Starptautiskajā jauniešu šaha festivālā «Rudaga-Kaissa 2022» cīnīsies par īstu zeltu

No 2022. gada 9. jūlija līdz 14. jūlijam Jūrmalā notiek starptautiskais jauniešu šaha festivāls “Rudaga-Kaissa 2022”, kurā klasiskā šaha turnīrā divu spēcīgāko grupu uzvarētajam pirmo reizi tiks pasniegts 2.5 gramu zelta stienis. Kopumā paredzēts, ka sešu dienu visdažādākajos turnīros piedalīsies aptuveni 200 bērni un jaunieši no Latvijas, kā arī ārvalstīm, savukārt festivāla noslēgumā simultāna spēli viņiem vadīs šaha lielmeistari Aleksejs Širovs (Spānija) un Ņikita Meškovs (Latvija).

Pēc veiksmīgas norises un sadarbības aizvadītajā gadā turnīru arī šogad atbalsta Starptautiskā šaha federācija (FIDE). Tā iekļaušana FIDE kalendārā nozīmē arī papildu interesi no ārzemju jaunajiem spēlētājiem. “Rudaga-Kaissa 2022” dalību pieteikuši spēlētāji arī no Lielbritānijas, Nīderlandes, Ukrainas, Spānijas, Lietuvas un Igaunijas.

“Esam gandarīti, ka arī šogad mūs atbalsta Starptautiskā Šaha federācija (FIDE), un sešās dienās visdažādākā vecuma bērni un jaunieši noteikti varēs atrast savai meistarībai piemērotāko turnīru. Balvu klāsts ir vērtīgs, bet lielākais ieguvums noteikti ir mūsu festivālā paaugstinātā šaha meistarība, labi pavadītais laiks, atkal satikti un no jauna iepazīti draugi, kā arī atpūta pie jūras! Cenšamies organizatoriski nodrošināt tādu līmeni, lai apmierināti būtu gan iesācēji, gan jau Latvijas čempionātos un starptautiskā līmenī pieredzi uzkrājušie spēlētāji. Regulāras šaha sacensības pēc aizvadītās pandēmijas klātienē atsākās salīdzinoši nesen, tādēļ šogad vērojama arī īpaši liela dalībnieku interese,” apstiprina Starptautiskā jauniešu šaha festivāla “Rudaga-Kaissa 2021” direktore Inesa Testeļeca.

Kā vienmēr, arī šoreiz organizatori būs parūpējušies, lai brīvajā laikā bērni un jaunieši varētu uzzināt kaut ko jaunu, piedalīties meistardarbnīcās u.tml. Turnīrā izraudzīsies Mini Miss un Mini Misteru, kā arī balva būs tam jaunajam šahistam, kurš būs žūrijas vērtējumā ieturējis visatbilstošāko šaha stilu. Ar īpašu balvu organizatori arī novērtēs interesantākās spēles autoru.

Starptautiskais jauniešu šaha festivālā “Rudaga-Kaissa 2021” var piedalīties bērni un jaunieši līdz 21 gadu vecumam. Festivāla pamatturnīros paredzēta arī FIDE reitinga apskaite.  

9. un 10. jūlijā notiks ātrā šaha jeb RADPID turnīrs, kurā varēs piedalīties bērni no pirmsskolas vecuma. 10. jūlijā norisināsies arī ātrspēles šahā BLITZ turnīrs. No 11.-14. jūlijam risināsies klasiskā šaha turnīrs. Šaha festivāls “Rudaga-Kaissa 2022” 14. jūlijā noslēgsies ar simultāna spēles seansiem, ko pasniegs lielmeistari Aleksejs Širovs un Ņikita Meškovs.

Starptautiskais jauniešu šaha festivāls “Rudaga-Kaissa 2022” norisināsies viesnīcā Semarah hotel Lielupe, Jūrmalā, Bulduru pr.64/68. Starptautisko jauniešu šaha festivālu “Rudaga-Kaissa 2022” organizē un atbalsta starptautiskā organizācija “Rudaga plus”, Starptautiskā Šaha federācija (FIDE), Jūrmalas valstspilsētas administrācija, Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Sporta serviss, Latvijas Šaha federācija, Bērnu un jauniešu izglītības iestāde Rudaga KAISSA (Rīga, Latvija) un Semarah hotel Lielupe. Organizatoru komandā iekļauti pieredzējuši Latvijas šahisti, tiesneši un šaha dzīves organizatori – galvenais tiesnesis būs Starptautiskais tiesnesis Toms Kalniņš, tiesneses Diāna Matisone un Agapi Ter-Avetisjana (visi no Latvijas).

2.5 gramu zelta stieņi būs eleganta dāvana šahistiem, kuri uzvarēs klasiskā turnīrā ECO līdz 1800 un 1800 + ! Stieņiem ir garantēts 0,9999 augstākās proves zelts. Valcambi ražošanas un apstrādes procesus uzrauga apstiprināti novērtētāji, kurus akreditējis Šveices Federālais cēlmetālu kontroles birojs un LDTA (Londonas Dārgmetālu tirgus asociācija), tādā veidā garantējot, ka Valcambi zelta stieņi atbilst stingriem kvalitātes un proves standartiem. Aizraujošas dāvanas sarūpējis arī piedzīvojumu parks “Tarzāns”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55911112sec.