Ventspilī notiks starptautisks turnīrs lakrosā

Latvijas vīriešu valstsvienība lakrosā aizvadīs treniņa nometni Ventspilī no 12.- 16. augustam, tās noslēgumā organizējot starptautisku turnīru lakrosā "Ventspils Lacrosse Open 2017" 19. un 20. augustā, kurā piedalīsies Latvijas, Norvēģijas un Nīderlandes izlases.

Šis būs pirmais tik augsta līmeņa lakrosa turnīrs Ventspilī, un līdzjutējiem būs iespējams skatīties aizraujošu un ātru lakrosu. Jāatzīmē, ka šī ir otrā reize, kad šīs trīs komandas tiekas, jo iepriekšējā gadā draudzības spēles notika Oslo

Pirmajā turnīra dienā 19. augustā plkst. 11:00 notiks turnīra atklāšanas ceremonija, bet plkst.11:30 jau tiks aizvadīta pirmā spēle ar Nīderlandes valstsvienību. Tajā pašā diena Latvijas izlases aizvadīs vēl vienu spēli pret Norvēģijas izlasi. Spēles sākums 17:00. Savukārt 20. augustā tiks izspēlēta turnīra pēdējā spēle starp Norvēģijas un Nīderlandes izlasēm. Spēles sākums plkst. 9:30.

Latvijas izlase Ventspilī ieradīsies 12. augustā, kad uzsāks treniņu nometni. Šoreiz Ventspilī tiks aizvadīta Latvijas lakrosa izlases vīriešiem kandidātu atlases nometne 2018. gada pasaules čempionātam, kurš norisināsies Izraēlas pilsētā Netanjā. Latvijas labākie lakrosisti aizvadīs treniņus Katoļu ielas futbola stadionā. Šī būs īpaša nometne, jo pirmo reizi pie Latvijas valstsvienības stūres ir jauns galvenais treneris -  Maks Silberlihts (Max Silberlicht). Amerikāņu speciālistam asistēts Latvijas treneri Krišjānis Volfs un Kristaps Lācis, kā arī komandai palīdzēs fizioterapeits Edgars Dzērve.

Kopuma nometnē piedalīsies 41 kandidāts. No tiem 36 spēlētāji pārstāv Latvijas klubus - Druvas Dynamite, Archer Lacrosse, LK Mītava un Rīga Griffins. Kā arī 5 spēlētāji ir no ASV. 22 kandidāti cīnīsies par iespēju pirmo reizi pārstāvēt savas valstsvienības krāsas pasaules mēroga čempionātā, bet 2 spēlētāji, Gatis Zeps (Druvas Dynamite) un Miks Stabulnieks ( Archer Lacrosse), cīnīsies par iespēju pārstāvēt Latvijas izlasi pasaules mēroga čempionātā jau 5. reizi pēc kārtas. Abi spēlētāji pirmo reizi Latviju izlases rindās pārstāvēja 2006. gada pasaules čempionātā.

Latvijas vīriešu valstsvienībā 2014. gada pasaules čempionāta ierindojās 19. vietā, bet 2016. gada Eiropas čempionātā izcīnīja 9.vietu.

Latvijā lakross pirmo reizi parādījās 1992. gadā, kā lakrosa paveids - interkross. Pirmie lakrosa treniņi tika uzsākti 2002. gada vasarā, gadu vēlāk jau tika sākti regulāri lakrosa treniņi vairākās Latvijas pilsētās.

Lakrosa un interkrosa attīstību Latvijā koordinē Latvijas Lakrosa federācija, kura popularizē lakrosa spēli Latvijas mērogā, rīko Latvijas lakrosa čempionātu un starptautiskas draudzības spēlēs, rīko turnīrus, nometnes, tiesnešu apmācību, kā arī organizē, trenē un nodrošina Latvijas izlases dalību Eiropas un pasaules lakrosa čempionātos jau kopš 2002.gada, kad Latvijas izlase debitēja Eiropas čempionātā iesācējvalstīm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48124409sec.