Ventspilī notiks Piektdienas vakara pastaiga «Kustība»

21. maijā Piektdienas vakara pastaigā aicinām izkustēties un izstaigāt pilsētu. Pagājis gads kopš pasaule it kā apstājusies. Šajā pastaigas reizē būs iespēja saskatīt visdažādākos procesus, ko var apzīmēt ar vārdu “kustība” – vēja kustināti objekti pilsētvidē, mākslinieku, audēju, tirgotāju un ļaužu kustība pilsētas ielās.

Maršruts ne tikai tradicionāli vedīs cauri labi zināmajam pilsētas centram, bet arī aicinās uz Livonijas ordeņa pils pagalmu, kas šajā vakarā būs atvērts no plkst. 18:00 līdz 22:00 apskatei bez maksas. Pastaigā “Vējiem līdzi” būs iespēja izbaudīt vējrādītāju parādi – sameklēt pils pagalmā vējrādītājus, pūšamo un nopūtu instrumentu spēli līdzi vējam “City Jazz” izpildījumā, meklēt vēja ziedus pils garšaugu dārzā.

Tirgus laukumā no plkst. 18.00 līdz 22.00 būs atvērts īpašs populāru mākslinieku pop-up tirdziņš “Multimāksla”. Daudzām radošajām personībām – dziedātājiem, mūziķiem, aktieriem ir aizraušanās, ar ko viņi nodarbojas paralēli savai pamatprofesijai: izgatavo visdažādākās lietas – glezno, ada, izšuj, rada mākslas darbus, pavārmākslas šedevrus u.c. Un nu ir pienācis brīdis, kad viņi publiski dalīsies ar saviem darinājumiem. Vasaras brīvdabas pop-up tirdziņā mākslinieku radītās lietas būs iespējams iegādāties par īpašu cenu, tādējādi atbalstot radošos cilvēkus, turklāt vairāku mākslinieku radītās lietas būs pieejamas tikai un vienīgi šīs vasaras tirdziņos un ir unikālas, jo tās iepriekš nekur publiski nav bijušas apskatāmas. Ventspilī viesosies Sergejs Jēgers, Dināra Rudāne, Igo, Roberto Meloni, Ufo, Ieva Sutugova, Katrīna Dimanta, Patrisha, Olga Rajecka un Aija Andrejeva.

Turpat netālu Tirgus placī sadarbībā ar Ventspils muzeju būs iespēja apskatīt dažādu laiku mehāniskos svarus un pavērot tirgošanās mākslas kustību. Izrādās, svari ir nozīmīgs instruments arī ārstniecībā. Ar svariem, kas kalpo cilvēka dzīves pirmajos mirkļos, padalīsies Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca.

Skārņu ielā un Zvanu ielā Ventspils Mākslas skolas, Jaunrades nama un vispārizglītojošo skolu audzēkņu zīmējumu un gleznojumu izstāde “Kustība”, kas būs skatāma uz Mākslas skolas žoga.

Amatu mājas pagalmā un Skārņu ielā no plkst. 17.00 līdz 21.00 “Aušanas kustība”. Izstāde, kurā ar saviem mājsēdes laika darbiem leposies tautas lietišķās mākslas studijas “Vīkale” un “Drellītis”. Performancē  “Musturi” būs iespēja gan vērot, gan pašiem piedalīties musturu veidošanā.

Rātslaukums ir īpaša vieta, kurā vienmēr ir bijusi bauda uzkavēties. Šajā reizē piedāvāsim vēja zvanu relaksējošo skaņu un iespēju iegādāties amatnieku izstrādājumus.

Ventspils Bērnu bibliotēkas logos vējosies vēja pūķi. Katram mazajam vakara pastaigas dalībniekam būs iespēja pie bibliotēkas ieejas durvīm no plkst. 17.00 līdz 19.00 paņemt pūķa izgatavošanas komplektiņu un kopā ar vecākiem to izveidot mājās.

Pie strūklakas “Dzirnakmens” Dzirnavu laukumā no plkst. 18.00 līdz 21.00 notiks filmēšanas aktivitātes “Strūklaku strīms #03” straumēšana, kas redzama dabā un tiešsaistē Ventspils Kultūras centra Facebook lapā. Šajā reizē sevi prezentēs trīs Ventspils muzikālās vienības – vokāli instrumentālais ansamblis “Windy Temper”, Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņu izveidotā indīroka grupa “Tasteful” un Latvijā popularitāti iemantojušais ventspilnieks Edvards Grieze jeb Ed Rallidae ar akustisko programmu. Pauzēs topošā kultūras kvartāla muzikālas un informatīvas prezentācijas.

Biedrība “Radi Vidi Pats” ved uz Ventspils Dzirnavu laukumu “Pārmaiņas punktu” – vietu, kurā ikviens aicināts no esošā biedrības punkta piedāvājuma bez maksas pēc brīvbodes principa izvēlēties sev nepieciešamo apģērbu. Punkta apģērbi tiks izvietoti instalācijā “T krekla ceļš” – tiks izspēlēts apģērba ceļš, no tapšanas mirkļa, līdz ienākšanai cilvēka dzīvē un pēc tam izejot no tās.

Dzirnavu laukumā un Jaunpilsētas laukumā būs iespēja aplūkot un interaktīvi izbaudīt mākslinieku Dāvja Līcīša, Mārtiņa Blanka un Pētera Zilbera radītos lielformāta vides mākslas objektus “Pikseļu siena’’ un “Vēja dzirnaviņas – ziedi’’. Objekti tiks atklāti šajā Piektdienas vakara pastaigā un būs pieejami visas vasaras garumā.

Ar vides mākslas objektu “Pikseļu siena” Dzirnavu laukumā varēs darboties ikviens. Visa apkārt redzamā informācija sastāv no pikseļiem vai punktiem. Parasti tie ir mazi un mūsu acij nepamanāmi. Bet šajā instalācijā parādam kā no punkta vai pikseļa varam būvēt vienkāršus ģeometriskus attēlus un rakstus.

Kā noķert vēja kustību? Jaunpilsētas laukumā varēs vērot trīs lielformāta ziedu spēli ar vēju. Vēja dzirnaviņas, tikai daudz iespaidīgākā izmērā, radīs atraktīvu efektu, zieda daļai rotējot pretējos virzienos.

Koncertzāles “Latvija” parādes durvis aizšķērsojis konteiners ar kultūru jeb “Mūžzaļš”, kur klātienē, aci pret aci, viens pret vienu apmeklētājam sastapt mākslinieku. Piektdienas vakara pastaigas laikā tur viesosies aktieris Juris Strenga. Mākslinieka pēdējā performance plkst. 19:30 būs skatāma arī tiešsaistē koncertzāles “Latvija” Facebook un YouTube kontos. Koncertzāles kafejnīcas logos iespēja apskatīt fotogrāmatas “Ventspils 700+30” ceļojošo izstādi.

Starplaikos Lielajā laukumā ielu muzikantu statusā iejutīsies ģimenes ansamblis “Lāču trio”.

Vakara pastaigā pilsētas skvēros un laukumos ventspilniekus gaidīs dažādi tirdziņi!

Norises atbalsta Ventspils pilsētas dome.

Plašāka informācija kulturascentrs.ventspils.lv. Vakara pastaigā aicinām būt atbildīgiem un ievērot valstī noteiktos ierobežojumus un rekomendācijas, lai ierobežotu vīrusa Covid-19 izplatību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41661501sec.