Ventspils svinēs 726. dzimšanas dienu

No 2016. gada  5. līdz 7. augustam Ventspils pašvaldība aicina ciemos viesus – tuvus un tālus, lielus un mazus, lai ar vērienīgu svētku programmu atzīmētu pilsētas 726. dzimšanas dienu.

Šogad Pilsētas svētki iezīmējas ar kādu ilgi gaidītu notikumu – 5. augusta vakarā Lielajā laukumā tiks atklāta unikāla vācu arhitekta Deivida Kuka projektēta strūklaka "Fregate"Valzivs", kuras vēsturiskais prototips ir hercoga Jēkaba burinieks. Strūklaku kopā veido 20 masti, 8 rājas, kā arī karoga masts. Visi masti aprīkoti ar apgaismojuma un miglas efektu.  Atklāšanas pasākumā izskanēs speciāli šim notikumam radīts literārs darbs - Andra Akmentiņa dzejolis "Valzivs", kā arī grupas "MeloM" muzikāls priekšnesums.

Arī pārējā Pilsētas svētku programma būs ne mazāk aizraujoša un dažādām gaumēm tīkama. Trīs dienu garumā ventspilnieki un viesi varēs aktīvi iesaistīties un baudīt daudzveidīgas svētku norises - svētku gājienu, ziedu paklāju festivālu, garkāju saietu, amatnieku tirdziņu, grāmatu svētkus, spēkavīru čempionātu u.c.

Muzikālas programmas uz dažādām skatuvēm piedāvās gan Latvijas mūzikas zvaigznes, gan jaunie un talantīgie Ventspils mūziķi,. Svētku ieskaņas koncertā teātra namā "Jūras vārti" muzicēs visi trīs spožās pianistu dinastijas pārstāvji – Sergejs, Andrejs un Georgijs Osokini. Ostas ielas promenādē klausītājus priecēs Intara Busuļa, "Abonementa orķestra" un Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogramma. Savukārt, nakts dejas Reņķa dārzā spēlēs dziesmu aptaujas "Muzikālā banka" Ventspils pilsētas simpātiju bavas ieguvēji - grupa "Musiqq".

Īpaša vērība šogad tiks pievērsta mazajiem svētku svinētājiem. Dzīvespriecīgas izrādes bērniem, radošas norises un atraktīvas izklaides ģimenēm notiks Ostas ielas promenādē, Lielajā laukumā un citviet pilsētā.

Svētku programma apskatāma šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59370804sec.