6 iemesli, kādēļ uz Ventspili ir vērts ceļot kopā ar suni

Mūsdienās cilvēka labākie draugi – suņi tiek uztverti tāpat kā ģimenes locekļi, viņiem ir  svarīga drošības sajūta, draudzība un brīvā laika pavadīšana kopā. Ventspils tūrisma informācijas centrs (TIC) apkopojis informāciju, ko iespējams apmeklēt Ventspilī ar suņiem. Apkopotā informācija būs noderīga gan vietējiem iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem, kuri, dodoties uz Ventspili, plāno ceļojumā līdzi ņemt savus ķepainos draugus.

PASTAIGAS

Viena no lieliskākajām pastaigu vietām, kur iespējams atpūsties kopā ar četrkājainajiem draugiem ir pērn izveidotā pilsētas Dienvid-Rietumu daļas izbūvētā infrastruktūra – Saulrieta iela un 10. ieeja uz jūru. Pāri Eiropas nozīmes aizsargājamās teritorijas Pelēkās kāpas zonai izbūvēta jauna, gara koka laipa. Laipas sākumā, līdzās informācijas stendiem uzstādīta arī speciālā suņu ekskrementu savākšanas atkritumu urna. Šo pludmali jau iecienījuši daudzi suņu saimnieki, pludmalē ik dienu atpūšas vairāki desmiti draudzīgo ķepaiņu.

SUŅU REĢISTRĒŠANA

Vietējiem iedzīvotājiem der zināt, ka par suņu reģistrēšanu Ventspils pilsētā atbildīga ir pašvaldības iestāde "Komunālā pārvalde", kur ik gadu pēc pašvaldības nodevas nomaksas (5,50 EUR/ gadā), saimniekam tiek izsniegts nodevas žetons, kas vēlāk kalpo kā atpazīstamības zīme gan suņa nozaudēšanās gadījumā, gan iespējai izmantot pilsētas pastaigu laukumus, kuros ir uzstādītas speciālās suņu ekskrementu savākšanai atkritumu urnas, kas šobrīd pilsētā uzstādītas 23 vietās – pie suņu pastaigu laukumiem Saules ielā 110A, Brīvības ielā 27A un Rindas ielā 33, kā arī Zviedru valnī, Reņķa dārzā, Tilta dārzā, Sarkanmuižas dambī, pie Pārventas Mežaparka, Pārventas centrā u.c.

SUŅU VIESNĪCA

Ja suņu saimniekiem rodas grūtības savu mīluli atstāt mājās, dodoties ilgākā ceļojumā, vai komandējumā, Ventspilī par to ir padomāts! Robežu ielā 98 ir suņu viesnīca, ko vada profesionāla kinoloģe Sarmīte Šlisere. Suņiem tiek piedāvāti ērti un patīkami uzturēšanās apstākļi - pastaigas plašā pagalmā vai pa mežu, maltīte un svaigs dzeramais ūdens, dzīvošana komfortablos mājas apstākļos bez būriem un nepieciešamības gadījumā tiek sniegtas rūpes arī par mājdzīvnieka veselību.

SABIEDRISKO VIETU APMEKLĒŠANA

Bieži vien, dodoties atpūsties ārpus mājām, savu četrkājaino draugu paņemt līdzi nav iespējams - daudzās kafejnīcās, restorānos un citās atpūtas vietās dzīvnieki netiek ielaisti. Taču ne visur – Ventspilī ir vairākas vietas, kur suņi tiks laipni uzņemti ciemos. Jāsaka gan, ka privilēģijas ir tieši maza izmēra suņiem, kurus var viegli paņemt rokās, ar lieliem suņiem apmeklēt iestādes telpas var būt problemātiskāk.

Ventspils muzeja visas struktūrvienības – Livonijas ordeņa pils, Amatu māja, Piejūras brīvdabas muzejs un Herberta Dorbes memoriālais muzejs "Senču putekļi" ir laipni atvērtas paklausīgiem mājdzīvniekiem. "Paklausīgi mājdzīvnieki" - tie, kas prot uzvesties gan mājās, gan ciemos, un kuru klātbūtne neapdraud apmeklētājus un, par kuru uzvedību pilnu atbildību uzņemas saimnieki.

Ventspilī droši ar paklausīgiem suņiem var doties arī uz citām publiskajām vietām – "Piedzīvojumu parku", "Rakstnieku un tulkotāju māju", Olimpiskā centra "Ventspils" stadionu, "Ventspils Digitālo centru", apmeklējot teātra nama "Jūras vārti" izstādes. Maza izmēra sunīšus, kurus saimnieks var paņemt rokās uzņem Galvenā un Pārventas bibliotēka, Ventspils Jaunrades nama planetārijs un observatorija, "Ventspils Starptautiskais radio astronomijas centrs" un "Kurzemes Democentrs".

SUŅIEM DRAUDZĪGAS KAFEJNĪCAS UN NAKTSMĪTNES

Suņiem draudzīgās Ventspils kafejnīcas ir "Jūras brīze", "Ostas 23", "Bolers", "Bullīts", "Lata", "Panorāma", "Kārumnieks", "Cali Cafe", "Mūsmājas", "Kupfernams", "Rātsgalds", "Windau Coffee", "Tex-Mex Republic Ventspils", "Krogs Zītari", "Stenders Pica", "Sushi Fighter". Nosacījums, ka ēdināšanas iestādi ir iespējams apmeklēt tikai ar maza izmēra suņiem ir "Skroderkrogā", bistro "Akvārijā" un "Jaunpilsētā".

Arī daudzas Ventspils naktsmītnes labprāt uzņem nakšņotājus kopā ar saviem mīluļiem, par atsevišķu samaksu, bet pirms došanās atpūtā, iesakām noteikti sazināties ar saimniekiem un pārliecināties, vai kopā ar savu konkrēto mājdzīvnieku varēsiet tajā nakšņot un cik tas jums izmaksās. Suņus un saimniekus laipni uzņems "Piejūras Kempingā", brīvdienu mājās un apartamentos "Amrai", "Namelis" un "Pliederi", Olimpiskā centra "Ventspils" viesnīcā, viesnīca "Raibie logi", viesu namos "Marbella", "Veldzes nams", "Villa Victoria" un "Zītari".

TAGO UN DALIES SOCTĪKLOS

Suņu saimnieki tiek aicināti sociālajos tīklos dalīties ar foto pie ziedu skulptūrām, strūklakām, gotiņām, kafejnīcās, naktsmītnēs un citos pazīstamos objektos Ventspilī, atzīmējot mirkļbirkas #VisitVentspils un #VentspilsĶepas

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69625783sec.