Ko apskatīt muzejos un izstāžu telpās Jūrmalā

Ļaujies kultūras baudījumam Jūrmalas muzeju un izstāžu telpās. Aktuālo izstāžu piedāvājumā sev interesējošu izstādi atradīs ik katrs - vairākas mākslas izstādes kultūras cienītājiem, vēsturiskais mantojums Jūrmalas muzejā, Jūrmalas Brīvdabas muzejā un citos muzejos.

Jūrmalas muzejs

Adrese: Tirgoņu iela 29, Jūrmala

Darba laiks: trešdiena–svētdiena plkst. 10.00–17.00.

Jūrmalas pilsētas muzejā ir trīs pastāvīgās ekspozīcijas. „Rīgas Jūrmalas un Ķemeru kūrorta vēsture 18.-20. gadsimtā” vēsta par Jūrmalas kūrorta pirmsākumiem un attīstību. Ekspozīcija “Bērns kūrortā” fotogrāfijās, grāmatās, spēlēs un rotaļlietās pieaugušajiem rosina atmiņas par bērnību. Atvērta ir arī multimediālā ekspozīcija “Raiņa telpa. Plašums. Dziļums. Bezgalība” – satikšanās ar latviešu dižgaru Raini.

Līdz 6. feruārim Jūrmalas pilsētas muzejā skatāmas 3 mainīgās izstādes.

Jūrmalnieces Alises Landsbergas jubilejas izstāde "Kopotie raksti" un Eināra Plūksnas 80 gadu jubilejas izstāde.

Voldemāra Krutina izstāde "Ceļojums laikā un telpā".  Reizē ar Voldemāra Krutina izstādi tiks atvērts arī viņa darbu katalogs, kā arī grāmata “Sniegotie dimanti. Kalnā kāpēja piezīmes”(Apgāds: ''Jumava'').

Jūrmalas Brīvdabas muzejs

Adrese: Tīklu iela 1a

Darba laiks: Otrdiena–svētdiena plkst. 10.00–17.00.

Nepieciešama iepriekšējā pieteikšanās pa tālruni pa tālruni +371 67754909 vai caur lietotni Bookla.

Apmeklētājiem ir pieejama ne tikai āra teritorija, bet arī ekspozīciju telpas. Plašajā muzeja teritorijā apmeklētāji var apskatīt piekrastes zvejnieka sētu (19. gs. beigas) ar tai raksturīgajām ēkām, ekspozīcijās var aplūkot enkuru, zvejas laivu, virvju vīšanas piederumu kolekciju un ekspozīciju par laivu būves attīstību Rīgas jūras līča piekrastē.

Aspazijas māja

Adrese: Zigfrīda Meierovica prospekts 20

Darba laiks: otrdienās–svētdienās plkst. 10.00–17.00.

Aspazijas dzīves un daiļrades lappuses var iepazīt pastāvīgajā interaktīvajā ekspozīcijā “Aspazija atgriežas Dubultos”, kā arī apskatīt vēsturisku interjera ekspozīciju.

Raiņa un Aspazijas vasarnīca

Adrese: Jāņa Pliekšāna ielā 5/7

Darba laiks: otrdienās–sestdienās plkst. 10.00–17.00

Līdztekus muzeja ekspozīcijām “Es un Tu” un “Rainis un Aspazija Dailes teātrī”. Skatāma arī mainīgā izstāde  "Andrejs Upīts, Jānis Akuraters, Rainis un jaunās Latvijas valsts kultūrpolitika”. Izstāde veltīta trīs rakstnieku darbībai “Kultūras ministra lomā”.

Ieejas maksa 2 eiro; skolēniem, studentiem, pensionāriem 1 eiro. Ģimenes biļete 3 eiro.

Bulduru Izstāžu nams

Adrese: Muižas ielā 6

Darba laiks: otrdiena–sestdiena 10.00–17.00.

No 18.decembra līdz 4. februārim Bulduru Izstāžu namā būs skatāma Lienītes Slišānes pirmā personālizstāde „Uzdevums”. Lienīte Slišāne ir gaismu māksliniece un 2020.gada nogalē saņēma „Spēlmaņu nakts” balvu. Šajā personālizstādē izstādīti mākslinieces adījumu tehnikā darinātie darbi, kas veltīti mākslinieces dēla piemiņai.

Bulduru Izstāžu nama otrajā stāvā apskatei ir atvērta mākslinieka Valda Buša darbnīca un gleznu izstāde.

Jūrmalas Kultūras centrs

Adrese: Jomas ielā 35

Darba laiks: otrdiena–sestdiena 13.00–18.00, svētdiena 12.00–17.00

Līdz 13. janvārim notiek Guntara Zaķa izstāde “Man patīk šeit būt 3”. Izstādē eksponētas autora veidotās akrila gleznas – dabas ainavas. Autors ar glezniecības palīdzību izstādes apmeklētājiem vēlas dāvāt skaisto, ko ieguvis ceļojot, – prieku par dabu.

Mākslas stacija “Dubulti”

Adrese: Z. Meierovica prospekts 4

Darba laiks: pirmdienas-svētdienai 9.00-18.30

Līdz 31. janvārim aplūkojiet Rituma Ivanova glezniecības personālizstāde “Vērotāja laiks”. Izstādē desmit lielformāta portretos redzamas dažādu paaudžu latviešu mākslinieces, bet ogles zīmējumos – pašportreti. “Cilvēkā mēdz būt “liesma” un es to vēroju,” saka Ritums Ivanovs. Visi darbi izstādīti pirmoreiz.

Ieeja Jūrmalas pilsētas muzejos – bez maksas, izņemot Raiņa un Aspazijas vasarnīcu.

Balstoties uz epidemioloģisko regulējumu, muzeji strādā "zaļajā" režīmā uzrādot sadarbībspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Bērni līdz 12 gadu vecumam muzeju var apmeklēt tikai kopā ar pieaugušajiem, kuri var uzrādīt sadarbībspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Bērniem no 12 gadiem jāuzrāda vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, vai testēšanas sertifikāts, vai laboratorijas izziņa par pēdējo 72 stundu laikā veiktu skrīninga testu ar negatīvu rezultātu. Papildus, muzeja apmeklētājiem jāievēro 2 metru distance, kā arī jālieto sejas maskas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.76286888sec.