Ventspilī sagatvota daudzveidīga Muzeju nakts programma

Nedēļas nogalē, 2019. gada 18. maijā, arī Ventspilī notiks starptautiskais muzeju pasākums "Muzeju nakts", kas ik gadu zinātkāro apmeklētāju vidū raisa rezonansi, jo šī ir diena, kad muzejos līdz ar tradicionālajām ekspozīcijām notiek arī dažādi īpaši pasākumi – radošās darbnīcas, koncerti, teātra uzvedumi un tas viss ir bez maksas. Muzeju nakts ietvaros būs iespēja apmeklēt visas Ventspils muzeja struktūrvienības – Livonijas ordeņa pili, Amatu māju, Piejūras brīvdabas muzeju un Herberta Dorbes muzeju. Ciemoties aicina arī Kurzemes Democentrs un Radošajā maizes laboratorijā "Ramala".

Iekļaujoties Latvijas simtgades stāstā, Muzeju nakts tēma 2019. gadā ir Tālavas taurētājs.

Katram laikam ir savi nepakļāvīgie – sava ceļa gājēji, kas idejas vārdā grauj mūrus un nesatricināmi nostājas pret straumi. Muzeju naktī, muzejos celsim godā visu laikmetu un visu novadu varoņus un izdzīvosim viņu varoņstāstus!

1. Herberta Dorbes muzejā no plkst. 22-24 rakstnieka dzejoļa rindā "Mans zelts ir mana tauta" iecerēts izcelt Ziemeļkurzemes iedzīvotāju tāmnieku dialekta vakardienu un šodienu. Dorbes dārzā taps pavasarīga zupa, piedalīsies dziesmu ansamblis "Ventiņ" un Ventspils teātra aktieri. Vairāk informācija ŠEIT.

2. Ventspils Amatu mājā no plkst. 22-24 Blaumaņa balāde "Tālavas taurētājs" piedzīvos improvizāciju uzveduma izrādi un tāda pat nosaukuma latviešu animācijas filmu studijas "Dauka" pasaku filmas (1988) demonstrāciju, bet radošajās darbnīcās varēs darināt taurētāja cepurīti.

3. Livonijas ordeņa pilī no plkst. 19-22 būs atvērta ekspozīcija un kopā ar īpašo ceļvedi ģimenēm.

No plkst. 20 Kapitula zālē muzeja Stella Lindenberga stāstījumā "Nemierīgā cilts" vēstīs par 20. gs. sākuma ventspilniekiem – sava ceļa gājējiem, īpatņiem un arī nedaudz negantniekiem, bez kuriem Ventspils vēsture izskatītos stipri nabadzīgāka. No plkst.22 līdz pusnaktij pils iekšpagalmā Ventspils Mūzikas vidusskolas jauniešu un pasniedzēju izpildījumā skanēs latviešu karavīru un strēlnieku dziesmas. Vairāk informācija ŠEIT.

4. Radošā maizes laboratorija "Ramala" muzeju nakts ietvaros piedāvā visiem interesentiem 3 atsevišķas nodarbības: plkst. 20 "Maģiskie milti", plkst. 20.45 "Visa pamatā ir mīkla" un plkst. 21:30 "Maizes pasaule". Dalība aktivitātēs bez maksas, taču vietu skaits ir ierobežots, tāpēc apmeklētāji aicināti ierasties laicīgi! Vairāk informācija ŠEIT.

5. Arī Kurzemes Democentrs šogad pirmo reizi iesaistās muzeja nakts pasākumos. Muzeju naktī uzzini ko jaunu un parādi to, ko jau zini! Viesi būs aicināti iepazīst tehnoloģiju pasauli. No plkst. 19-22 "Erudīcijas nakts". Plkst. 19, 20 un 21 būs iespēja piedalīties erudīcijas spēlē – spēle ilgs aptuveni 1 stundu, komandā iespējams būt līdz 6 cilvēkiem, vecumam ierobežojumu nav. Vairāk informācijas ŠEIT.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.09593916sec.