Jūrmalas pilsētas muzejā tiks atklāta mākslinieka Eināra Plūksnas jubilejas izstāde

2016. gada 26. maijā plkst. 18:000 Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori, Jūrmala) tiks atklāta mākslinieka Eināra Plūksnas jubilejas izstāde "LXXV".

2006. gada maijā Jūrmalas pilsētas muzejā bija skatāma mākslinieka jubilejas personālizstāde "LVX", kura vainagojās ar Jūrmalas Gada balvu kultūrā nominācijā "Gada mākslinieks". Pēc pieciem gadiem, 2011. gadā, kārtējā jubilejas izstādē "LXX" mākslinieks skatītāju vērtējumam nodeva savus jaunākos darbus, kuri tapuši starplaikā starp abām nozīmīgajām jubilejām. Arī šī izstāde ieguva Jūrmalas Gada balvu kultūrā nominācijā "Izcila mākslas izstāde". Ir pagājuši vēl pieci gadi un klāt nākamā jubilejas izstāde, nu jau ar nosaukumu "LXXV", kurā būs skatāmi mākslinieka pēdējā pusotra gada laikā tapušie darbi. Kā allaž Eināram Plūksnam svarīga ir krāsa un kompozīcija, darbi vienmēr ir spilgti un krāsaini. Tematika un stilistika darbos ir ļoti mainīga, tas atkarīgs no garastāvokļa un apstākļiem.

Eināra Plūksnas radošā darbība aizsākusies ar interjeru veidošanu, taču laika gaitā mākslinieks telpai nepieciešamo dekorativitāti pielāgojis savai kaislībai – gleznošanai. Krāsu, formu un kompozīcijas saspēle ir Eināra Plūksnas glezniecības stūrakmeņi. Ar šiem elementiem mākslinieks brīvi rotaļājas, apliecinot sevi kā improvizācijas meistaru.

Einārs Plūksna (1941) jau vairāk kā divdesmit gadus dzīvo Jūrmalā un ir viens no aktīvākajiem un ražīgākajiem Latvijas Mākslinieku savienības Jūrmalas grupas māksliniekiem. Viņš ir audzis slavenā operdziedātāja Edgara Plūksnas ģimenē, kurš arī mīlēja tēlotājmākslu un gleznoja. 1966. gadā Einārs Plūksna absolvēja Latvijas Mākslas akadēmijas Interjera dizaina nodaļu. Kopš 1968. gada ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. Radošās darbības sākumā aktīvi veidojis interjerus, tostarp kinoteātra "Rīga" kafejnīcai, kinoteātrim "Spartaks", viesnīcai "Metropole", kafejnīcai "Rīdzene", restorānam "Klidziņa" u.c. Pirmo personālizstādi sarīkojis 1980. gadā, un kopš tā laika regulāri rīko personālizstādes Jūrmalā un citviet Latvijā, kā arī piedalās Jūrmalas mākslinieku grupas izstādēs. Mākslinieka darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā, Lielbritānijā, Francijā, Vācijā, ASV un Izraelā.

Izstādes atklāšanā, 26. maijā plkst. 18:00, tiks prezentēts arī mākslinieka gleznu katalogs, kurā apkopoti gan jaunākie, gan arī 20 gadus veci darbi. "Tā kā Einārs Plūksna nekad neizstāda vienu un to pašu gleznu atkārtoti", stāsta meita Kristīne, "tad man likās svarīgi saglabāt šos darbus vismaz katalogā".

Mākslinieka Eināra Plūksnas jubilejas izstāde "LXXV" no 27. maija līdz 12. jūnijam skatāma Jūrmalas pilsētas muzejā, Tirgoņu iela 29, Majoros, Jūrmalā. Darba laiks: P., O. – slēgts, T. – Sv. no 10.00 – 18.00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.12417483sec.