Jūrmalā notiks pavasarīgas Lieldienu svinības

2019. gada 21. aprīlī, Jūrmalā ar seno tradīciju rituāliem, radošām darbnīcām, jautrām atrakcijām un muzikāliem priekšnesumiem, olu krāsošanu un ripināšanu, kā arī Lieldienās neiztrūkstošo šūpošanos tiks svinētas Lieldienas.

Lielajā piektdienā uz garīgās mūzikas koncertu Dzintaru koncertzālē aicina valsts akadēmiskais koris "Latvija", savukārt Klusajā Sestdienā Dubultu ev. lut. baznīcā skanēs Gavēņa laika mūzika.

Jūrmalas Brīvdabas muzejā

Svētdien, 21. aprīlī, no plkst. 12.00 līdz 15.00 Jūrmalas Brīvdabas muzejā Tīklu ielā 1A notiks pasākums "Lieldienas zvejnieka sētā" - raibi un krāsaini pavasara svētki ar seno tradīciju rituāliem, jautrām atrakcijām, konkursiem, radošām darbnīcām un pārsteigumiem.

Būs sarūpētas olas, sīpolu mizas un citi dabīgie materiāli krāsošanai, lielais olu vārāmais katls un ugunskurs, lai katrs pats varētu nokrāsot Lieldienu olu un ar savu veikumu padižoties konkursā "Skaistākā Lieldienu ola".

Brīvā dabā varēs izšūpoties, krāsot lielas koka olas, ripināt Lieldienu olas un iet rotaļās.

Radošajās darbnīcās tiks meistaroti putnu būrīši un izgatavoti svilpaunieki. Mazos un lielos dzīvnieku draugus iepriecinās šķirnes trusīšu un balodīšu izstāde no mini zoo "Rančo". Ieeja pasākumā bez maksas.

Koncerti, radošās darbnīcas un Lieldienu tirdziņš Horna dārzā

21. aprīlī no plkst. 13.00 līdz 16.00 Horna dārzā Jomas ielā 35 Majoros - koncerti un radošās darbnīcas pavasarīgā noskaņojumā visai ģimenei. Koncertu sniegs bērnu vokālā popgrupa "Nando" un postfolkloras  grupa "Rikši", ar dejām priecēs deju kolektīvi "Zālīte" un "Jūrmaldancis". Notiks jautrā deju stafete "Dancot varu, dancot gribu!" un "Avārijas brigādes" jaunāko filmu parāde. Svētku apmeklētāji varēs piedalīties radošajās darbnīcās un iepirkties Lieldienu tirdziņā.

Latviešu tradīcijas pie Kauguru kultūras nama

Kauguru kultūras nama pagalmā Raiņa ielā 110 Lieldienu svētdienā no plkst. 12.00 līdz 15.00 notiks "Lieldienu sagaidīšana" kopā ar latviešu tradīciju kopu "Skance", deju kolektīvu "Vēlreiz" un dziedošajiem jūrmalniekiem. Ar muzikālu programmu "Dzied` ar mani, tautu meita" uzstāsies Ieva Sutugova. Ģimenes ar bērniem aicinātas uz Valmieras kinostudijas izrādi "Pēteris Pūkaste jeb kā atgūt Lieldienas". Svētku apmeklētāji tiks aicināti piedalīties olu ripināšanā un dažādās radošajās darbnīcās.

Garīgās mūzikas koncerti un dievkalpojumi baznīcās

Lielajā piektdienā, 19. aprīlī, plkst. 18.00 Dzintaru koncertzālē Turaidas ielā 1 Antonīna Dvoržāka garīgo kantāti "Stabat Mater" izpildīs valsts akadēmiskais koris "Latvija" diriģenta Māra Sirmā vadībā un solisti Kristīne Adamaite (ērģeles), Inga Šļubovska-Kancēviča (soprāns), Laura Teivāne (soprāns), Mihails Čuļpajevs (tenors) un Kalvis Kalniņš (baritons). Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes kasēs".

Sestdien, 20. aprīlī, plkst. 12.00 Dubultu ev. lut. baznīcā Baznīcas ielā 13 skanēs Gavēņa laika mūzika - pie ērģelēm Edīte Alpe, vijoles solo Paula Šūmane, piedalās Rīgas pareizticīgo koris "Blagovest". Ieeja bez maksas. Par Lieldienu laika dievkalpojumu norisi citos Jūrmalas dievnamos informāciju skatīt www.jurmala.lv sadaļā Kultūras notikumu kalendārs.

Iebraukšanai Jūrmalā nepieciešama caurlaide

Jūrmalas pašvaldība atgādina, ka no 1.aprīļa par iebraukšanu Jūrmalas īpaša režīma zonā jāmaksā nodeva 2 eiro apmērā. Braucēji aicināti neveidot drūzmu pie caurlaižu iegādes automātiem Priedainē, un caurlaides iegādāties elektroniski: portālā www.visitjurmala.lv, ar "Mobilly" vai "Citadele" aplikāciju starpniecību. Nodevu var samaksāt arī caurlaižu iegādes automātos četrās vietās pilsētā: pie lielveikala "Rimi" Lielupē, pie Dzintaru koncertzāles, Majoru stāvlaukumā un pie Dubultu stacijas. Par caurlaidi var samaksāt arī pēc iebraukšanas pilsētā, tikai jāievēro, ka caurlaidei obligāti jābūt nopirktai tajā datumā, kad transportlīdzeklis iebraucis Jūrmalā līdz plkst.23:59, vai pirms tam. Ar vienu dienas caurlaidi īpaša režīma zonā var iebraukt neierobežotu reižu skaitu tajā datumā, kuram caurlaide iegādāta. Svarīgi atcerēties, ka, iegādājoties caurlaidi, precīzi jānorāda transportlīdzekļa reģistrācijas numurs. Autostāvvietas Jūrmalas pilsētas teritorijā vietās, kur atļauta autotransporta novietošana, ir bez maksas, izņemot privātās autostāvvietas.

Vairāk informācijas šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42976904sec.