Iznāk Ventspils jubilejas gada 700 +30 tūrisma brošūra

Gada sākums Ventspilī iezīmējas īpašs – 2020. gadā svin pilsētas 730 pastāvēšanas gada dienu.

Lai iepazītu aizvadītā gada jaunums, viesiem tiek piedāvāta koša un interesantiem faktiem bagāta tēla brošūra un karte "Ventspils – ģimenei un atpūtai draudzīga pilsēta". Jaunie tūrisma izdevumi būs pieejami Ventspils Tūrisma informācijas centrā un lielākajos tūrisma objektos.

2020. gada tēla brošūrā "Ventspils – ģimenei un atpūtai draudzīga pilsēta" ietverta plaša un uzskatāma informācija par atpūtas, pasākumu, ēdināšanas un nakšņošanas  iespējām Ventspils pilsētā.

Vesels izdevuma atvērums veltīts pilsētas gada notikumam - koncertzālei "Latvija". Koši un krāsaini apmeklējamās aktivitātes sadalītas pa kategorijām: Dzīvā vēsture iepazīstina ar pilsētas kultūrvēsturiskajam būvēm un apskates vietām – Livonijas ordeņa pili, Piejūras brīvdabas muzeju, Amatu māju, Ostgalu, vecpilsētu un Ventspils tirgu. Ģimenei un mazuļiem draudzīgais izdevuma atvērums attēlo vietas, kurās noteikti doties ar bērniem – iknedēļas svētdienu pasākumi Bērnu pilsētiņās, Jūrmalas parka Džungļu takas apmeklējums un gotiņu apskate, pozitīvas sajūtas radīs ik vienai ģimenei.

Savukārt, sadaļa Aktīvā atpūta aicina apmeklēt gan Piedzīvojuma parku, gan arī citus Olimpiskā centra "Ventspils" sporta kompleksus - Ledus halli, skeitparku, volejbola laukumus, BMX trasi, veikparku u.c. vietas. Labsajūtas un veselības nodaļa aicina baudīt baseinu, Ūdens piedzīvojumu parka un SPA kompleksa piedāvājumus visa gada garumā, bet vasaras sezonā veldzēties Pludmales akvaparkā.

Dabas tūrisms atklāj pilsētas zaļās teritorijas, kurās smelties spēku – pastaigas pa pilsētas parkiem, gar ziedu skulptūrām un strūklakām, Zilā karoga pludmali, Dienvidu mola promenādi, Staldzenes stāvkrastu un Būšnieka ezera dabas taku vienaldzīgu neatstās nevienu.

Radošās industrijas iespējams pieredzēt Ventspils Digitālo centrā, gan Zinātnes un tehnoloģiju muzejā "Kurzemes democentrs", bet tiem, kuri interesējas par kosmosu un tā izpēti, ir laipni aicināti uz Ventspils augstskolas zinātnisko institūtu Starptautiskajā radioastronomijas centrā Irbenē, kā arī Ventspils Jaunrades nama planetārijā un observatorijā. Savukārt, Kultūras un izklaides sadaļa iepazīstina ar kultūras norises vietām un bibliotēkām pilsētā. Šeit arī iespējams uzzināt, kādos īpašos veidos apskatīt pilsētu, dodoties izbraucienos ar "Mazbānīti", tūristu vilcieniņu "Ventspils Train" un ekskursiju kuģīti "Hercogs Jēkabs".

Brošūras tirāža sasniedz teju 22 000 eksemplāru un tā šogad izdota latviešu, krievu, lietuviešu, angļu, vācu un zviedru valodās. Atšķirībā no brošūras - tūrisma kartēs informācija izvietota ceļotājiem ērtākā formātā, tulkota lietuviešu, krievu, angļu un vācu valodās, ar 30 000 eksemplāru tirāžu.

Informatīvie materiāli tiek izplatīti starptautiskajās tūrisma izstādēs, pasākumos, pieejami Ventspils pilsētas domes TIC un dažādos pilsētas objektos: Jaunrades namā, Livonijas ordeņa pilī, lidostā, Ūdens piedzīvojumu parkā, Ventspils Galvenajā un Pārventas bibliotēkā, Piedzīvojumu parkā, Teātra namā "Jūras vārti" un citur. Izdevumu izplatīšanu veic arī tūrisma uzņēmēji un Latvijas, Lietuvas tūrisma informācijas punkti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.16714311sec.