Sākusies aktīvā peldsezona, Jūrmalas pludmales sezonai gatavas

Sākoties karstajam laikam un aktīvajai peldsezonai, Jūrmalas pilsēta ir gatava uzņemt atpūtniekus 24 kilometrus garajā pludmalē. Atpūtai pieejamas 12 oficiālās peldvietas: 11 jūras krastā, viena – Lielupes krastā.

Atpūtnieku drošību pludmalē uzrauga profesionāli glābēji septiņās glābšanas stacijās un posteņos – Bulduros, Dzintaros, Majoros, Dubultos, Mellužos, Kauguros un Jaunķemeros.

Labiekārtota pludmale

Šovasar pludmalē ir izvietoti 243 pludmales soliņi, 71 pārģērbšanās kabīne, 222 atkritumu tvertnes un 17 pārvietojamās sabiedriskās tualetes, kas apmeklētājiem ir pieejamas bez maksas. Pludmalē tās pieejamas arī Bulduru, Majoru un Kauguru glābšanas stacijās. Piecās peldvietās – Bulduros, Dzintaros, Majoros, Asaros un Kauguros – ir publiski pieejamas dušas un 11 vietās – kāju skalotāji. Izejās uz jūru 49 vietās ir uzstādītas gan jaunas, gan rudenī noņemtās koka laipas. Velobraucēju ērtībām 18 izejās uz jūru ir ierīkotas jaunas velonovietnes. Savukārt bērniem aktīvai atpūtai pludmalē un atpūtas vietās pie upes ir labiekārtoti 23 rotaļu laukumi.

Pieejama cilvēkiem ar invaliditāti un senioriem

Jūrmalas pludmales ir pieejamas arī cilvēkiem ar invaliditāti un senioriem. Invalīdiem riteņkrēslos ir pielāgotas 14 izejas uz jūru un četrās vietās ir pieejamas paplašinātas, ērtākas pārģērbšanās kabīnes – Vaivaros, Kauguros, Jaunķemeros un Jaundubultos. Cilvēkiem ar kustību traucējumiem ir pieejami peldrati, kas dos iespēju baudīt jūras peldes, neraugoties uz ierobežotām kustību iespējām. Savukārt cilvēki ar dažādiem funkcionāliem vai līdzsvara traucējumiem var braukt ar tandēmriteni vai trīsriteni; ja kustības ir ļoti ierobežotas, atbilstoša izvēle būs atpūta pludmalē uz īpaša, ar riteņiem aprīkota, zviļņa.

Aktīvā atpūta

Pludmales apmeklētāji var izvēlēties savām vēlmēm piemērotāko pludmales atpūtas zonu – pludmale ir sadalīta mierīgās atpūtas un aktīvās atpūtas zonās. Ūdens sporta veidu cienītāji noteiktās zonās Kauguros, Asaros, Pumpuros un Lielupē var nodarboties ar kaitbordu un vindsērfingu.

Pludmales posmā starp Majoriem un Dubultiem atrodas Jūrmalas pludmales centrs, kurā iespējams nodarboties ar pludmales sporta veidiem sešos sporta laukumos.

Atpūtas vietas pie upes

Atpūtai pie Lielupes Jūrmalā pieejamas četras ar piknika nojumēm, galdiem, soliņiem, pārģērbšanās kabīnēm, velosipēdu novietnēm, bērnu rotaļu un volejbola laukumiem aprīkotas vietas – Priedainē, Majoros, Dubultos un Pumpuros. Dubultu peldvieta ir pielāgota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un bērniem ar kustību traucējumiem. Atpūtniekiem pieejama arī atpūtas vieta pie Slokas karjera. Šovasar kūrortpilsētā būs par vēl vienu oficiālu peldvietu vairāk, oficiālas peldvietas statuss tiks piešķirts Upmalas ielas peldvietai pie Lielupes Priedainē. Jau šobrīd peldvietā tiek veikta ūdens kvalitātes mērījumu kontrole.

Saskaņā ar Veselības inspekcijas informāciju Jūrmalas peldvietās ūdens kvalitāte atbilst higiēnas prasībām un minētajās peldvietās ir atļauts peldēties. Lielākajā daļā peldvietu ūdens paraugos konstatēti ziedputekšņi, kas nav bīstami un peldēties ir droši. Piesardzība jāievēro cilvēkiem, kuriem ir konstatēta alerģija pret ziedputekšņiem.

Atgādinām, ka pludmalē ir aizliegts smēķēt un ievest dzīvniekus. Ugunskuru kuršana, grilu lietošana pludmalē nav atļauta.

Jūrmalas pašvaldība atgādina, ka par iebraukšanu Jūrmalā ir jāmaksā nodeva 2 eiro apmērā. Caurlaižu punktos Priedainē un Vaivaros norēķināties var tikai ar maksājumu karti vai elektroniskajiem bezkontakta maksāšanas līdzekļiem. Ar skaidru naudu par iebraukšanu var samaksāt četros punktos pilsētā: pie lielveikala “Rimi” Lielupē, pie Dzintaru koncertzāles, Majoru stāvlaukumā un pie Dubultu stacijas. Pašvaldība aicina caurlaidi pirkt elektroniski: portālā www.visitjurmala.lv, ar “Mobilly”, “Citadele” vai “Europark” aplikācijas starpniecību. Caurlaidi var nopirkt arī pēc iebraukšanas pilsētā, tikai jāievēro, ka caurlaidei obligāti jābūt nopirktai tajā datumā, kad transportlīdzeklis iebraucis Jūrmalā, līdz plkst.23:59, vai arī pirms tam.

Atrodoties publiskās vietās ir jāievēro epidemioloģiskās drošības prasības.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
Latvija 3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4791019sec.