā koncertā 26. novembrī plkst. 14.00 Dzintaru koncertzālē tiksimies ar latviešu vokālo grupu “FRAMEST”. Viņu izpildījumā koncertā baudīsim plašu programmu no džeza klasikas standartiem līdz maestro Raimonda Paula skaņdarbiem, kā arī latviešu tautasdziesmas oriģinālās un mūsdienīgās apdarēs a cappella izpildījumā.

Latviešu vokālā grupa “FRAMEST” pastāv kopš 2005. gada, un to veido pieci profesionāli un daudzpusīgi dziedātāji – Beāte Zviedre (soprāns), Rūta Dūduma (alts), Mikus Abaroniņš (tenors), Jānis Ķirsis (baritons) un Roberts Memmēns (bass).

“FRAMEST” repertuārs ir ļoti plašs. Grupas koncertos izskan gan pašu, gan citu komponistu skaņdarbi – no klasikas un džeza līdz pop- un citiem mūzikas žanriem oriģinālā a cappella izpildījumā. Tieši grupas unikalitāte ļāvusi gūt atzinību un panākumus vietējā un starptautiskā mērogā. Jau no darbības sākuma “FRAMEST” sadarbojās ar Latvijā atzītiem un talantīgiem komponistiem un mūziķiem, tostarp maestro Raimondu Paulu.

Aizvadītajos desmit gados vokālā grupa “FRAMEST” ar panākumiem uzstājusies vairākos džeza mūzikas festivālos pasaulē, iegūstot trešo vietu Starptautiskajā a cappella festivāla konkursā Leipcigā, sudraba godalgu akadēmiskās mūzikas programmā un zelta medaļu džeza programmā Grācas Starptautiskajā vokālās mūzikas konkursā “Vokal Total”, sadarbojušies ar pasaulē labi zināmās grupas “New York Voices” māksliniecisko vadītāju Pīteru Eldridžu, ar kontrabasistu Metu Aronofu, izkopuši skatuves meistarību kopā ar Laimu Vaikuli un ar panākumiem piedalījusies Jūrmalas festivālā “Jaunais Vilnis”. 2010. gadā “FRAMEST” par spožām koncertprogrammām tika izvirzīti Lielajai mūzikas balvai, kategorijā “Gada debija”, kā arī ieguva skatītāju simpātijas balvu.

Demokrātiskais koncertu cikls “Brīvdienu mūzika” ir īpaši radīts, domājot par ģimenēm, jauniešiem vai senioriem, kuri vēlas apmeklēt koncertu dienas gaišajā laikā, apvienojot to ar jauku pastaigu gar jūru un nesteidzīgu brīvdienu maltīti Dzintaru koncertzāles restorānā “Maestro”.

Koncertus vada atraktīvais, publikas un koristu iemīļotais diriģents Jānis Ozols, veidojot tos kā sarunu ar māksliniekiem par mūziku un dzīvi. “Gaidu ikvienu “Brīvdienu mūzikas” koncertu ar neviltotu prieku un cerību, ka varēsim ieinteresēt tos klausītājus, kuri ikdienā nav tik bieži koncertu apmeklētāji. Tāpēc mēs šajos koncertos runājam ar māksliniekiem, iepazīstam viņus kā cilvēkus, pasmejamies un, protams, baudām izcilu mūziku nepiespiestā atmosfērā!”

Demokrātiskiem koncertiem arī demokrātiskas biļešu cenas – tikai 9 eiro un 50 centi, kas pieejamas visās “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās. Savukārt Dzintaru koncertzāles restorānā “Maestro” ikvienam koncerta apmeklētājam, koncerta dienā uzrādot biļeti, būs iespēja baudīt vēlās brīvdienu brokastis jeb branču par divreiz lētāku cenu – deviņiem eiro (parastā cena 18 eiro).

Vēsturiskā Dzintaru Mazā zāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem tika atklāta 2015. gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbību Dzintaros turpināt visa gada garumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 19.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.83245778sec.