Jūrmalas kultūras iestādes atsāk apmeklētāju uzņemšanu klātienē

Uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai valstī, no 3. jūnija individuāliem apmeklējumiem pieejami Jūrmalas muzeji – Jūrmalas pilsētas muzejs, Jūrmalas Brīvdabas muzejs, Aspazijas māja, kā arī Mākslas stacija “Dubulti”.

Katra iestāde, izvērtējot telpu platību un izvietojumu, noteikusi maksimālo personu skaitu, kas vienlaikus, ievērojot divu metru distanci, drīkst atrasties muzeja vai izstāžu zāles telpās. Apmeklētāji aicināti ievērot vispārējās epidemioloģiskās drošības prasības, iestādē noteikto kārtību un respektēt darbinieku norādes.

Apmeklētājus gaida Jūrmalas pilsētas muzejs (Tirgoņu ielā 29), kur apskatāmas muzeja pastāvīgās ekspozīcijas – “Rīgas Jūrmalas un Ķemeru kūrorta vēsture” un “Bērns kūrortā”, kā arī izstādes – Ievas Maurītes “Horizonti” un Karinē Paronjancas “Bio sistēmas”. Muzejs individuāliem apmeklējumiem vienlaikus pieejams 25 personām, un tas ir atvērts trešdienās–svētdienās plkst. 10.00–18.00.

No 3. jūnija apmeklētājiem pieejama ne tikai Jūrmalas Brīvdabas muzeja (Tīklu ielā 1a) āra teritorija, bet arī ekspozīciju telpas. Plašajā brīvdabas muzeja teritorijā apmeklētāji var apskatīt piekrastes zvejnieka sētu (19. gs. beigas) ar tai raksturīgajām ēkām, savukārt ekspozīcijās apskatāma enkuru, zvejas laivu, virvju vīšanas piederumu kolekcija un ekspozīcija par laivu būves attīstību Rīgas jūras līča piekrastē. Brīvdabas muzejs apmeklējumiem atvērts otrdienās–svētdienās plkst. 10.00–18.00.

“Aspazijas mājā” (Z. Meierovica prospektā 20) apmeklētājiem ir iespēja iepazīt latviešu dzejnieces dzīves un daiļrades lappuses. Saskaņā ar jauno kārtību muzejs telpās vienlaikus var uzņemt septiņus viesus. Muzejs atvērts otrdienās–svētdienās plkst. 10.00–18.00. Apmeklējumu iespējams pieteikt iepriekš pa tālruni 67769445 vai e-pastā aspazijas.maja@jurmala.lv.

Apmeklētājus turpina uzņemt arī Mākslas stacija “Dubulti” (Z. Meierovica prospektā 4), kur līdz 6. jūnijam apskatāma mākslinieces Auces Bieles izstāde “Spēks ziedēt”, savukārt no 18. jūnija mākslas stacijā būs atvērta Sarmītes Māliņas un Kristapa Kalna izstāde “Tūlīt”. Izstādes apskatāmas pirmdienās–svētdienās plkst. 9.00–18.30.

Jūrmalas muzeju apmeklējums ir bez maksas. Apmeklējums iepriekš nav jāpiesaka.

Atgādinām! Visu kultūrvietu klātienes apmeklētājiem un darbiniekiem jāturpina ievērot savstarpēja divu metru distance, izņēmums ir vienā mājsaimniecībā dzīvojošas personas. Atrodoties telpās ir jālieto mutes un deguna aizsegs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45431995sec.