Ar krāšņu koncertprogrammu piesaka otro starptautisko «Jūrmalas festivālu»

No 2016. gada 11. līdz 16. jūlijam Jūrmalā jau otro gadu norisināsies "Jūrmalas festivāls" ar grandiozu klasiskās mūzikas programmu Dzintaru koncertzālē, Salsas nakti Dzintaru pludmalē, Jomas ielas svētkiem un sporta aktivitātēm pilsētvidē.

Centrālais notikums šajā festivālā būs izcila klasiskās mūzikas koncertu sērija Dzintaru koncertzālē, kuras goda mākslinieks Aleksandrs Antoņenko kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem – Kseniju Sidorovu, Vestardu Šimku, Sergeju Nakarjakovu, Alisi Zinovjevu, Intaru Busuli, Liepājas Simfonisko orķestri un daudziem citiem – sniegs neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu.

Festivāla atklāšanas koncertā 11. jūlijā baudīsim krāšņu un izsmalcinātu programmu – izcilais latviešu pianists un starptautisko konkursu laureāts Vestards Šimkus atskaņos Morisa Ravēla Pirmo klavierkoncertu Sol mažorā, savukārt virtuozais krievu mūziķis, par trompetes Paganīni dēvētais Sergejs Nakarjakovs Latvijas klausītājiem piedāvās vēl nebijušu muzikālu pieredzi – Mendelsona Vijoļkoncertu re minorā ar trompetes solo vijoles vietā. Abiem solistiem koncertā pievienosies īpaši festivālam veidotais "Jūrmalas festivāla orķestris" starptautiski atzītā diriģenta Aināra Rubiķa vadībā.

12. jūlija koncertā gruzīnu, latviešu un spāņu etnomūzikas, kā arī amerikāņu džezroka skaņdarbus izpildīs gruzīnu etnodžeza grupa "Egari". Grupa spēlē tradicionālo gruzīnu mūziku simbiozē ar etno un modernajām dažādu citu kultūru melodijām, savos priekšnesumos izmantojot gan etnodžezu, folku, improvizāciju, gruzīnu daudzbalsīgo dziedāšanu un horeogrāfijas elementus. Grupas spēlēto seno mūzikas instrumentu – panduri, čonguri, duduka, gruzīnu dūdu un citu – vibrācijas sniegs klausītājiem neparastu ceļojumu īstā mūzikas radošumā.

13. jūlijā uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps publikas iemīļotā un starptautiski atzītā akordeoniste Ksenija Sidorova. Kopā ar starptautisku mūziķu apvienību no Londonas – Roberto Koču (kontrabass), Mihaēlu Abramoviču (klavieres), Alehandro Loguercio (vijole), Rentko Dirku (ģitāra) un Itamāru Doari (perkusijas) – viņa izpildīs slavenākās ārijas no Žorža Bizē operas "Karmena", kā arī Pjacollas un Lekona skaņdarbus un tradicionālo Latīņamerikas mūziku.

14. jūlijā "Jūrmalas festivālā" būs īpašs vakars, jo ar solokoncertu Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē uzstāsies tā goda mākslinieks, pasaulē slavenākais Latvijas tenors Aleksandrs Antoņenko. Viņa izpildījumā dzirdēsim skaistākās melodijas no komponista Riharda Štrausa daiļrades. Aleksandra Antoņenko vārds komentārus vairs neprasa. Jau kopš 2004. gada viņš kļuvis par starptautiski atzītāko Latvijas tenoru, kurš ar panākumiem debitējis Diseldorfas, Berlīnes un Grācas operās, Drēzdenes Zempera operā, Oslo un Stokholmas Karaliskajā operā, Ženēvas, Parīzes, Romas un Minhenes opernamos, Vīnes Valsts operā, Londonas Koventgārdenā, Milānas "La Scala" un Ņujorkas Metropolitēna operā.

Tā paša 14. jūlija vakarā uz Dzintaru koncertzāles Lielās skatuves kāps Intars Busulis, "Abonementa orķestris" un Liepājas Simfoniskais orķestris. Viņu skanējumā satiksies skaistums un pateicība, pieredze un aizrautība, tiešums un smalkjūtība. Tomēr tas nenozīmē, ka koncerts būs akadēmiskās mūzikas vakars – tas būs izaicinājums Liepājas Simfoniskajam orķestrim apgūt jaunu – neakadēmiskas mūzikas – materiālu, pieņemt Intara uzstāšanās manieri un pat kustību horeogrāfiju, neiztiekot bez kurioziem un smieklīgi neērtiem brīžiem, esot uz skatuves. Koncertā dzirdēsim pēdējo gadu labākās, labi zināmās un iemīļotās dziesmas.

Ņemot vērā pagājušā gada publikas lielo interesi, festivāla programmā arī šogad ir iekļauta Brodvejas mūziklu zelta izlase.

15. jūlija koncertā mūziklu zvaigznes no Londonas – Luīze Dermana, Debora Majers un Andrians Der Gregorjans kopā ar "Jūrmalas festivāla orķestri" un diriģentu Robertu Purvi no Lielbritānijas izpildīs skaistākās ārijas un duetus no tādiem Leonarda Bernsteina, Ričarda Rodžersa, Endrū Loida Vēbera mūzikliem, Kola Portera un citu komponistu mūzikliem kā "Brīnišķā pilsēta", "Vestsaidas stāsts", "Mūzikas skaņas", "Jēzus Kristus superzvaigzne", "Skūpsti mani, Ket", "Peldošais teātris" un daudziem citiem.

Jūrmalas festivāls noslēgsies 16. jūlijā ar grandiozu Galā koncertu, kurā majestātiskās Džuzepes Verdi operu ārijas izpildīs starptautiski atzītā latviešu operdziedātāja Alise Zinovjeva (soprāns), "Jūrmalas festivāla" goda mākslinieks Aleksandrs Antoņenko (tenors), uzlecošā zvaigzne Marlēna Keine (soprāns), izcilākais latviešu basbaritons Egils Siliņš un "Jūrmalas festivāla orķestris" Tallinas operas galvenā diriģents Vello Pāna vadībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48423696sec.