Iepazīsti Jūrmalu sešos pastaigu maršrutos

Nav nekā labāka par pilnvērtīgi pavadītu brīvo laiku. Jūrmala aicina doties nelielos ceļojumos un izzināt pilsētas noslēpumus. Īpaši sagatavotie pastaigu maršruti izvedīs pa Bulduriem, Lielupi, Buļļuciemu, Vecdubultiem un Dubultiem. Pieejama arī orientēšanās spēle Majoru apkaimes izpēte skolēniem “Staigājam – izzinām Jūrmalu”.

Visas kartes ar apskates vietu aprakstiem un fotoattēliem iespējams lejupielādēt, izprintēt mājās vai aplūkot viedierīcē. Tās var ērti atvērt arī Google Maps aplikācijā. Katrā maršrutā ir norādīts pastaigas garums kilometros un ilgums stundās, kā arī ceļa seguma veidi. Viss, kas vēl nepieciešams, ir ērti apavi, labs noskaņojums un kāds uzticams ceļabiedrs. Pat ja šķiet, ka Jūrmalu pazīstiet labi, īpaši izstrādātie maršruti garantēs jaunus atklājumus.

Orientēšanās spēle skolēniem “Staigājam – izzinām Jūrmalu”

Maršruts pieejams ŠEIT.  

Ar kādu transportlīdzekli varēja atbraukt uz Jūrmalu, pirms tika uzbūvēta dzelzceļa līnija Rīga–Jūrmala? Kas ir mansards, kupols, vitrāža un brandmūris? Kā nosaka vēja virzienu, un kāpēc tas ir svarīgi? Kurš dzīvnieks nes veiksmi un garantē ilgu mūžu? Kādu noslēpumu glabā monogrammas? Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem atbildes atradīsiet, piedaloties izklaidējoši izzinošā orientēšanās spēlē! Aptuveni divas stundas garais maršruts pa Majoriem īpaši domāts skolas vecuma bērniem, bet patiks arī pieaugušajiem. Tas būs interesants gan jūrmalniekiem, gan pilsētas viesiem, jo ļaus ne tikai sameklēt uz kartes un apskatīt daudzus tūristu iecienītus objektus Jūrmalas centrā, bet arī uzzināt ko jaunu.

Bulduri. No vāciešu citadeles līdz saviesīgas dzīves centram

Maršruts pieejams ŠEIT.  

Aptuveni piecus kilometrus garais maršruts ar 33 apskates objektiem izstaigājams vienā līdz divās stundās un ved tikai pa asfalta seguma ceļiem. “Vācu cietokšņu”arhitektūras pērlēm bagātīgajā ceļvedī iekļauti arī tādi pieturpunkti kā  viesnīca “Lielupe by SemaraH”, “Villa Marta” un Sanatorija “Belorusija”.

Bulduri: Arhitektūras pērles Vecbulduros

Maršruts pieejams ŠEIT.

Nepilnus četrus kilometrus garais maršruts ar 27 apskates objektiem izstaigājams vienā līdz divās stundās un ved tikai pa asfalta seguma ceļiem. Koka arhitektūras pērlēm bagātīgajā ceļvedī iekļauti arī tādi pieturpunkti kā Līvu akvaparks, Jūrmalas slimnīca un Jūrmalas teātris. Acīgākie pamanīs vasarnīcu ar Austrumu kultūras ietekmi.

Lielupe: Vēsturiskās arhitektūras pērles un izcilu personību likteņstāsti

Maršruts pieejams ŠEIT.

Aptuveni septiņus kilometrus garais maršruts ar 26 apskates objektiem veicams divās līdz trīs stundās un ved gan pa pludmali – posmā no Lielupes bākas līdz Ragakāpas dabas parkam, – gan pa asfalta seguma ceļiem. Ceļvedis ar izcilu Latvijas zinātnieku, komponistu, mākslinieku un mecenātu vasarnīcām, tostarp ārsta Paula Stradiņa māju. Arhitektūras entuziasti vienas pastaigas garumā varēs pamanīt jūgendstilu, neogotiku, nacionālo romantismu, neoklasicismu un art deco.

Buļļuciems: Ragakāpas dabas parka un liedaga harmonija

Maršruts pieejams ŠEIT.

Gandrīz astoņus kilometrus garais maršruts ar 12 apskates objektiem veicams divās līdz trīs stundās un ved pa pludmali, meža takām, dēļu laipām, kā arī asfaltētām ieliņām. Savvaļa un izzinoša pastaiga ar iespēju apskatīt gan skaisto Lielupes ieteku jūrā, gan izzināt Buļļuciema zvejniecības vēsturi. Kālab šo Jūrmalas apkaimi savulaik sauca par Austrāliju? Atbildi meklējiet maršrutā.

Vecdubulti: Vēsturiskais Jūrmalas centrs

Maršruts pieejams ŠEIT.

Ap trim kilometriem garais maršruts ar 30 apskates objektiem izstaigājams nepilnās divās stundās un ved tikai pa asfaltētām ieliņām. Pieturpunktiem blīvais un kokgriezumiem bagātais ceļvedis ļaus iepazīt Jūrmalas vēsturisko centru ar vairāk nekā divsimt gadu vēsturi. Maršrutā iekļauta arī Mākslas staciju “Dubulti”, kas ir Eiropā vienīgā laikmetīgās mākslas telpa strādājošā dzelzceļa stacijā.

Dubulti: Aristokrātu un radošās inteliģences centrs

Maršruts pieejams ŠEIT.

Ap trim kilometriem garais maršruts ar 18 apskates objektiem veicams aptuveni divās stundās un ved gan pa grants, gan asfalta ceļiem. Ceļvedis iepazīstinās gan ar Dubultu peldēšanas vēsturi, gan literāro mantojumu. Lai arī kartē atzīmēti padsmit pieturpunkti, pavisam Dubultos ir ap 70 arhitektūras, mākslas un vēstures pieminekļu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.36575699sec.