Ar īpašu programmu klajā nāk Liepājas Simfoniskais orķestris un grupa «Pērkons»

4.septembrī Dzintaru koncertzālē izskanēs īpaša leģendārās rokgrupas un Latvijas roka veterānu «Pērkons» un Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogramma, kurā daudzi grupas skaņdarbi pirmo reizi tiks atskaņoti kopā ar simfonisko orķestri. Dziesmu aranžijas šai programmai veido komponists Andris Sējāns. Koncerta sākums – plkst.19.

«Grupa «Pērkons» ir Latvijas roka ikona, ko veido leģendāras personības. Sen gaidītā pirmā programma ar simfonisko orķestri – kurš gan cits, ja ne Liepājas Simfoniskais!» saka LSO direktors Uldis Lipskis, savukārt «Pērkona» līderis un visu skaņdarbu autors Juris Kulakovs piebilst: «Programma atšķirsies no līdzīgiem projektiem ar to, ka tas būs simfoniskais orķestris un grupa «Pērkons», nevis grupa «Pērkons» un simfoniskais orķestris. Tādejādi uzsvars ir uz vārdu «simfionizēts»: simfoniskais orķestris atskaņos «Pērkona» mūziku.»

«Ar nepacietību šo gaidu! Zinot Jura muzikāli kompozicionālo domāšanu, tam vajadzētu skanēt izcili. Dziesma «Mēs pārtiekam viens no otra», kuru dziedāju jau Liepājā, apstiprināja, ka Andra Sējāna aranžējumi būs profesionāli, gaumīgi un «Pērkona» mūziku izjūtoši,» atzīst LR kultūras ministrs un grupas solists Nauris Puntulis.

Skaņdarbus, kurus orķestrim aranžē Andris Sējāns, izvēlējies pats komponists. «Šie gabali ir komponēti pēc akadēmiskās mūzikas principa, līdz ar to pateicīgi tam, lai tos simfonizētu,» savu izvēli skaidro komponists, kura daiļradē rokenrols nesaraujami savijies ar akadēmisko mūziku.

Programmā simfoniskā orķestra skaņās izskanēs gan klasiskie «Pērkons» hiti – «Gandrīz tautasdziesma», «Balāde par gulbi», «Baletomānija», «Zaļā dziesma», «Dienišķā dziesma», gan mazāk zināmi skaņdarbi - «Lidojums (Fly)» un «Tramvajs».

Atgādināsim, ka leģendārajā Liepājas koncertvietā «Pūt, vējiņi!», ar kuru saistīti daudzi Latvijas rokmūzikas spilgtākie notikumi, Latvijas roka veterānu «Pērkons» skaņdarbi pirmo reizi grupas vēsturē izskanēs simfoniskā orķestra koncertprogrammā izskanēs 27.augustā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 19.04.2024 Komandu rogaininga sacensības Liepājā Liepājas reģiona TIB
Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43425918sec.