Starptautiskais jauniešu šaha festivāls «Rudaga-Kaissa 2021»

No 2021. gada 23. jūlija līdz 1. augustam Jūrmalā notika starptautiskais jauniešu šaha festivāls “Rudaga-Kaissa 2021”. Šogad pirmo reizi to atbalstīja un savā kalendārā iekļāva arī Starptautiskā šaha federācija (FIDE). Klātienes un tiešsaistes turnīros sacentās vairāk nekā 500 dalībnieki no 50 valstīm.

Starptautisko jauniešu šaha festivālu “Rudaga-Kaissa 2021” apmeklēja arī FIDE prezidents Arkādijs Dvorkovičs, kura vadītā komanda uzvarētājiem klasiskā šaha turnīrā – zēnam un meitenei bija sarūpējusi īpašas balvas. Ielūgumu uz “Šaha olimpiādi 2022” – ieejas biļeti uz šī prestižā šaha pasākuma atklāšanu, kā arī apmaksātu dzīvošanu oficiālajā Olimpiādes viesnīcā, Maskavā saņēma Arsenijs Šturmans (Krievija) un Marija Kuzņecova (Latvija). Tāpat dalībnieki saņēma daudzas citas vērtīgas balvas. Klasiskā šaha turnīru, kurā jaunieši aizvadīja septiņas spēles, izdarot pirmo gājienu, atklāja un viņiem veiksmi novēlēja Starptautiskās šaha federācijas (FIDE) rīkotājdirektore un valdes priekšsēdētāja vietniece Dana Reizniece-Ozola, savukārt turnīra noslēguma pasākumā dalībniekus sveica FIDE viceprezidente Anastasija Sorokina.

Starptautiskā tiesnese Natālija Popova (Baltkrievija) atzīst, ka tiesāšana jauniešu turnīros ir īpašs darbs, jo katrs bērns ir unikāls, katram jāatrod pieeja, pieredzējušākajiem nepieciešama mazāka uzmanība, bet iesācējiem jāpaskaidro vairāk, jāspēj skaidri pamatot viens vai otrs tiesneša lēmums. N.Popova uzsver, ka šajā jauniešu turnīrā spēles notiek pēc FIDE noteikumiem – viss tāpat kā pieaugušo turnīros: “Man patīk, ka šajā turnīrā sapulcējušies dažāda līmeņa jaunie spēlētāji, un katram ir savs izpildāmais mērķis. Kāds cīnās par uzvaru turnīrā, kādam esošajā konkurencē ir būtiski palielināt savas spēles līmeni, vēl kāds piedalās pirmo reizi un gūst neatsveramu pieredzi. Ļoti būtiski, ja pirmās sacensības bērns aizvada tik labos spēles apstākļos, kādi tie ir šeit. Jāņem vērā, kādos apstākļos pašreiz visi strādājam, cik ļoti COVID-19 ir ietekmējis šaha treniņu, sacensību iepsējas. Ja Latvijā klasiskā šaha turnīrā izdevies sapulcēt tik daudz bērnu, vēl vairāk dalībnieku ātrā šaha un šaha ātrspēles turnīros, tas ir ļoti labi!

Bērni ir noilgojušies pēc šaha klātienē, jo trenēties un sacensties vienatnē internetā ir vienmuļi.” Tāpat N.Popova priecājas par visiem bērniem, kuri pievērsušies šaham, jo tas ir ne tikai veids kā mēroties ar prāta spēku, bet, piemēram, šādos turnīros, kā “Rudaga Kaissa”, gūt jaunus draugus, uzlabot svešvalodu zināšanas.

Starptautiskā jauniešu šaha festivāla “Rudaga-Kaissa 2021” direktore Inesa Testeļeca atzīst, ka šogad to sarīkot esošās situācijas COVID-19 dēļ bija īpašs aizaicinājums, tomēr viņa saka īpašu paldies gan FIDE un tās prezidentam Arkādijam Dvorkovičam un FIDE rīkotājdirektorei un valdes priekšsēdētāja vietniecei Danai Reizniecei-Ozolai par sapratni un atsaucību, gan treneriem un bērnu vecākiem, kuri nodrošināja jauniešu dalību šajā vērienīgajā pasākumā, gan atbalstītājiem un īpaši jaunajiem spēlētājiem, kuri katrs pēc savām spējām klātienes sacensībās darīja visu iespējamo, lai parādītu savu labāko rezultātu.

Starptautiskais jauniešu šaha festivālā “Rudaga-Kaissa 2021” varēja piedalīties 2001. gadā dzimuši un jaunāki FIDE ID numuru ieguvušie bērni un jaunieši. Festivāla pamatturnīros notika arī FIDE reitinga apskaite.

Jūrmalnieki arī parādīja ļoti labus rezultātus – Iļja Kuprijans Testeļecs ieguva II vietu grupā U-14 un Vorobjovs Nils III vieta U-10.

Starptautiskais jauniešu šaha festivāls “Rudaga-Kaissa 2021” norisinājās viesnīcā Semarah hotel Lielupe, Jūrmalā, Bulduru pr.64/68. Starptautisko jauniešu šaha festivālu “Rudaga-Kaissa 2021” organizēja un atbalsta starptautiskā organizācija “Rudaga plus”, Starptautiskā Šaha federācija (FIDE), Jūrmalas pilsētas dome, Jūrmalas pilsētas Sporta serviss, Latvijas Šaha federācija, Bērnu un jauniešu izglītības iestāde Rudaga KAISSA (Rīga, Latvija) un Semarah hotel Lielupe.

Organizatoru komandā bija iekļauti pieredzējuši Latvijas un citu valstu šahisti, tiesneši un šaha dzīves organizatori - Dana Reizniece-Ozola (Latvija), Anastasija Sorokina (Baltkrievija) u.c., galvenā tiesnese būs starptautiskā tiesnese Natālija Popova (Baltkrievija), tiesnese Diāna Matisone (Latvija), tiešsaistes turnīra direktore Nadežda Kravčuka tiesnese Agapi Ter-Avatisjana (Latvija), palīdze Arina Petrovska, administratores Jeļena Naumoviča, Marija Povaljaeva - Miņina, Irina Ter-Tačatjana.

Starptautiskais jauniešu šaha festivāls “Rudaga-Kaissa 2021” tika organizēts, stingri ievērojot COVID-19 dēļ valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības noteikumus.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48394895sec.