Ventspils gidiem jaunas apliecības

Veiksmīgi noslēdzies Ventspils pilsētas domes organizētais gidu semināru cikls. Semināram kopumā pieteicās 55 gidi, no tiem 17 gidu apliecības saņēmuši pirmo reizi, bet 38 esošie gidi atsvaidzinājuši savas zināšanas.

Gidu semināru cikls norisinājās 2021. gada rudenī, kura noslēgumā jaunie gidi piedalījās pārbaudījumā. Beidzoties semināru ciklam, ikviens saņēma sertifikātu par lekciju noklausīšanos un gidu apliecību, kas turpmāk kalpos kā Ventspils gida atpazīšanās zīme.

Gidu semināru cikls noritēja ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības atbalstu. Šādas apmācības tiek organizētas jau septīto reizi kopš 2002. gada, lai veicinātu tūrisma pakalpojuma kvalitāti un piesaistītu arvien vairāk tūristu Ventspils pilsētai.  

Dalībniekiem bija iespēja piedalīties nodarbībās gan klātienē, gan attālināti, pielāgojoties epidemioloģiskai situācijai Valstī. Semināru laikā notika arī klātienes mācību ekskursijas pa vecpilsētu, Ostgalu, Jaunpilsētu un uz Militārā mantojuma objektu. Dažādu kultūras un tūrisma profesionāļu pavadībā dalībnieki devās apskatīt koncertzāli “Latvija”, militāro mantojumu un jaunizbūvēto Zinātnes centru “VIZIUM”.

Programmas ietvaros gidiem bija iespēja iepazīt pilsētu no dažādiem aspektiem: Ventspils pilsētas infrastruktūrā un tūrisma pakalpojumu attīstības plānos, pilsētas arhitektūrā un pilsētbūvniecības vēsturē, gidi iepazinās ar nozīmīgākajiem Ventspils kultūras pieminekļiem, tajā skaitā Ventspils Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas stāstu, industriālo Ventspili - Ventspils Brīvostas darbību un aizsargājamām dabas teritorijām. Gidi uzzināja, cik draudzīga Ventspils ir cilvēkiem ar invaliditāti, kā arī iepazinās ar Ventspils novada tūrisma piedāvājumu. Apmācību laikā tika apskatīta arī gida profesija – ievads gida darbā, motivācija un izaicinājumi, ekskursiju veidi, tehnoloģijas gida darbības papildināšanai, praktiski ieteikumi ekskursiju maršrutu veidošanā un laika plānošanā, kā arī gida grāmatvedības organizēšanā. Liela daļa apmācību laika tika veltīta pilsētas vēsturiskajai iepazīšanai, tajā skaitā Livonijas ordeņa pils izzināšanai cauri laikiem, 17.gs.Ventspils aizputinātās ielas, Vasarnīcu ielas stāsti, Hanzas savienība un Ventspils loma tajā. Sava loma semināru ciklā bija arī Ventspils dievnamiem un vēstures liecībām par Ebrejiem Ventspilī.

Semināru cikla mērķis bija sniegt gidiem, vispusīgu un precīzu informāciju par Ventspili kā populāru tūrisma galamērķi, iepazīstināt ar pilsētas vēsturi un mūsdienu attīstību, tūrisma objektiem un apskates vietām.

Seminārā ciklu vadīja tādi pieredzējuši lektori un pieaicinātie viesi, kā: Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš, Biznesa Augstskolas “Turība” lektors un gids Armands Muižnieks, tūrisma aģentūras “Tobago” vadītāja un pieredzējusi Ventspils gide Iveta Rīvāne, muzeja “Ebreji Latvijā” direktors Iļja Ļenskis, Vidzemes Augstskolas asociētais profesors, vadošais pētnieks Andris Klepers, Ventspils muzeja direktore Solvita Ūdre un direktora vietnieks un vadošais muzeja pētnieks Armands Vijups, un citi kultūras un tūrisma profesionāļi.

“Seminārs kalpo kā zināšanu un iedvesmas avots, kas ir labs pamats gidiem turpmāk strādāt un veidot jaunus, aizraujošus maršrutus Ventspilī. Kā labu piemēru var minēt teatralizētas ekskursijas. Šogad seminārā apskatītas jaunas, pirms tam nebijušas tēmas, bija ieskats jaunajās tehnoloģijās, ko gidi var izmantot savā darbā. Priecē, ka ir daudz jaunu gidu ar labām valodu zināšanām, potenciālu un radošumu” stāsta viena no semināra lektorēm, Ventspils gide Iveta Rīvāne.

Tūrisma informācijas centra vadītājas p.i. Dace Kalsere: “Tūrisma informācijas centra kolektīva vārdā pateicos ik vienam Ventspils gidam par piedalīšanos semināru ciklā! Ir liels gandarījums, ka Ventspilī joprojām ir īpaši cilvēki ar nerimstošu zinātkāri un spēju savas iegūtās zināšanas prasmīgi likt lietā un dalīties ar tām, uzņemot pilsētas viesus. Pateicos ik vienam lektoram, kas atsaucās TIC aicinājumam sniegt savas zināšanas un piedalīties lekcijās. Domāju, ka šis semināru cikls bija vērtīgs ikvienam gidam! Liels prieks, ka arī vecumposmi gidiem bija dažādi, kas nozīmē to, ka nav jāgaida pensijas vecums, lai kļūtu par Ventspils gidu. Gida darbu bieži vien var savienot ar ikdienas citām profesijām. Gida darbs ir sirds darbs!”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55567598sec.