Atklāj Jūrmalas Jauniešu māju - arī ceļotāji nepaliks bešā

Sestdiena, 2022. gada 12. novembris. Laiciņš ir rāms un rudenīgi silts. Pēc vairāku gadu ilgiem plāniem un darbiem plkst. 12.00 jaunajā Kauguru atpūtas parkā Jūrmalā beidzot atklāj Jūrmalas Jaunatnes iniciatīvu centra ēku. Pilsētas jauniešu vidē to sirsnīgi dēvē par Jauniešu māju.

Arī man savulaik bija tas gods stāvēt pie idejas autores - Jūrmalas Jauniešu domes - šūpuļa un iesaistīties pirmo nopietno pasākumu rīkošanā. Tas notika 2013. gadā. Sākumā pulcējāmies salīdzinoši nelielā Bērnu un jauniešu interešu centra telpā Asaru mikrorajonā Jūrmalā. Tad kādu laiku darbojāmies piemērotās telpās Jūrmalas Mežmalas vidusskolā un dzīvoklī Raiņa ielā 50-40. Laika gaitā kļuva skaidrs, ka telpas ir par šauru, un tāpēc tika pausta ideja par Jauniešu mājas būvniecību.

Nu sapnis ir piepildījies! Atklāšanas dienā pulcējās daudz vietējo jauniešu, kā arī atbildīgo amatpersonu. Pēc tam, kad svinīgā lente bija pārgriezta un kūka notiesāta, interesentiem bija iespēja iemēģināt roku dažādās aktivitātēs - fotokastē, jogā, ukraiņu boršča vārīšanā, atstarojošo piekariņu izgatavošanā, Jūrmalas jauniešu mājas lapas un brīvprātīgā darba sistēmas palaišanā un vēl. Uz skatuvītes Jauniešu mājas iekšpusē bija katra izpildītāja iepriekš pieteikts brīvais mikrofons, uzstājās slavenais iluzionusts Dante Pecolli, DJ skolas jaunieši un ar dzejas lasījumu - Kristiāns Iesalnieks.

Tāpat ar savu klātbūtni un sniegto informāciju priecēja Eiropas Savienības informatīvā programma "Eurodesk", jauno līderu programma "Junior Achievement", tiešraide no Talsu jauniešu podkāsta, projekts "Proti un dari", pat vienīgā tāda Latvijā, proti, Jūrmalas jūras skautu un gaidu organizācija.

Jauniešu māja ir divos stāvos un interesentiem spēs piedāvāt mūzikas un mākslas, tehnisko un tehnoloģiju studiju, virtuvi ēdiena pagatavošanai un atpūtai, ērtus pufus un iespēju skatīties filmas uz projektora, datorus, bezvadu internetu, galda spēles, novusu. Te varēs arī klusumā mācītites un vienkārši atslābt. Šeit pulcēsies Jauniešu dome gan uz sēdēm, gan tās rīkoto pasākumu gaitā, īstenoti starptautiski projekti, notiks kino un bezbailīgo stāstu vakari, tikšanās ar politiķiem. Šeit būs mājas arī interešu pulciņiem kā dīdžeju māksla, audio ierakstu pulciņš, dronu skola, skeitborda apmācības, arī joga un jūras skautu un gaidu organizācija.

Arī ne-jūrmalnieki un tūristi nebūs apdalīti. Acīmredzamākā privilēģija ir vien pirms dažiem mēnešiem atklātais mūsdienīgais Kauguru atpūtas parks, kur ir iespējams gan izklaidēt mazos rakarus, gan pastaigāties, gan atpūsties, gan baudīt pasākumus un skeitparka priekšrocības. Jauniešu mājā notiks dažādi pasākumi un iniciatīvas, kā arī nodarbības, kurās iesaistīties varēs ikviens interesents, teic Evija Majore, Jauniešu mājas virsvadītāja jebšu Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centra direktore.

Jauniešu māja un atpūtas parks izveidots Eiropas Reģionālā attīstības fonda projekta Nr. 3.3.1.0./19/I/003 "Pilsētas atpūtas parka un jauniešu mājas izveide Kauguros" gaitā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.07325792sec.