Brīvdienās dodies iekarot Ventspils virsotnes

Apskatīt vietas un uzņemt foto var no dažādiem skatu punktiem, taču skats no augšas ir pavisam citādāks - iespaidīgāks. Ventspils tūrisma informācijas centrs (TIC) piedāvā apkopojumu ar vietām, kur var uzkāpt un baudīt skatus no augšas.

Ventspils gods un lepnums ir vienīgais Latvijā mākslīgi izveidotais kalns “Lemberga hūte”, kas kalpo kā slēpošanas kalns ziemā un lieliska vieta atpūtai un atrakcijām vasarā. Uzkāpjot kalnā līdzās staltbrieža skulptūrai paveras dižākais skats Kurzemē. Savukārt, kalna pakājē atrodas Ventspils Piedzīvojumu parks, kur jautri pavadīt laiku un izklaidēties. Šeit apmeklētājiem pieejams plašs atrakciju klāsts - Kaķa taka, batuti, bamperlaivas, bampermašīnas, kameršļūkšanas trase, gumijlēkšanas batuti, tramplīnlaiva, piepūšamās atrakcijas, bērnu autoskola, veikparks, peintbola laukums un citas atrakcijas.

Lai ieraudzītu Baltijas jūru, iespaidīgo piejūras krasta līniju un ostu, jākāpj augšā Dienvidu mola skatu tornī, kas ir 12 metrus augsts. Šī ir iemīļota vieta ventspilniekiem un pilsētas viesiem, jo šeit var baudīt krāšņus saulrietus, jūras viļņošanos un sagaidīt kuģus, kas ienāk pa jūras vārtiem Ventas lejtecē. Savukārt torņa pakājē ir iekārtota atpūtas vieta ar soliņiem.

Ventspils vecpilsētā atrodas Kariljonu zvanu tornis ar skatu platformu, no kuras paveras skats uz vēsturisko tirgus laukumu. 17. – 18. gadsimtā aptuveni šajā vietā atradās rātsnama, kur pulcējās pilsoņi noklausīties rātes lēmumus. Apaļās stundās pulkstenis atskaņo dziesmas “Pie dzintara jūras” melodiju, bet plkst. 12.33 un 00.33 ar Ulda Marhilēviča dziesmas “Uz priekšu, Kurzeme” piedziedājumu ieskandē īpašo Ventspils laiku. Zvanu torņa ēkā atrodas arī atraktīvs elements – lieli skaitāmie kauliņi, kā arī tēlnieka G. Panteļejeva veidota svaru, tilpumu un mēru ekspozīcija.

Kosmosa faniem noteikti būs interesanti uzkāpt uz Ventspils Jaunrades nama jumta, kur atrodas observatorija. Tā ir aprīkota ar augstas kvalitātes teleskopu, ar kura palīdzību dienas laikā tiek veikti Saules novērojumi, savukārt, vakaros no septembra līdz aprīlim tiek vērotas planētas, Mēnesis un zvaigznes. Novērojumi ir izzinoši un interesanti, jo tie notiek observatorijas lektoru stāstījumu pavadījumā.

Šī gada pavasarī apmeklētājiem durvis vēris jauns militārā mantojuma objekts – Ventspils 46. krasta aizsardzības baterijas uguns koriģēšanas tornis. Ventspils militārā mantojuma objekts ir unikāls, jo tā ir viena no retajām krasta aizsardzības būvēm Latvijā un Baltijā, kas ataino 2. pasaules kara fortifikācijas vēsturi. Turklāt, tā ir vienīgā Baltijas valstīs tik labi saglabājusies krasta aizsardzības baterija, bez vēsturiskajiem uzslāņojumiem un pilnā būvju komplektā. Torņa apmeklētājiem ir iespēja ielūkoties torņa iekšpusē un izzināt tā vēsturi. Blakus tornim ir uzstādīts informatīvais stends ar QR kodu, kurā ar mobilās aplikācijas palīdzību redzama animācija par vēsturi. Turklāt, apmeklētājiem pieejama skatu platforma, no kuras paveras iespaidīgs skats uz apkārtnes mežiem un Baltijas jūru.

Tāpat, zinātnes un vēstures cienītājiem īpaši interesanta būs ekskursija Ventspils radioastronomijas centrā Irbenē, kur var uzkāpt iespaidīgajā RT-8 radioteleskopa tornī. Lai apskatītu lokatoru un tā teritoriju, kā arī iegūtu pilnu priekšstatu, kas tā par vietu, ir iespēja pieteikties ekskursijā, kuras ietvaros tiek piedāvāta pastaiga pa Irbenes teritoriju apkārt radio teleskopiem RT-32 un RT-16, RT-8 apskate ar iespēju tajā uzkāpt augšā, lai apskatītu Kurzemes plašumus, pārgājiens pa pazemes tuneli un F. Candera memoriālās telpas apskate ēkā “Kristāls.”

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76923609sec.