Jūrmala «Eiropas kultūras galvaspilsētas» konkursā startēs kopā ar sešiem Kurzemes novadiem

Gatavību veidot ar Jūrmalu kopīgu pieteikumu konkursam “Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027” apstiprinājušas sešas Kurzemes reģiona pašvaldības.

Pievienojoties Jūrmalai daudzveidīgas kultūras programmas piedāvājuma izstrādē un īstenošanā, partnerību “Eiropas kultūras galvaspilsētas” konkursā apstiprinājušas Tukuma, Talsu, Kandavas, Dundagas, Jaunpils un Engures novada pašvaldības.

“Apvienošanos ar kaimiņu pašvaldībām redzam kā brīnišķīgu sadarbību un plašākas iespējas, veidojot kultūras programmu. Iespējas rodamas novadu bagātīgajā kultūras mantojumā, unikālajās tradīcijās un vienojošajā elementā – dabas resursi,” stāsta Jūrmalas pilsētas pašvaldības Kultūras nodaļas vadītāja Agnese Miltiņa. “Šobrīd esam sadarbības ceļa sākumā, taču jau tagad ir pārliecība, ka šis projekts dos radošu stimulu kopīgām idejām un jaunu tradīciju veidošanai un ieguvēji būsim visi neatkarīgi no konkursa rezultātiem.”

Katram novadam ir savas ieceres un attīstības iespējas nākotnē, un kopējās kultūras programmas veidošana ir vērtīgs atbalsts un stimuls iecerētā realizēšanai. Vairākos novados jau tiek plānota jaunu kultūras un mākslas vietu izveide un radīti jauni, Eiropas līmenī konkurētspējīgi kultūras notikumi, noris darbs kultūrvēsturiskā mantojuma un unikālo tradīciju saglabāšanā. Visiem sadarbības partneriem, kas apstiprinājuši kopīgu konkursa pieteikuma gatavošanu, ir vēlme sadarboties ar kaimiņu novadiem un kopā veidot daudzveidīgu kultūras programmu.

Jau ziņots, ka Jūrmalas pilsēta startēs “Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027” konkursā. Gatavojot pieteikumu konkursam, Jūrmalā veikts dažādu darbības jomu vērtējums, definēta pilsētas kultūras stratēģiskā attīstība, šobrīd noris kultūras aktivitāšu plāna līdz 2027. gadam izstāde. Kultūras programmas veidošanā iesaistīti iedzīvotāji – dažādu profesiju, sociālo grupu, paaudžu un tautību pārstāvji, kā arī vietējo kopienu un nevalstisko organizāciju pārstāvji. 

“Eiropas kultūras galvaspilsēta” ir Eiropas iniciatīva, kuras mērķis ir aizsargāt un veicināt kultūru daudzveidību Eiropā, vairot iedzīvotāju piederības sajūtu kopējai kultūras telpai un rosināt kultūras ieguldījumu pilsētu ilgtermiņa attīstībā ekonomiskajā un sociālajā jomā saskaņā ar pilsētu izstrādātajām stratēģijām un noteiktajām prioritātēm. 2027. gadā Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukums tiks piešķirts vienai Latvijas un vienai Portugāles pilsētai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48251104sec.