Ar krāšņu koncertu un prominentu publiku atklāj septīto «Jūrmalas festivālu»

Šogad Dzintaru koncertzāle svin nozīmīgu jubileju – 85 gadus kopš Mazās zāles – pirmās slēgtas konstrukcijas koncertzāles Latvijā – atklāšanas 1936. gadā. Par godu šim notikumam Dzintaru koncertzāle aicina klausītājus uz krāšņu “Jūrmalas festivālu”, kas klātienē priecēs klausītājus no 27. līdz 31. jūlijam ar pieciem izciliem koncertiem.

2021. gada 27. jūlijā Dzintaru koncertzālē izskanēja krāšņs “Jūrmalas festivāla” atklāšanas koncerts, kurā klausītāji baudīja Maestro Raimonda Paula mūzikas programmu, kas bija veltīta Maestro 85 gadu jubilejai. Klausītājiem bija ekskluzīva iespēja vienā koncertā dzirdēt šā brīža izcilākos latviešu estrādes mūziķus: Intaru Busuli, Daumantu Kalniņu, Zigfrīdu Muktupāvelu, neatkārtojamās Maestro skatuves mūzas Laimu Vaikuli, Anci Krauzi, Dināru Rudāni, spēcīgo balsu īpašnieces Aiju Vītoliņu un Agnesi Rakovsku, grupu “Credo’81”, Igo un Aivaru Hermani (Ex Remix), Latvijas Radio bigbendu un citus māksliniekus. Maestro Raimonda Paula lielkoncerta sponsors - AS “Olainfarm”.

Jau rīt, 29. jūlijā, plkst. 20.00 “Jūrmalas festivālā” tiks atskaņots Gustava Mālera monumentālais opuss “Dziesma par zemi”, kuru Leonards Bernsteins dēvēja par G. Mālera izcilāko simfoniju. Apjomīgā apcere diviem solistiem un orķestriem sešās daļās par dzīves īsuma un mirstīguma nenovēršamību saviļņojošā finālā aizved mūs pie mūžības vārtiem tā, kā to spēj vienīgi cilvēces dižākie mākslas sasniegumi. Šā izcilā skaņdarba solisti būs starptautiski atzītais latviešu mecosoprāns, Frankfurtes operas soliste Zanda Švēde un pasaulslavenais Latvijas tenors Aleksandrs Antoņenko, kurš izdziedājis vairāk nekā 30 lomu pasaules prestižākajos operteātros. Pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra diriģenta pults stāsies tā galvenais diriģents Andris Poga.

Par tradīciju “Jūrmalas festivālā” kļuvis pasaulslavenās ērģelnieces Ivetas Apkalnas saullēkta koncerts jūras krastā. Neparastais notikums divus gadus pēc kārtas Dzintaru pludmalē pulcēja simtiem klausītāju un sarūpēja neizmirstamu mūzikas klausīšanās pieredzi, dabas skaņām saplūstot ar karaliskajām ērģeļu stabulēm un I. Apkalnas brīnišķīgo ērģeļspēli. Šogad 30. jūlijā plkst. 7.00 no rīta saules pielietajā Dzintaru pludmalē izskanēs Johana Sebastiāna Baha mūzikas majestātiskais pārlaicīgums un amerikāņu minimālista Filipa Glāsa skaņdarbi, kuros pulsē dzīvības enerģija un laika bezgalība. Ieeja koncertā bez maksas.

30. jūlijā plkst. 20.00 Dzintaru koncertzāles atjaunotajā vēsturiskajā mazajā zālē uz solokoncertu aicinās publikas iemīļotā un starptautiski atzītā akordeoniste Ksenija Sidorova. Par “akordeona princesi” dēvētā mūziķe ar savu meistarību un personības šarmu ir kļuvusi par šā instrumenta vēstnesi pasaulē. Viņas izpildījums sniedzas pāri žanra robežām un ar atzinību tiek uzņemts pasaules ievērojamākajās koncertzālēs. “Jūrmalas festivālā” virtuozā akordeoniste priecēs klausītājus ar skaņdarbiem no savu iemīļotāko komponistu daiļrades.

Turpinot Latvijas simtgadē iedibināto tradīciju, 31. jūlijā plkst. 20.00 “Jūrmalas festivālā” tiksimies ar izciliem, Latvijas mūziķiem, kuri ieguvuši plašu starptautisku atzinību. Šā gada koncertā baudīsim tādu izcilu Latvijas mūziķu priekšnesumus, kā pasaulslavenais tenors Aleksandrs Antoņenko, akordeoniste Ksenija Sidorova, operdziedātāja Laura Grecka, vijolnieks Daniils Bulajevs, pianiste Agnese Egliņa un sitaminstrumentālists Guntars Freibergs. Viņiem uz Dzintaru koncertzāles lielās skatuves pievienosies jaunie Latvijas talanti un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris. Koncerta diriģents jau ceturto gadu būs starptautiski atzītais Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs Ainārs Rubiķis.

“Jūrmalas festivāla” koncertu apmeklētājiem būs jāuzrāda sadarbspējīgs vakcinācijas vai Covid-19 izslimošanas sertifikāts, kā arī personu apliecinošu dokuments. Noteikumi attiecas arī uz bērniem.

“Jūrmalas festivāls” notiek, pateicoties Jūrmalas domes un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49151301sec.